-0.6 C
București
marți, 31 decembrie 2024
AcasăSpecialSTUDIU: Consumul de cacao ar putea împiedica evoluţia maladiei Alzheimer

STUDIU: Consumul de cacao ar putea împiedica evoluţia maladiei Alzheimer

O ceaşcă de cacao consumată în fiecare seară, înainte de culcare, ar putea opri evoluţia maladiei Alzheimer şi a altor boli degenerative ale creierului, se arată într-un nou studiu realizat de cercetătorii americani de la Mount Sinai Hospital din New York, scrie de DailyMail preluat de Mediafax.

Testele au arătat că un anumit tip de cacao împiedică grupurile de proteine dăunătoare să se depună pe creier şi să deterioreze celulele nervoase. Soiul de cacao numit "Lavado" este bogat în polifenoli – antioxidanţi care se găsesc şi în fructe şi legume, despre care studii anterioare au arătat că previn dezvoltarea bolilor degenerative ale creierului.

De asemenea, echipa de cercetători a testat alte soiuri de cacao, însă "Lavado", care conţine cel mai mare nivel de polifenoli, a reieşit a fi cel mai eficient pentru a combate acumularea de proteine dăunătoare.

Cele mai citite

Părinții băiatului sârb care a ucis 10 persoane într-un atac la o școală au fost condamnați și închiși

Părinții unui băiat în vârstă de 13 ani din Belgrad au fost închiși, după ce acesta a împușcat mortal nouă elevi și un agent...

Un jaf armat asupra unui convoi al Programului Alimentar Mondial (PAM) s-a soldat cu doi morți în Fâșia Gaza

Două persoane au fost ucise duminică în Fâşia Gaza, unde situaţia umanitară este critică după mai bine de un an de război, în cursul...

Israelul a interceptat două „proiectile” trase deasupra teritoriului său din nordul Fâșiei Gaza

Armata israeliană a anunţat luni că a interceptat două "proiectile" trase deasupra teritoriului israelian din nordul Fâşiei Gaza, unde este în război de peste...
Ultima oră
Pe aceeași temă