1.8 C
București
duminică, 22 decembrie 2024
AcasăSpecialCe poţi să faci cu Google şi nu ştii

Ce poţi să faci cu Google şi nu ştii

1. Foloseşte opţiunea care limitează cău­tă­rile mo­torului Google la un anumit site.

Această opţiune este foarte utilă deoarece instrumentele de căutare proprii fiecărui site nu funcţionează mereu bine şi poţi să pierzi o informaţie importantă. În plus, unele site-uri nici nu dispun de un motor de căutare intern. Dacă, de exemplu, te interesează să găseşti toate ştirile despre diabet de pe site-ul romanialibera.ro, tastează pe Google: diabet site:romanialibera.ro.

 

2. Utilizaţi Google ca un aju­tor de ortografie.

Introducerea unui cuvânt în motorul de căutare Google este o modalitate rapidă de a vedea dacă cuvântul este scris corect. Dacă scrierea este incorectă, Google va sugera ortografia corectă în loc. În plus, dacă vrei să obţii definiţia unui cuvânt, poţi folosi opţiunea „defineşte”, iar operatorul îţi va oferi mai multe definiţii din dicţionare diferite (de exemplu, define: parasimpatic).

 

3. Foloseşte Google în loc de calculator.

Motorul de căutare dispune de un calculator integrat care este foarte uşor de folosit. Dacă vrei să afli rapid rezultatul înmulţirii 110x(654/8+3), poţi să tastezi pe Google şi vei afla rezultatul mult mai repede decât dacă foloseşti programul de pe laptopul tău. 

 

4. Află cât este ceasul în ori­ce loc din lume.

Această opţiune este folositoare dacă vrei să te asiguri că nu îţi va suna telefonul în mijlocul nopţii atunci când eşti în vacanţă în America. Tastează „time” şi numele oraşului pe care îl doreşti, iar Google îţi va arăta ora exactă. De exemplu: time San Francisco.

 

5. Google este cel mai ra­pid convertor valutar.

Motorul de căutare poate converti şi monedele minore, dar trebuie să specifici aria de provenienţă. Dacă vrei să afli câţi soles peruani poţi cumpăra cu 10 lei, trebuie doar să tastezi pe Google: 10 lei în nuevos soles peruani.

 

6. Utilizează opţiunea „OR” care te poate ajuta să găseşti informaţii despre un anumit subiect, când nu ştii ce cuvinte-cheie să cauţi.

În plus, poţi să combini această opţiune cu cea care îţi permite să limitezi căutările în interiorul unui singur site. Trebuie doar să foloseşti următoarea schemă în căutări: OR „diabet” site:romanialibera.ro.

 

7. Elimină informaţiile ­inu­tile cu ajutorul opţiunii „-„.

Dacă tastezi pe Google: dansez pentru tine – stefan banica, vei primi în rezultate doar informaţii legate de emisiunea „Dansez pentru tine” şi nimic despre moderatorul emisiunii Ştefan Bănică Jr. 

 

8. Google este util şi atunci când cauţi un anumit tip de fişier.

Opţiunea „filetype” îţi permite să specifici tipul de document care vrei să îţi rezulte în urma căutărilor. Dacă vrei să găseşti numai fişiere pdf despre diabet, tastează: diabet filetype:pdf. 

 

9. Găseşte informaţii dintr‑un anumit interval de timp folosind opţiunea „..”.

Astfel, dacă vrei să cauţi toate informaţiile despre Jocurile Olimpice care au avut loc între anii 1950 şi 1960, trebuie doar să tastezi pe Google: Olimpiadele 1950..1960.

 

10. Poţi să găseşti pre­fixele diferitelor oraşe sau chiar ale ţărilor dacă dai un simplu search pe Google.

Motorul de căutare îţi poate spune în ce zonă se află numărul de telefon pe care îl cauţi în funcţie de prefixul acestuia şi îţi arată şi o hartă a zonei res­pective. Trebuie doar să introduci prefixul pe Google. De exemplu: 0241.   

Alexandra Jeles
Alexandra Jeles
Alexandra Jeles, redactor Rl online
Cele mai citite

PNL în colaps financiar: Audit comandat pentru cheltuielile „scăpate de sub control”

Președintele executiv al partidului, Ilie Bolojan, a anunțat în ședința conducerii că acest audit este necesar pentru a clarifica situația financiară și a gestiona...

Franța adaugă la rețea, primul reactor nuclear din ultimii 25 de ani

Reactorul sub presiune Flamanville 3 este cel mai mare din Franța, cu 1,6 gigawați și unul dintre cele mai mari din lume Franța a conectat...

Consultări cruciale pentru formarea Guvernului: Marcel Ciolacu, favorit pentru funcția de premier

Președintele României se întâlnește astăzi cu partidele politice pentru a desemna noul premier Potrivit programului anunţat de Administraţia Prezidenţială, consultările pentru desemnarea noului premier vor...
Ultima oră
Pe aceeași temă