15 C
București
miercuri, 8 ianuarie 2025
AcasăSpecialRețeta zilei: Ouă Benedict

Rețeta zilei: Ouă Benedict

Ouăle Benedict sunt o opțiune excelentă pentru un mic dejun hrănitor și sățios. Pregătit după rețeta sugerată de site-ul readersdigest.ca, preparatul va fi apreciat de întreaga familie.

Citește și: Remediu. Ceaiul negru, împotriva diabetului

Ingrediente

  • o linguriță cu oțet de mere
  • patru ouă
  • patru chifle, înjumătățite
  • 50 g/ patru felii de kaiser sau mezelul preferat, curățat de grăsime
  • o lingură cu arpagic sau tarhon proaspăt tăiat
  • piper după gust
  • paprika sau praf de chilli pentru decor

Ingrediente pentru sosul olandez

  • două gălbenușuri de ou
  • o linguriță cu muștar
  • 150 ml de iaurt grecesc sau orice alt fel de iaurt
  • o lingură cu arpagic sau tarhon proaspăt tăiat
  • piper după gust

Mod de pregătire sos

Într-o oală, se amestecă gălbenușurile de ou, muștarul și iaurtul. Sosul se pregătește la bain-marie pentru 12 sau 15 minute, amestecând încontinuu, până când se îngroașă.

​Citește și: Prânz vegetarian rapid și gustos. Sandviș vesel cu hummus, legume și avocado

Apoi, se adaugă arpagicul sau tarhonul și se asezonează cu piper.

Se ia sosul de pe aragaz, dar se păstrează vasul cald în oala cu apă fierbinte.

Mod de pregătire ouă Benedict

Se umple pe jumătate o cratiță cu apă. Se pune la fiert, după care se adaugă oțetul.

Se reduce temperatura și, apoi, se sparg ouăle, pe rând. Se lasă în apă pentru trei sau patru minute. În ultimul minut se aruncă apă caldă deasupra gălbenușurilor.

Citește și: Salată israeliană în sos de portocale

Între timp, se preîncălzește o altă cratiță, în care se prăjesc puțin jumătățile de chifle, timp de aproximativ un minut pe fiecare parte.

Apoi, se așază fiecare felie de chiflă pe o farfurie și se acoperă cu o bucată de kaiser sau mezelul preferat. Se asezonează cu piper.

Se scot ouăle din cratiță și se așază pe prosoape de hârtie, ca să se absoarbă apa.

Se așază câte un ou pe fiecare felie de pâine.

Se acoperă ouăle cu sos olandez cald și se decorează cu parpika sau chilli și arpagic sau tarhon.

Apoi, se acoperă cu celelalte jumătăți de chifle.

 

 

 

Cele mai citite

Jurnalista italiană Cecilia Sala, eliberată după trei săptămâni de detenție într-o închisoare din Iran

Jurnalista italiană Cecilia Sala a fost eliberată după trei săptămâni de detenție într-o închisoare din Iran și se îndreaptă acum spre casă, a anunțat...

ANAT vrea un secretar de stat cu experiență în industria turismului

Reprezentanții Asociației avertizează că numirea cuiva din afara industriei, riscă să compromită direcția strategică a turismului Asociația Națională a Agențiilor de Turism din România (ANAT)...

Căile ferate rămân pe linie moartă: modernizarea, la jumătate față de cea a autostrăzilor

Anul trecut au fost recepționați de trei ori mai puțini kilometri de cale ferată modernizată, decât de autostrăzi și drumuri expres Conform publicației Club Feroviar,...
Ultima oră
Pe aceeași temă