Frittata este o omletă cu roșii, ceapă, usturoi, ardei, spanac și boabe de porumb, potrivită atât pentru un mic dejun sățios, cât și pentru o masă de prânz. Pregătită după rețeta propusă de site-ul readersdigest.ca, omleta este gata în 20 de minute și are un aspect suficient de vesel încât să încânte și copiii.
Ingrediente
- ¼ de ceapă roșie, tocată
- un cățel de usturoi, tocat
- o lingură cu ulei de măsline
- două roșii de mărime medie, tăiate în cuburi mici
- un ardei roșu sau verde, tăiat în cuburi mici
- un pumn plin cu spanac, mărunțit
- 125 g de boabe de porumb la conservă sau decongelate
- opt ouă
- cașcaval, caș sau brânză rasă
Mod de pregătire
Se preîncălzește cuptorul la 180 de grade Celsius.
Într-o tigaie neaderentă, unsă cu o lingură cu ulei de măsline, se prăjesc ceapa și usturoiul, la temperatură medie.
Se adaugă roșiile, ardeiul dulce, spanacul și porumbul. Se amestecă pentru câteva minute.
Apoi, se adaugă ouăle bătute și se lasă la prăjit până când este gata.
După aceea, peste frittata se presară cașcavalul, cașul sau brânza rasă și se dă la cuptor până când prinde o nuanță aurie.
Se servește cu salată verde.