25.3 C
Bucureศ™ti
sรขmbฤƒtฤƒ, 5 octombrie 2024
AcasฤƒSpecialCรขte milioane de autovehicule a exportat Dacia prin Centrul Logistic din Mioveni

Cรขte milioane de autovehicule a exportat Dacia prin Centrul Logistic din Mioveni

Dacia, cel mai mare exportator din România, livreazฤƒ pe plan extern peste 90% din producลฃia de maลŸini, expediind în strฤƒinฤƒtate din 2005 pânฤƒ în prezent peste 2 milioane de autovehicule prin Centrul Logistic din Mioveni, a anunลฃat miercuri compania, transmite Mediafax.

Activitฤƒลฃile Uzinelor Dacia ลŸi ale platformei logistice de la Mioveni au generat anul trecut 7,7% din exporturile României.

Uzina de Vehicule Dacia produce maลŸini finite, dar ลŸi piese pentru alte uzine ale grupului Renault. La nivelul anului trecut, 93% din producลฃia uzinei a fost exportatฤƒ.

Unitatea asigurฤƒ producลฃia modelelor din gama Dacia – Logan, Logan MCV, Sandero, Sandero Stepway ลŸi Duster, dar ลŸi Renault Symbol (cu o cotฤƒ de 16% în prezent), având peste 8.500 de salariaลฃi. Cadenลฃa zilnicฤƒ a uzinei este de 1.390 unitฤƒลฃi.

CiteลŸte ลŸi Lada va construi Loganul rusesc. Piese de la Mioveni au luat deja drumul Rusiei

Pe de altฤƒ parte, Uzina Mecanicฤƒ ลŸi ลžasiuri Dacia este cea de-a doua mare unitate de producลฃie situatฤƒ pe platforma de la Mioveni, cu peste 3.600 de angajaลฃi. Aproximativ 70% din producลฃia activitฤƒลฃii mecanice este destinatฤƒ uzinelor din grupul Renault, pe primele locuri figurând Rusia, Turcia ลŸi Franลฃa.

Centrul logistic din Mioveni alimenteazฤƒ 13 uzine ale alianลฃei Renault-Nissan, din 2005 pânฤƒ în prezent fiind expediaลฃi pe cale rutierฤƒ, maritimฤƒ sau feroviarฤƒ 7,58 milioane metri cubi de piese, echivalentul a 3,4 milioane de maลŸini.

Direcลฃia logisticฤƒ Dacia gestioneazฤƒ ลŸi expediลฃia maลŸinilor finite, sฤƒptฤƒmânal ieลŸind pe porลฃile uzinei 500 de camioane ลŸi 14-15 trenuri încฤƒrcate cu maลŸini.

Centrul logistic ILN din Mioveni a fost deschis în 2005 ลŸi a necesitat investiลฃii de peste 20 milioane euro în intervalul 2005-2012.

Cele mai citite

PNL ศ™i Ministerul Justiศ›iei lanseazฤƒ โ€žGhidul privind sesizarea faptelor de violenศ›ฤƒ ศ™i de hฤƒrศ›uire sexualฤƒโ€

PNL descrie siguranศ›a romรขnilor ca fiind โ€žo prioritateโ€ pentru partid ศ™i lanseazฤƒ โ€žGhidul privind sesizarea faptelor de violenศ›ฤƒ ศ™i de hฤƒrศ›uire sexualฤƒโ€. Ghidul elaborat de...

De Ziua Educaศ›iei, preศ™edintele Iohannis a decorat peste 100 de unitฤƒศ›i de รฎnvฤƒศ›ฤƒmรขnt

Preศ™edintele a transmis cฤƒ educarea unor รฎntregi generaศ›ii este una dintre cele mai frumoase vocaศ›ii Preศ™edintele Klaus Iohannis a transmis sรขmbฤƒtฤƒ, 5 octombrie, unย mesajย cu ocazia...

Adriean Videanu ศ™i soศ›ia, „pensionarii” de lux, prinศ™i la vamฤƒ cu bijuterii de peste jumฤƒtate de milion de euro

Fostul ministru al Economiei ศ™i soศ›ia sa au fost opriศ›i รฎn aeroportul din Munchen, pentru cฤƒ nu au declarat bijuterii de peste 650.000 de...
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ