Compania germană Deutsche Telekom a finalizat achiziţia companiei poloneze de servicii de telecomunicaţii pentru companii GTS Central Europe, cu operaţiuni şi în România, a anunţat, luni, grupul german, citat de Mediafax. Operatorul telecom a informat asupra preluării în noiembrie anul trecut, iar în aprilie a primit avizul Comisiei Europene.
Directorul GTS înainte de achiziţie, Danny Bottoms, va rămâne în fruntea companiei şi după preluare, se arată într-un comunicat al Deutsche Telekom. Integrarea operaţională se va încheia probabil în octombrie pentru operaţiunile din Cehia, Polonia şi divizia International Business a Deutsche Telekom, iar juridic de la 1 ianuarie 2015.
„După finalizarea achiziţiei, ne pregătim să integrăm expertiza GTS în serviciile business-to-business cu tehnologia avansată şi reţeaua europeană vastă a Deutsche Telekom, astfel încât să devenim furnizorul de servicii prefereat pentru companii”, a declarat Claudia Nemat, director Deutsche Telekom pentru Europa.
GTS este unul dintre cei mai mari furnizori de servicii de telecomunicaţii bazate pe infrastructură din Europa Centrală şi de Est. GTS are o infrastructură de reţea şi centre de date extinsă, precum şi un portofoliu solid de servicii pentru segmentul business.
În urma achiziţiei, Deutsche Telekom controlează direct reţele de linii fixe în Polonia, Cehia, Ungaria şi România. Tranzacţia nu a inclus şi activele GTS din Slovacia, păstrate de investitorii care au vândut, un consorţiu de fonduri de capital privat, dintre care cele mai importante sunt Columbia Capital, HarbourVest Partners, Innova Capital şi M/C Partners.
Anul trecut, GTS a obţinut, excluzând operaţiunile din Slovacia, venituri de 337 milioane de euro şi profit înainte de dobânzi, taxe, depreciere şi amortizare (EBITDA) de 88 de milioane de euro. Veniturile obţinute de GTS Telecom România au scăzut uşor anul trecut, de la 20 de milioane de euro în 2012 la 19,2 milioane de euro, în timp ce profitul EBITDA a avansat cu 12%, la 5,68 milioane de euro.
GTS este unul dintre principalii furnizori alternativi de servicii de telecomunicaţii din România. Compania furnizează soluţii naţionale şi internaţionale de transport de date, voce, acces internet, servicii de tip cloud şi colocare în centrele de date proprii din Bucureşti.
Compania numără aproximativ 130 de angajaţi şi are sediul în Bucureşti. Deutsche Telekom controlează grupul elen OTE, prezent în România prin Romtelecom şi subsidiara locală a operatorului de telefonie mobilă Cosmote.