4.9 C
București
luni, 6 ianuarie 2025
AcasăSpecialDesert rapid şi răcoros: Frappé din ciocolată caldă

Desert rapid şi răcoros: Frappé din ciocolată caldă

În zilele de vară, ciocolata caldă poate fi transformată în frappé. După reţeta sugerată de popsugar.com, desertul răcoritor este gata numaidecât şi îţi va încânta orice invitat.

Ingrediente

  • 113 g de zahăr
  • 120 g de lapte praf
  • trei linguri cu pudra de cacao preferată
  • o lingură cu pudră de ciocolată
  • puţină sare
  • 240 ml de lapte
  • 400 g de gheaţă
  • frişcă pentru decor
  • ciocolată amăruie rasă, pentru decor

Mod de pregătire

Într-un bol, se amestecă zahărul, laptele praf, sarea şi cacaua.

Citeşte şi: Confesiunile inedite ale unui degustător de ciocolată

Se toarnă laptele într-un blender. Se adaugă compoziţia uscată şi gheaţa. Se amestecă până când toată gheaţa este zdrobită, iar băutura este fină.

Se toarnă desertul în cupe sau pahare mari. Se decorează fiecare pahar cu frişcă şi ciocolată.

Se serveşte imediat cu o lingură sau cu un pai.

 

Cele mai citite

„The Brutalist” și „Emilia Perez” triumfă la Globurile de Aur

Actorul american de origine română, Sebastian Stan, a câştigat premiul pentru cel mai bun actor într-un film comedie/ musical cu rolul din "A Different...

Boboteaza: Dezvăluirea Preasfintei Treimi și Sfințirea Apelor

Boboteaza este momentul în care Hristos, ajuns la vârsta de 30 de ani, primește botezul de la Ioan „Cu adevărat, mare este sărbătoarea de astăzi”,...

„The Brutalist” și „Emilia Perez” triumfă la Globurile de Aur

Actorul american de origine română, Sebastian Stan, a câştigat premiul pentru cel mai bun actor într-un film comedie/ musical cu rolul din "A Different...
Ultima oră
Pe aceeași temă