Tocana vegetariană marocană este o opțiune bună pentru un prânz hrănitor. Tocana se pregătește repede și este foarte aromată, condimentată cu chilli, chimen, coriandru, oregano, cimbru, lămie și scorțișoară, potrivit rețetei sugerate de site-ul picturetherecipe.com.
Deschideți galeria foto de mai sus pentru a vedea etapele de pregătire a tocanei vegetariene marocane.
Ingrediente
- 430 g de năut
- trei roșii proaspete
- o ceapă de mărime medie, rasă
- trei căței de usturoi, rași
- un dovleac mic, tăiat în cuburi
- un dovlecel, tăiat în cuburi
- două linguri cu ulei cu măsline
- o lingură cu pastă de chilli
- o jumătate de linguriță cu paprika
- o jumătate de linguriță cu chimen
- o linguriță cu pudră de coriandru
- o linguriță cu oregano
- o jumătate de linguriță cu cimbru
- ¼ lingurițe cu scorțișoară
- sare și piper după gust
- o lingură cu zahăr (opțional)
- sucul de la o jumătate de lămâie
Mod de pregătire
Se crestează un „X” pe fiecare roșie. Apoi, se pun roșiile la fiert într-o oală cu apă.
Apoi, se scurge apa și se lasă roșiile la răcit, după care se curăță și se amestecă într-un blender, până când se formează o pastă.
Se dau prin răzătoare ceapa și usturoiul. Se curăță și se taie în cuburi un dovleac și un dovlecel cu coajă. Apoi, se taie mărunt o legătură de pătrunjel.
Se încinge uleiul de măsline într-o cratiță mare, apoi se adaugă ceapa, care se călește până când devine ușor transparentă. Apoi, se adaugă usturoiul și pasta de chilli. Se amestecă timp de un minut.
Se adaugă paprika, coriandrul, chimenul, oregano și cimbrul.
Se adaugă pasta de roșii și se amestecă bine.
Se potrivește compoziția cu sare și piper.
Apoi, se adaugă dovleacul, năutul și dovlecelul.
Se adaugă zahărul (opțional), zeama de lămâie și pătunjelul.
Se acoperă oala și se lasă la fiert timp de 15 sau 20 de minute, până când se înmoaie dovleacul.
În final, se stropește tocana cu puțină zeamă de lămâie și cu pătrunjel tocat.
Se așază pe un pat de orez sau couscous fiert.