15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialGurmanderii de weekend. Dancing Lobster: bucătărie portugheză cu gust

Gurmanderii de weekend. Dancing Lobster: bucătărie portugheză cu gust

Prima concluzie după o masă de prânz prelungită la Dancing Lobster a fost că doar la restaurantele lui chef Joseph Hadad am mâncat mai bine în ultimul timp, iar vizitele mele în restaurante sunt destul de dese.

Noul loc deschis în complexul Pescariu din București are o bucătărie de bună calitate și proaspătă: pește, fructe de mare și preparate portugheze în rețete corecte, necomplicate, savuroase tocmai în simplitatea lor.

Cum intri, atrage atenția acvariul mare cu homari și crabi și vitrina cu gheață plină cu pește, creveți, languste, stridii și alte necuvântătoare de apă. Amenajarea e plăcută, în culori și cu decoruri tot de inspirație marină, cu bucătărie deschisă și frumoase vase de cupru și ceramice.

Revenind la mâncare, din cele în jur de 15 feluri degustate aș puncta,  în mod deosebit, codul portughez cu spanac sote cu usturoi și cartofi copți – o nebunie codul, unul dintre cei mai buni gustați vreodată  și per ansamblu savuroasă mâncarea în sine, cataplana cu midii și vongole, rapane, creveți și pește – aici am avut și o pisică de mare în sos de roșii – , pateul de crab în carapace – acestea sunt de altfel și printre specialitățile casei, homarul la grătar și bucățelele de sepie pane cu maioneză – foarte gustoase și fragede.

Ca să vă prezint meniul pe scurt, la antreuri găsiți de la midii gratinate cu smântână, mărar și roșii, scoici vongole cu vin și coriandru, creveți la tigaie cu usturoi, stavrid și sardine mici în sos, apoi salate, supe și paste cu fructe de mare; iar la feluri principale, de la caracatiță cu cartofi copți și spanac sote, orez cu peștele undițar, cataplane cu fructe de mare, la platouri cu languste, crab, scoici și creveți ș.a.

Separat, dacă vreți să vă faceți singuri platouri combinate, puteți comanda diferiți pești și crustacee, cu prețuri la gramaj.

Câteva preparate pe bază de carne tipic portugheze li se alătură acestora – porc preto cu cartofi zdrobiți, chorizo și castane, vită cu orez, fasole neagră și ananas la grătar și un mix de frigărui „Terra e Mar“ cu vită și fructe de mare.

Dancing Lobster are o listă de vinuri destul de bună, la prețuri decente, chiar și un salon cu pereți „tapetați“ cu vinuri, cele mai multe românești și portugheze, apoi spaniole, italiene, franțuzești și din Lumea Nouă.  De exemplu, o sticlă de Vinho Verdejo Bodegas G.Yllera costă 70 de lei, Feteasca Regală de la Liliac costă 75 lei, la fel Rara Neagră de Purcari, La Cetate Shiraz 90 lei, Lamuri Sicilia Tasca d’Almerita 120 lei ș.a.

Deserturile nu ar trebui ratate sub nicio formă dacă tot ați ajuns aici; toate sunt de casă, specialități portugheze, extraordinar de bune; recomand, în mod special, flanul Molotoff – o cremă pufoasă, delicioasă din lapte, ouă și caramel și Tres Sabores
„Heaven on Earth“ cu mousse de cafea, lapte și frișcă cu fulgi de migdale.

Nu este chiar ieftină o masă completă la Dancing Lobster, totuși prețurile de aici sunt mai bune în comparație cu ale multor localuri premium cu fructe de mare.

În concluzie, un restaurant făcut cum trebuie de la cap la coadă (atât bucătarul, cât și proprietarul sunt portu-ghezi), în care se vede o investiție serioasă și pe care l-am inclus pe lista locurilor mele preferate de pește și fructe de mare.

Merge deopotrivă pentru o întâlnire intimă și în familie, pentru o petrecere cu prietenii, dar și pentru un prânz de business, evenimente corporate și cocktailuri.  Într-un colț, este amenajată și o vitrină cu un mic shop de delicatese portugheze de luat pentru acasă: conserve cu fructe de mare, oțet balsamic, băuturi etc.

Recomandări

– Supă de pește proaspăt, crutoane 250 ml – 24 lei

– Sepie pane cu maioneză aromată 250 g – 48 lei

– Frigărui „Terra e Mar“ – mușchi de vită, creveți, calamari, ardei gras, ceapă 370 g. – 68 lei

– Pate din carne de crab cu icre de crab proaspăt în carapace 150 g. – 69 lei

– Salată Dancing Lobster – carne de homar, avocado, mix de salată, roșii, mango, sos de iaurt cu verdeață 250 g. – 74 lei

– Cod portughez a Lagareiro cu cartofi copți, spanac sote și usturoi 450 g. – 87 lei

– Cataplana cu pește proaspăt, creveți, midii, scoici, rapane, cartofi – pentru două persoane – 800 g. – 149 lei

– Deserturi: Flan Molotoff / Tres Sabores – 22 lei

Adresă și contacte

Str. Glodeni nr. 3. Clădirea C22, Pescariu Sports & SPA
Tel.: 0770.690.886.

www.dancinglobster.ro

Cele mai citite

A venit nota de plată pentru incidentele din 8 martie. Sancțiuni fără precedent pentru Dinamo și UTA

Dinamo și UTA au fost amendate cu câte 100.000 de lei și vor disputa următoarele patru meciuri de pe teren propriu fără spectatori, în...

Luis Rubiales, fostul președinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, ar putea ajunge la închisoare

Luis Rubiales, fostul preşedinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, riscă să ajungă la închisoare din cauza problemelor ce continuă după finala Cupei Mondiale de...

USR: Guvernul Ciolacu minte când spune că ia măsuri în favoarea consumatorilor şi că scade facturile românilor

Reprezentanţii USR consideră că Guvernul PSD-PNL ''minte'' atunci când spune că reduce facturile românilor şi că, de fapt, continuă să întreţină schema prin care oamenii...
Ultima oră
Pe aceeași temă