30 C
București
miercuri, 26 iunie 2024
AcasăSpecialRețetă tradițională: Zeamă moldovenească

Rețetă tradițională: Zeamă moldovenească

Reteta veche “Zeamă moldovenească” este folosită în satele din Moldova de peste Prut. Rețeta este gustoasă și ușor de preparat.

Ingrediente:

ceapă albă

morcovi

țelină

păstârnac

leuștean

pătrunjel

borș

Ingrediente pentru tăițeii de casă:

făină 

1-2 ouă

sare

Mod de preparare tăiței:

Se pun ouăle într-un castron, se adaugă făină și puțină sare. Se amestecă făina cu ouăle, apoi se frământă aluatul până ce se încorporează toată făina. Se întinde aluatul pe masă și se taie fâșii subțiri.

Mod de preparare zeamă moldovenească:

Se curăță legumele și se taie fîșii înguste (de dimensiunea tățeilor). Se pun la fiert legumele tăiate și se fierb 25 de minute. Apoi se adaugă tăițeii și verdeața.

La final, zeama moldovenească se poate acri cu suc de lămâie sau borș moldovenesc.

Se servește cu smântână și ardei iute.

Tradiții culinare:

 

Cele mai citite

Dorin Recean, premierul Republicii Moldova: Azi am trecut într-o nouă etapă

Uniunea Europeană a deschis oficial negocierile de aderare cu Republica Moldova. Premierul Dorin Recean: Azi am trecut într-o nouă etapă, care ne apropie semnificativ de...

Viktor Orban „a recidivat”: În 2013, în România, a murit un om după un accident cu o mașină din coloana oficială

Accidentul a avut loc în timp ce coloana oficială a lui Viktor Orban gonea spre aeroportul din Stuttgart. Cum se întâmplă în astfel de...

Construcție filosofică

O condiție a vieții izbutite este cunoașterea realității în care se trăiește. Împărtășesc opinia că, printre formele spiritului, filosofiei îi revine să asigure reflecția...
Ultima oră
Pe aceeași temă