11.7 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialMoment fără precedent în istoria umanităţii: Roboţii ar putea să fie declaraţi...

Moment fără precedent în istoria umanităţii: Roboţii ar putea să fie declaraţi persoane electronice

Rezoluția de a acorda roboților sofisticaţi, cu un înalt grad de autonomie, statutul legal de a fi consideraţi ”persoane electronice” a fost adoptată de Comisia pentru Afaceri Juridice din cadrul Parlamentului European, informează The Independent.

Raportul #robotics adoptat de Parlamentul European include o dezbatere privind impunerea de taxe şi impozite pentru acest tip de roboţi. Raportul vine din partea parlamentarului de Luxemburg Mady Delvaux şi cuprinde reguli de definire ale acestor persoane electronice, inclusiv interacţiunea cu persoanele umane. ”Suntem în epoca în care inteligenţa umană stă alături şi se sprijină pe cea artificială”-argumentează raportul.

Proprietarii roboţilor trebuie să aibă în vedere un set de reguli prin care să interzică orice tip de rău făcut fiinţelor umane. “A robot may not harm humanity, or, by inaction, allow humanity to come to harm,” este statutul robotului. Delvaux a propus de asemenea şi un design care să nu-l facă vulnerabil, înfăţişarea sa să depindă de stările sufleteşti ale omului. Raportul va fi votat în Parlament, în februarie, cerând majoritate absolută.

 

Cele mai citite

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă