23.2 C
București
luni, 23 septembrie 2024
AcasăSpecialSimona Halep, la un pas de fotoliul de lider mondial

Simona Halep, la un pas de fotoliul de lider mondial

Simona Halep poate ajunge numărul unu mondial până în toamnă. Luni, Halep va urca pe locul 2 în WTA. De acolo, mai e un singur pas până la supremaţia mondială. La numai 22 de ani, Halep poate visa frumos. Dar trebuie să şi muncească!

Calculele hârtiei o dau favorită în ocuparea primei poziţii înainte de încheierea turneului US Open, ultimul Grand Slem al anului. Liderul Serena Williams are motive să se teamă. Chiar dacă o despart peste 2.000 de puncte de româncă, nu este într-o pasă bună. Nici fizic, şi nici psihic. Mai mult, a fost contestată chiar de conaţionalii ei care i-au dat de înţeles că a venit vremea…retragerii din tenis!

Simona Halep poate scrie istorie. Totul depinde de cum îşi apără punctele în Statele Unite ale Americii. Şi asta pentru că experimentata jucătoare din SUA are de apărat, în următoarea perioadă 3.620 de puncte, în timp ce Halep se va lupta doar pentru 944. Calculele prin care se întocmeşte clasamentul WTA nu sunt de partea Serenei. Chiar şi în cazul în care Halep câştigă cu 160 de puncte mai puţin decât rivala sa, până la încheierea US Open, Halep preia şefia clasamentului.

Petra Kvitova, Agnieszka Radwanska sau Maria Şarapova – toate au şanse să urce pe primul loc în următoarea perioadă. Pentru asta ar fi nevoie ca Halep şi Serena Williams să facă praf toate turneele din această lună, iar una dintre cele trei sportive să reuşească o performanţă notabilă. Pură ficţiune!

Halep trebuie să fie atentă şi să joace tenisul de calitate cu care şi-a obişnuit fanii. Pentru Halep urmează: Cincinnati – 11-17 august (anul trecut a fost eliminată în sferturi de Serena Williams), New Haven – 17-23 august (campioană în 2013), US Open – 25 august-7 septembrie (eliminată în optimi de Flavia Pennetta). Serena Williams joacă în aceste zile la Montreal pentru a-şi apăra titlul de anul trecut, apoi merge la Cincinnati, unde anul trecut a fost învinsă, în finală, de Victoria Azarenka şi încheie vara la US Open unde trebuie să îşi apere titlul.  

Cele mai citite

Directorul de școală, demis când vrea primarul

Conform noului Regulament-Cadru, primarul și Consiliul local pot propune demiterea unui director de școală Începând cu anul școlar 2024-2025, directorii de școli pot fi demiși...

România, pe marginea prăpastiei pe fondul derapajelor financiare din anul electoral

România se află într-o situație economică precară, iar riscurile asociate derapajelor financiare sunt mai vizibile ca niciodată. Într-un an electoral în care măsurile economice...

Diavolul și motanul

În zodiacul chinezesc în care nici chinezii nu mai cred, anul 2024 este anul Dragonului de Lemn. Cum noi nu avem încă un zodiac...
Ultima oră
Pe aceeași temă