Descoperită la King's College din Londra, noua tehnică de reconstrucţie a dinţilor te scapă de plombe şi încurajează dinţii să se autorepare. Dinţii stricaţi sunt, în general, scoşi prin forare, după care cavitatea este umplută cu un material, amalgam sau compozit, de exemplu.
Noul tratament, numit remineralizare electrică accelerată și îmbunătățită (EAER), accelerează mișcarea naturală de calciu și minerale de fosfat în dintele deteriorat. Procesul are două etape: mai întâi pregăteşte zona afectată de smalţ, iar apoi foloseşte un mic curent electric pentru a împinge mineralele în zona de remediere.
Profesorul Nigel Pitts de la Institutul Dental al King's College din Londra afirmă că "felul în care tratăm dinţii în ziua de astăzi nu este ideal. Când reparăm un dinte prin punerea de plombe, dintele intră într-un întreg ciclu de forare şi replombare deoarece, în cele din urmă, fiecare reparaţie se strică. Nu doar că această tehnică este mai miloasă cu pacientul şi mai bună pentru dinţii lor, dar ne aşteptăm să fie şi mai ieftină decât tratamentele dentale curente. Pe lângă faptul că luptă împotriva distrugerii dinţilor, poate fi folosită şi pentru a albi dinţii."
King's College participă la MedCity, un proiect lansat de către primarul Londrei, Boris Johnson, pentru a promova antreprenoriatul ştiinţelor în zona Londra-Oxford-Cambridge.
Preşedintele MedCity, Kit Malthouse, spune că "e minunat să poţi vedea cercetările extrem de creative care au loc la King's College care reuşesc să iasă din laborator atât de repede şi se transformă într-un dispozitiv nou care are potenţialul de a face o diferenţă reală în domeniul sănătăţii dentare şi în viaţa pacienţilor care au probleme cu dinţii".