Salata cu tofu, servită în coajă de pepene roşu, este delicioasă şi aspectuoasă, perfectă pentru un prânz cu partenerul(a) sau cu o persoană dragă, în zilele calde de vară. După reţeta sugerată de popsugar.com, salata se pregăteşte repede şi fără efort.
Ingrediente pentru tofu
- 400 g de tofu tare
- două linguri cu tamari (sos de soia mai gros)
- o jumătate de linguriţă cu ghimbir
- o jumătate de linguriţă cu pudră de usturoi
Citeşte şi: Reţetă pentru un prânz delicios şi hrănitor la serviciu sau în călătorie: Wrap cu carne de curcan
Ingrediente pentru salată
- un pepene roşu mic, tăiat în două părţi egale, cu miezul scos şi tăiat în cuburi
- o legătură de salată, ruptă în bucăţi mici
- doi castraveţi mici, mărunţiţi
- 100 g de roşii cherry, tăiate în jumătate
- o jumătate de ardei galben, mărunţit
- două linguriţe cu nuci de pin (opţional)
Citeşte şi: Reţetă pentru o masă delicioasă: Salata confetti cu creveţi
Ingrediente pentru dressing
- 200 g de cuburi de pepene
- două linguri cu mentă proaspătă
- o lingură cu ulei de măsline
- două linguri cu oţet balsamic
- un vârf de cuţit cu sare
Citeşte şi: Prânz sățios și hrănitor: Paste rigatoni cu legume și stafide aurii
Mod de pregătire
Se presează tofu, ca să se scurgă lichidul, după care se taie în fâşii subţiri, care se pun într-un bol din sticlă. Se adaugă tamari, ghimbirul şi pudra de usturoi. Se amestecă uşor, astfel încât condimentele să acopere fiecare bucată de tofu. Se acoperă cu folie şi se pune în frigider, la marinat.
Într-un blender, se pasează o treime din cantitatea de pepene, cu menta, uleiul de măsline, oţetul balsamic şi sarea.
Într-un bol, se amestecă salata, castraveţii, roşiile cherry, ardeiul galben şi pepenele rămas.
În final, se umple pe jumătate fiecare coajă de pepene, cu salată, tofu şi din nou salată. Se toarnă jumătate din cantitatea de dressing, după care se mai adaugă tofu. Se decorează cu nuci de pin, opţional.