VIDEO Premiul Nobel la Fizică se acordă pentru detectarea undelor gravitaționale. Ideea fusese lansată de Einstein

de Mihai Diac , 03 octombrie 2017 - stire actualizata la ora 18:11, 03 octombrie 2017
Foto: Arhivă

Detectarea undelor gravitaționale, un concept lansat de Albert Einstein în 1916, în celebra sa Teorie a Relativității Generale, precum și conceperea și perfecționarea detectoarelor de unde gravitaționale LIGO (SUA) și VIRGO (Italia) au fost recompensate cu Premiul Nobel pentru Fizică pe anul 2017, informează marți Agerpres.

Jumătate din premiu îi revine fizicianului german Rainer Weiss. Cealaltă jumătate va fi împărțită între cercetătorii americani Barry C. Barish și Kip S Thorne, conform Comitetului Nobel de la Stockholm.

Premiul Nobel pentru Fizică este al doilea anunțat din seria distincțiilor care sunt comunicate în fiecare an. Miercuri, 4 octombrie, va fi anunțat Premiul Nobel pentru Chimie.

Fundația Nobel a anunțat săptămâna trecută că recompensa financiară pe care o vor primi laureații de anul acesta va fi cu un milion de coroane suedeze mai mare față de suma de anul trecut. Astfel, fiecare premiu Nobel din 2017 va fi însoțit de un cec de 9 milioane de coroane suedeze (1,1 milioane de dolari).

Potrivit tradiției, premiile Nobel vor fi înmânate ca în fiecare an în timpul unui banchet oficial ce va avea loc pe 10 decembrie, data la care se comemorează moartea lui Alfred Nobel.

Comentarii

 • Neagu Mircea

  06 octombrie 2017 19:48

  Probabil , ca Exista si UNDE ANTIGRAVITATIONALE . De Exemplu Atunci cand o Persoana cu Greutate Mica , se Aseaza , pe un Scaun Din Lemn , Scaun cu 4 Picioare din Lemn , iar 4 Persoane ai Pun Deasupra Capului , Celui Asezat pe Scaun , 4 Palme Paralele , cu un Pic de Aer intre Palme , a celor 4 Persoane , iar dupa un Timp de Cateva Minute , Cele 4 Persoane , ai I-au Palmele Deasupra Capului , Celui Asezat pe Scaun , iar Cele 4 Persoane , apuca fiecare Picior de Lemn de Scaun doar cate o Mana , si il Ridica in Aer de la Sol pe Cel Asezat pe Scaun , deoarece , pentru o Perioada de Circa 15 Secunde Cel Asezat pe Scaun , Pare ca are o Greutate mai Mica , cu tot cu Scaun , find Asezata Persoana Respectiva pe Scaun !

  raspunde comentariului
 • Neagu Mircea

  06 octombrie 2017 1:15

  Probabil , ca Viitorul Premiul NOBEL pentru Fizica , se v-a Acorda , celor ce v-or Descoperi , UNDELE ANTIGRAVITATIONALE , si care Probabil , ca UNDELE ANTIGRAVITATIONAlE v-or fi Bune pentru Construirea de UFO , sau pentru Indepartarea Meteoritilor .

  raspunde comentariului
 • mizrahi

  03 octombrie 2017 21:12

  ... tot ji*dani

  raspunde comentariului
 • mitru

  03 octombrie 2017 19:22

  e singura stire adevarat importanta din ziar.lumea va merge inainte datorita fizicii, matematicii, biologiei, chimiei, ..... nu datorita lui Iohannis, Dragnea, Kovesi....

  raspunde comentariului
  • Erwin von...

   03 octombrie 2017 23:04

   Nu cred ca este chiar asa scoala romaneasca a livrat oameni exceptionali, foarte multi realizati in strainatate, nu in Romania. De ce ? Pentru ca in Romania constructia societatii este deficitara. Iar acest lucru NU il repari cu biologia si chimia, ci cu o cultura umanista solida. Nu e dr mirare ca Germania conduce Europa cum de au ajuns sa aibe cea mai solida cultura stiintufica europeana ? Cumva au avut niste filozofi ai stiintei in sec. 19 ?

   raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate

Urmareste-ne pe Facebook

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design