3.2 C
București
joi, 19 decembrie 2024
AcasăSpecialAtenție, șoferi! Din 20 ianuarie se schimbă tarifele de rovinietă

Atenție, șoferi! Din 20 ianuarie se schimbă tarifele de rovinietă

Tarifele de rovinietă se vor schimba, începând din 20 ianuarie, informează Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), potrivit Mediafax.

 Tarifele, stabilite în funcţie de tipul de vehicul şi durata de utilizare a infrastructurii rutiere, au rămas neschimbate pentru autoturisme: trei euro pentru șapte zile, șapte euro pentru 30 de zile, 13 euro pentru 90 de zile, respectiv 28 de euro pentru un an. 

Pentru vehiculele de transport marfă cu Masa Totală Maximă Autorizată (MTMA) mai mică de 3,5 tone, noile tarife de rovinietă sunt: șase euro pentru șapte zile, 16 euro pe 30 de zile, 36 de euro pentru 90 de zile, respectiv 96 de euro pentru un an.

Pentru vehiculele de transport marfă cu MTMA cuprinsă între 3,5 şi 7,5 tone, noile tarife de rovinietă sunt: patru euro pentru o zi, 16 euro pentru șapte zile, 32 de euro pe 30 de zile, 92 de euro pentru 90 de zile, respectiv 320 de euro pentru 12 luni.

Pentru vehiculele de transport marfă cu MTMA cuprinsă între 7,5 şi 12 tone, noile tarife de rovinietă sunt: șapte euro pentru o zi, 28 de euro pentru șapte zile, 56 de euro pe 30 de zile, 160 de euro pentru 90 de zile, respectiv 560 de euro pentru 12 luni.

Pentru vehiculele de transport marfă cu MTMA mai mare de 12 tone şi cu maximum trei axe (inclusiv), noile tarife de rovinietă sunt: nouă euro pentru o zi, 36 de euro pentru șapte zile, 72 de euro pe 30 de zile, 206 euro pentru 90 de zile, respectiv 720 de euro pentru 12 luni.

Pentru vehiculele de transport marfă cu MTMA mai mare de 12 tone şi cu minimum patru axe (inclusiv), noile tarife de rovinietă sunt: 11 euro pentru o zi, 55 de euro pe 7 zile, 121 de euro pe 30 de zile, 345 de euro pentru 90 de zile, respectiv 1.210 euro pentru 12 luni.

Pentru vehiculele de transport de persoane cu un număr de scaune (inclusiv şofer) cuprins între 9 şi 23, noile tarife de rovinietă sunt: 2 euro pentru o zi, 20 de euro pe 7 zile, 52 de euro pe 30 de zile, 120 de euro pentru 90 de zile, respectiv 320 de euro pentru 12 luni.

Pentru vehiculele de transport de persoane cu mai mult de 23 de locuri (inclusiv şofer), noile tarife de rovinietă sunt: 7 euro pentru o zi, 35 de euro pe 7 zile, 91 de euro pe 30 de zile, 210 euro pentru 90 de zile, respectiv 560 de euro pentru 12 luni.

Potrivit CNAIR în data de 20 ianuarie 2017, în intervalul orar 00.00-02.00 „există posibilitatea funcţionării cu întreruperi a sistemului informatic de emitere, gestiune, monitorizare şi control al rovinietei (SIEGMCR), întreruperi ce vor fi cauzate de implementarea noilor tarife. „În situaţia în care utilizatorii reţelei de drumuri naţionale nu vor avea posibilitatea achitării rovinietei în intervalul orar menţionat anterior, au obligaţia de a achita tariful corespunzător până la sfârşitului zilei de 20 ianuarie 2017, pentru a evita aplicarea de sancţiuni contravenţionale”.

Rovinietele achitate anterior datei de 20 ianuarie 2017 îşi menţin valabilitatea. „Până la finalizarea condiţiilor tehnice de implementare cu operatorii de telefonie mobilă din România a noilor categorii (G si H), emiterea rovinietelor prin intermediul serviciului de mesagerie scurtă (SMS) se va putea realiza doar pentru categoriile A, B, C, D, E, F. La momentul la care vor fi definitivate condiţiile tehnice pentru implementarea serviciului de emitere roviniete prin SMS pentru categoriile G si H, CNAIR vă informa utilizatorii reţelei de drumuri naţionale cu privire la acest aspect. De asemenea, precizăm că lista cu punctele de distribuţie pentru achiziţionarea tarifului de utilizare a reţelei de drumuri naţionale din România se regăseşte la: http://www.cnadnr.ro/ro/roviniete/puncte-de-distributie”, precizează CNAIR.

Noile tarife au fost stabilite conform modificărilor aduse prin Legea nr. 221/2016, pentru modificarea şi completarea Ordonanţei Guvernului nr. 15/2002 privind aplicarea tarifului de utilizare şi a tarifului de trecere pe reţeaua de drumuri naţionale din România.

Cele mai citite

Elena Lasconi deranjată profund de candidatura lui Nicușor Dan la prezidențiale: E așa o vrăjeală asta cu independenții

Anunțul lui Nicușor Dan despre intenția de a candida la prezidențiale nu a fost fair-play, spune liderul USR, Elena Lasconi. „Nu a fost fair play....

Zelenski și secretarul general al NATO au discutat despre viitorul Ucrainei. România nu a fost invitată la discuții

Miercuri seara, la Bruxelles, secretarul general al NATO, Mark Rutte, l-a întâmpinat pe președintele ucrainean Volodimir Zelenski pentru discuții, alături de alți lideri europeni,...

Dan Șucu și-ar dori o colaborare între Genoa și Rapid București

Dan Şucu, noul acţionar majoritar al clubului italian de fotbal Genoa CFC, a declarat, miercuri, că doreşte o colaborare de succes între gruparea din...
Ultima oră
Pe aceeași temă