Supa de ceapă este o specialitate franțuzească delicioasă care se prepară foarte ușor.
Ingrediente:
- 2 kg ceapă albă
- 300 g ceapă roșie
- 700 g brânză Gruyere
- supă de vită
- o baghetă franțuzească
- crenguțe de cimbrișor
- unt
- vin roșu
- piper
- sare
Mod de preparare:
Deschideți galeria foto de mai sus pentru a vedea etapele de preparare a rețetei
Ceapa se curăță și se taie felii, după care se pune într-o cratiță.
Peste feliile de ceapă se pun crenguțe de cimbrișor, piper și sare și se călesc toate îngredientele în unt și vin roșu.
Se adaugă supă de vită și se lasă la fiert aproximativ 35 de minute.
Se montează într-un vas ramekin cu crutoane de pâine și brânză Gruyere și se gratinează la cuptor aproximativ 10 minute la o temperatură de 200 Grade Celsius.
Bucătăria franțuzească
Reţeta face parte din a 2-a ediție a programului de educaţie culinară “50 de saptamani in bucatariile lumii”, program derulat de agenţia de relaţii publice, Russenart Communications, în perioada februarie – decembrie 2015. În iunie proiectul promovează bucătăria franțuzească, iar restaurantul partener al proiectului este Vaporu`.