Budinca de carne cu cartofi a Sandei Marin este varianta autoarei de musaca cu cartofi. Preparatul este sățios și potrivit pentru un prânz sau o cină în familie.
Citește și: Top 10 MITURI despre alimentele nesănătoase
Ingrediente
– 500 g de carne
– o ceapă
– o felie de pâine
– două linguri cu unt sau untură
– o lingură cu făină
– ½ ceașcă cu apă
– 300 g cartofi
Citește și: Cinci legume care aduc mai multe beneficii asupra sănătății dacă sunt gătite
– sare, piper și verdeață după gust
– o lingură cu pesmet
Mod de pregătire
Carnea se dă prin mașina de tocat, împreună cu ceapa și miezul înmuiat și stors al unei felii de pâine.
Se adaugă, într-o tigaie încinsă, o lingură cu unt sau cu untură, se pune carnea și, când începe să se rumenească, se presară făină.
Se amestecă și se stinge cu apă.
Se adaugă sare, piper și puțin mărar sau pătrunjel tocat.
Separat, se fierb cartofii, se curăță de coajă și se trec prin mașina de tocat.
Citește și: Sfatul nutriționistului: Ce înseamnă alimentația corectă în timpul POSTULUI
Se unge cu unt o formă de sticlă rezistentă la foc, se presară pesmet și se așază un strat de carne, unul de cartofi și așa mai departe.
Se toarnă deasupra o lingură cu unt și se presară pesmet.
Se ține la cuptor până se rumenește.
Se servește cu sos de roșii.
Sursă: Marin, Sanda (1993). Carte de bucate. Editura Orizont. București