11.5 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialVIDEO Președintele Iohannis a înmânat drapelul României delegației care participă la...

VIDEO Președintele Iohannis a înmânat drapelul României delegației care participă la competiția Invictus de la Toronto

Președintele României, Klaus Iohannis, a înmânat joi, la Palatul Cotroceni, drapelul României delegației țării noastre care va participa la competiția sportivă "Invictus Games Toronto 2017", informează Agerpres.

Șeful statului a arătat, cu acest prilej, că a primit cu entuziasm vestea participării echipei României la Jocurile Paralimpice "Invictus Games 2017", care se vor desfășura în curând la Toronto, în Canada, și a arătat că participanții la jocuri sunt "adevărați învingători ai vieții".

"Îmi aduc aminte cu mare plăcere de campania de strângere de fonduri "Pedalăm pentru Invictus" de anul trecut. Am pedalat și eu atunci alături de eroii noștri militari pentru a susține o inițiativă care, iată, astăzi își arată rezultatele. Dumneavoastră sunteți adevărați învingători ai vieții și ne transmiteți tuturor speranța că traumele nu pot pune capăt încrederii în viitor. Pentru tăria de caracter și spiritul activ de care dați dovadă, aveți întreaga mea apreciere!", a spus președintele Iohannis.

"Este impresionantă determinarea cu care ați depășit inevitabila teamă în fața unui viitor incert și ați reușit nu doar să mergeți mai departe cu demnitate, dar și să vă asumați un rol important în societate. V-ați întors din nou la luptă, de data aceasta pe terenul de sport. Participarea la proiectul 'Invictus Team România — 2017' este o demonstrație a spiritului dumneavoastră de adevărați campioni, care au depășit cele mai grele obstacole, și o frumoasă dovadă de solidaritate umană. Vă aflați la prima participare, cu o delegație restrânsă, dar știu ca aveți suflete mari și că, prin conduita dumneavoastră exemplară, veți arăta că militarii români nu sunt doar foarte buni profesioniști, ci au și capacitatea de a se integra în viața sociala și sportivă a Alianței Nord-Atlantice. Sunt sigur că veți reprezenta România cu talent, profesionalism și demnitate la Jocurile Paralimpice de la Toronto, la toate cele șapte discipline sportive.Vă rog să contați pe întregul nostru sprijin moral! Fiți siguri de aprecierea și recunoștința pe care le aveți din partea noastră pentru toate sacrificiile pe care le-ați făcut!", a subliniat președintele.

Drapelul a fost înmânat de Klaus Iohannis maiorului Laurențiu Șerban, căpitanul echipei și purtătorul de drapel al României.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Captive ideologiei, euroelitele nu sesizează declinul capitalismului

Revoluţia franceză a desfiinţat latifundiile feudale, în folosul unităților de producție burgheze. Comuniștii au distrus proprietatea privată pentru a crea omul nou eliberat de...
Ultima oră
Pe aceeași temă