În zilele de vară, ciocolata caldă poate fi transformată în frappé. După reţeta sugerată de popsugar.com, desertul răcoritor este gata numaidecât şi îţi va încânta orice invitat.
Ingrediente
- 113 g de zahăr
- 120 g de lapte praf
- trei linguri cu pudra de cacao preferată
- o lingură cu pudră de ciocolată
- puţină sare
- 240 ml de lapte
- 400 g de gheaţă
- frişcă pentru decor
- ciocolată amăruie rasă, pentru decor
Mod de pregătire
Într-un bol, se amestecă zahărul, laptele praf, sarea şi cacaua.
Citeşte şi: Confesiunile inedite ale unui degustător de ciocolată
Se toarnă laptele într-un blender. Se adaugă compoziţia uscată şi gheaţa. Se amestecă până când toată gheaţa este zdrobită, iar băutura este fină.
Se toarnă desertul în cupe sau pahare mari. Se decorează fiecare pahar cu frişcă şi ciocolată.
Se serveşte imediat cu o lingură sau cu un pai.