15 C
București
miercuri, 8 ianuarie 2025
AcasăSpecialReţeta zilei: Pui Marsala

Reţeta zilei: Pui Marsala

Pieptul de pui Marsala este excelent pentru mesele de prânz sau de cină petrecute cu familia. Pregătit după reţeta propusă de allrecipes.com, preparatul este gata în mai puţin de o oră.

Ingrediente

  • 30 g de făină
  • o jumătate de linguriţă cu sare
  • un sfert de linguriţă cu piper negru
  • o jumătate de linguriţă cu oregano
  • patru bucăţi de piept de pui, curăţate de piele şi dezosate
  • patru linguri cu unt
  • patru linguri cu ulei de măsline
  • 200 g de ciuperci tăiate în felii
  • 150 ml de vin Marsala (sau vinul preferat)

Mod de pregătire

Într-un bol se amestecă făina, sarea, piperul şi oregano.

Se acoperă bucăţile de carne cu compoziţia de făină.

Într-o cratiţă, se topeşte untul în ulei, la temperatură medie.

Se pune carnea la prăjit, până când prinde o nuanţă uşor maronie. Se toarnă vinul, se acoperă cratiţa şi se lasă la fiert pentru 10 minute, până când se formează un sos suficient de dens.

Pentru servire, se aşază un piept de pui pe o farfurie şi se pun deasupra ciuperci şi o lingură cu sos. 

Cele mai citite

Victor Angelescu, nemulțumit de evoluția Rapidului. „Egalurile nu ne avantajează”

Acționarul minoritar al Rapidului critică numărul mare de remize și cere mai mult curaj în joc pentru calificarea în play-off Victor Angelescu, acționarul minoritar al...

Dusan Vlahovic, aproape de despărțirea de Juventus! Alternativele pe care clubul le are în vedere

Dusan Vlahovic, atacantul de 24 de ani care a ajuns la Juventus în 2022 de la Fiorentina pentru 83,5 milioane de euro, a avut...

MAI: Mai puține infracțiuni și accidente rutiere grave în minivacanța de Revelion

Peste 24.000 de angajați ai MAI au asigurat zilnic ordinea publică, acordând atenție specială zonelor aglomerate, stațiunilor turistice și lăcașurilor de cult În minivacanța de...
Ultima oră
Pe aceeași temă