22.1 C
București
luni, 24 iunie 2024
AcasăSpecialCORESPONDENȚĂ de la Euro2016. Tensiuni în echipă, înainte de înfrângerea cu Albania

CORESPONDENȚĂ de la Euro2016. Tensiuni în echipă, înainte de înfrângerea cu Albania

Orele dinaintea ultimului meci contra albanezilor au fost extrem de încărcate de tensiune în sânul naționalei deși selecționerul Iordănescu a încercat să pareze această atmosferă din interior.

 

Naționala de fotbal s-a întors acasă, după trei meciuri la Euro 2016 în care a pierdut cu Franța 1-2, a făcut egal cu Elveția 1-1  și a cedat lamentabil contra Albaniei 0-1 la capătul unei confruntări de la care o țară întreagă aștepta o calificare după 16 ani de zile. Eliminarea de la Euro 2016  nu a rămas netaxată voalat chiar și de o parte din actualii jucători din lot. Răzvan Raț, accidentat în meciul contra Elveției, nu a ascuns faptul că ar fi putut juca în fața Albaniei, dar decizia selecționerului a fost de a nu risca absolut nimic. Astfel, Alex Mățel a fost trimis titular, iar Raț a rămas pe banca de rezerve. Interesant este că nu este primul episod de acest fel între Iordănescu și cel mai expertimentat tricolor.

În timpul preliminariilor pentru acest Euro 2016, în deplasarea din Irlanda de Nord, Răzvan Raț a venit ușor accidentat la lot, alături de Lucian Sânmărtean. Și atunci Raț s-a pregătit separat două zile, dar și-a dorit să joace susținând la acea vreme, ca și acum, că poate fără probleme.

Toate aceste tensiuni între jucători și Anghel Iordănescu au creat într-un fel la națională o atmosferă de care șefii care conduc Federaţiei Române de Fotbal sunt direct răspunzători.  Noul căpitan al națioanei, Vlad Chiricheș, a oferit în exclusivitate pentru România Liberă un interviu chiar  după meciul pierdut contra Albaniei.

Extrem de afectat, fotbalistul a declarat că este extrem de greu de vorbit în aceasta perioadă despre ceea ce s-a întâmplat la Euro 2016, dar mai ales contra albanezilor. Chiricheș a susținut că toată echipa a fost motivată și extrem de concentrată, dar din păcate presiunea imensă a afectat toată tactica echipei. Vlad Chiricheș nu a dorit să intre în detalii despre atmosfera din sânul naționalei, dar a lăsat să se înteleagă foarte clar că urmează multe schimbări în viitorul apropiat la națională.

Din surse România liberă se pare că între Anghel Iordănescu și o parte din echipă au existat mai multe discuții tensionate, iar deciziile luate de selecționer in ultima perioadă au ajuns să strice definitiv atmosfera la echipă chiar în timpul turneului final.

Oricât de mult și-a dorit Iordănescu să pareze toată această tensiune inclusiv prin schimbarea discursului la revenirea ăn țară deja conducerea federației este decisă să numească un nou antrenor al echipei naționale.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă