Cea mai mare Super Lună din ultimii 70 de ani se va vedea, luni, pe tot parcursul nopţii. Aceasta este cea mai „mare” Lună plină observată pe cer din 1948 și până în prezent, conform site-ului SPACE.com, citat de Agerpres.
Fenomenul de Super-Lună se produce atunci când Luna plină este la perigeu (cel mai apropiat punct de Pământ al orbitei sale eliptice), rezultatul fiind o noapte cu o Lună mai mare și mai strălucitoare decât de obicei.
Super-Luna din noiembrie este a doua din cele trei astfel de fenomene de la sfârșitul lui 2016. La sfârșitul acestui an pot fi observate trei fenomene de Super-Lună. Un astfel de eveniment a avut loc în luna octombrie, super-Luna din noaptea de 14 noiembrie este a doua, iar a treia super-Lună va avea loc la 14 decembrie. Fenomenul de super-Lună îi poate frustra pe astronomii amatori și nu numai care doresc să observe alte obiecte cosmice mai îndepărtate, care din cauza creșterii strălucirii Selenei devin mai greu sau chiar imposibil de văzut.
Chiar pentru cei care au mai văzut astfel de fenomene de Lună plină la perigeu, super-Luna din noaptea de 14 noiembrie este cea mai strălucitoare din 1948 și până în prezent, iar conform NASA următoarea super-Lună de o strălucire similară se va produce abia la 25 noiembrie 2034.