Mergea și Tecău au învins Slovenia, în Cupa Davis

de Avram Eliza , 05 martie 2016 - stire actualizata la ora 20:47, 05 martie 2016
Foto: Arhiva Rl

Jucătorii români Florin Mergea și Horia Tecău au învins perechea formată din  Blaz Rola ți Grega Zemlja, cu cu 6-3, 7-6 (5), 7-6 (3), sâmbătă, în Sala Sporturilor ''Victoria'' dn Arad, şi a adus victoria echipei de tenis a României în faţa Sloveniei, cu 3-0, în meciul din Grupa 1 valorică a zonei Europa-Africa a Cupei Davis, transmite Agerpres. 

România şi-a asigurat victoria după două zile, prin punctele realizate de Marius Copil, Adrian Ungur, la simplu, vineri, şi de perechea Florin Mergea/Horia Tecău, sâmbătă la dublu. 

Echipa României s-a calificat în turul al doilea, unde va întâlni echipa Spaniei, tot pe teren propriu, în perioada 15-17 iulie. 

Tecău (3 ATP la dublu) şi Mergea (11 ATP la dublu) trebuiau să joace iniţial contra cuplului format din Aljaz Radinski (1.337 ATP la dublu) şi Tomislav Ternar (fără clasament la dublu), dar cum scorul era de 2-0 după prima zi, căpitanul nejucător al Sloveniei, Blaz Trupej, a decis să folosească cei mai valoroşi jucători ai săi. 

În ciuda diferenţei din ierarhii (Rola - 211 la dublu, Zemlja - 554 la dublu), meciul a fost destul de echilibrat, însă plusul de valoare şi experienţa mai mare la dublu a românilor a făcut în cele din urmă diferenţa. 

Debutul a fost ceva mai greoi, Tecău fiind nevoit să salveze două mingi de break în primul ghem, în care s-a mers cu serviciul, iar la 4-3 (după un ghem luat la zero de Mergea), românii au forţat pe serviciul lui Rola şi au reuşit break-ul, apoi câştigând setul cu 6-3, după trei aşi ai lui Tecău. 

În setul secund s-a mers cu serviciul până în tiebreak, unde Mergea şi Tecău au condus cu 1-0, slovenii au reuşit trei puncte la rând (1-3), apoi au condus cu 4-2 şi 5-4, însă jucătorii noştri au egalat şi apoi au obţinut punctul victorios (7-5), tot pe serviciul lui Rola. 

Nici setul al treilea nu a fost diferit de primele două, niciuna dintre perechi nereuşind să se câştige contra serviciului. La 5-4 pentru ei, Mergea şi Tecău au avut o minge de meci, dar Rola a reuşit trei aşi la rând şi a salvat situaţia. Meciul a ajuns din nou în tiebreak, unde tricolorii au luat primul punct, apoi Slovenia a condus cu 2-1, dar au urmat trei puncte la rând şi ai noştri s-au desprins la 4-2. Mergea şi Tecău s-au completat excelent şi s-au impus cu 7-3, aducând al treilea puncte echipei României. 

Tecău şi Mergea au reuşit 12 aşi, iar slovenii au realizat 13, românii având procentaje mai bune la punctele realizate cu ambele servicii (87%-76% la primul, 58% - 50% la al doilea). 

În primul meci de simplu de vineri, tenismanul arădean Marius Copil (25 ani, 202 ATP) l-a învins pe Blaz Rola (25 ani, 160 ATP) cu 7-5, 6-3, 7-6 (5), iar în al doilea, Adrian Ungur (31 ani, 193 ATP) a dispus de Grega Zemlja (29 ani, 181 ATP) cu 4-6, 4-6, 6-3, 7-6 (3), 6-4. 

Sâmbătă, perechea Florin Mergea/Horia Tecău a trecut de cuplul Blaz Rola/Grega Zemlja cu 6-3, 7-6 (5), 7-6 (3). 

Duminică vor avea loc ultimele partide de simplu, Ungur - Rola (de la ora 14,00) şi Copil - Zemlja, cu importanţă doar pentru palmares. 

Comentarii

  • Dadi

    05 martie 2016 20:06

    OPORTUNITATE pentru TIMPUL LIBER ! Trebuie sa ai o ora , doua libere pe zi, calculator sau laptop, conexiune la internet, multa INCREDERE , CURIOZITATE si multa SERIOZITATE. Noi iti oferim restul, adica programul pe care sa-l folosesti cand vrei, in timpul tau liber si sa castigi bani . SUCCESUL este o stare de spirit pe care o inteleg doar cei bine INFORMATI . Vrei mai multe detalii? Solicita-le acum la adresa de email cosdadiyahoo.com

    raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design