Google marchează, joi, printr-un logo special, debutul celei de-a 20-a ediţii a Cupei Mondiale FIFA, care este organizată în Brazilia.
Noul doodle animat se deschide cu o minge galbenă, cu buline verzi – culorile de pe drapelul Braziliei -, care face salturi de la o literă la alta a cuvântului "Google", pentru ca literele să se transforme în suporteri, pe fundalul viu colorat al capitalei Rio de Janeiro, dominată de statuia lui Iisus de pe Muntele Corvocado, conform Mediafax.
Aceasta este a doua oară când Brazilia găzduieşte acest eveniment, după organizarea Cupei Mondiale la Fotbal din 1950. Brazilia este, totodată, a cincea ţară care găzduieşte pentru a doua oară această competiţie, după Mexic, Italia, Franţa şi Germania.
În 2010, Cupa Mondială FIFA a avut loc în America de Sud şi a fost câştigată de Spania.
Pe 7 martie 2003, FIFA a anunţat că turneul va avea loc în America de Sud pentru prima dată după ce Argentina l-a organizat în 1978, conform politicii sale de a da dreptul de organizare a turneului prin rotaţie diferitelor confederaţii continentale. Pe 3 iunie 2003, Confederaţia Sudamericană de Fotbal CONMEBOL a anunțat iniţial că Argentina, Brazilia şi Columbia doresc să organizeze turneul final, însă, pe 17 martie 2004, asociaţiile CONMEBOL au votat în unanimitate ca Brazilia să fie singura candidată.
Mingea oficială a Cupei Mondiale 2014 este Adidas Brazuca. Brazuca este o versiune actualizată a modelului Tango 12, mingea oficială a Campionatului European de Fotbal 2012. Conform specificaţiilor oficiale, Brazuca are un procent de absorbţie al apei de 0,2%, cântăreşte 437 grame şi are o circumferinţă de 69 de centimetri (modelul aprobat de FIFA poate fi între 68,5 şi 69,5 cm).
Tragerea la sorţi pentru calificări a avut loc la Marina da Gloria, în Rio de Janeiro, pe 30 iulie 2011. Ca echipă gazdă, Brazilia s-a calificat automat în turneul final.
Cupa Mondială va fi disputată de 32 de echipe de fotbal din toată lumea – singura debutantă fiind Bosnia-Herţegovina, care s-a calificat pentru prima oară ca stat independent.
Începând cu 1930, echipa naţională a României a participat la 7 turnee finale ale Cupei Mondiale de Fotbal. Prima participare a fost chiar în ediţia inaugurală, din 1930, iar cea mai recentă participare a fost în 1998, în Franţa. Cea mai mare performanţă din istorie a României la Cupa Mondială a avut loc la ediţia din 1994, din Statele Unite, unde România a ajuns până în sferturile de finală ale competiţiei.
Echipa naţională de fotbal a României nu s-a calificat la Cupa Mondială FIFA din 2014.
Turneul mondial se va desfăşura pe 12 stadioane din 12 oraşe din Brazilia, alese pe 31 mai 2009 din 18 oraşe candidate. Oraşele selectate sunt: Rio de Janeiro, Sao Paulo, Manaus, Belo Horizonte, Natal, Fortaleza, Curitiba, Salvador, Brasilia, Cuiaba, Recife şi Porto Alegre.
Cupa Mondială de Fotbal 2014 are loc între 12 iunie şi 13 iulie şi va fi transmisă în direct şi de televiziunea română.
Ceremonia de deschidere a Cupei Mondiale FIFA Brazilia 2014 va fi transmisă joi, de la ora 21.00, în direct, la TVR 1, TVR HD şi, online, pe tvrplus.ro. Din 12 iunie până pe 13 iulie, spectacolul fotbalistic de la Cupa Mondială FIFA Brazilia 2014 va fi difuzat, în direct şi în exclusivitate, la TVR 1, TVR 2, TVR HD şi pe TVR+.
Un total de 64 de partide de fotbal va transmite TVR în exclusivitate de la Cupa Mondială FIFA 2014. 59 de studiouri "Mondial 2014" vor completa, de la Bucureşti, transmisiunile directe din Brazilia. În cele 32 de zile ale competiţiei, TVR va dedica peste 420 de ore sportului rege, fie că este vorba despre transmisiuni în direct ale partidelor de fotbal, fie că este vorba despre studiouri de dezbatere conexe transmisiunilor directe. Integral şi în direct, internauţii vor putea viziona Cupa Mondială FIFA Brazilia 2014 online pe platforma video a TVR – tvrplus.ro -, care este disponibilă şi pe mobil şi pe tabletă.
Cupa Mondială începe, joi, la Sao Paulo, cu meciul Brazilia – Croația.
Google îşi schimbă logoul ocazional, pentru a serba un anumit eveniment major sau o personalitate care a schimbat lumea.