21.8 C
București
sâmbătă, 21 septembrie 2024
AcasăSpecialFormula 1 2015. Marele Circ debutează cu MP-ul Australiei. Componența celor 10...

Formula 1 2015. Marele Circ debutează cu MP-ul Australiei. Componența celor 10 echipe

Campionatul de Formula 1 2015 începe cu Marele Premiu al Australiei, care se va desfășura între 13-15 martie, la Melbourne. Una dintre marile surprize va fi debutul, la 17 ani, a pilotului Max Verstappen, cel mai tânăr din istoria competiției.

Campionul en-titre, britanicul Lewis Hamilton și echipa sa, Mercedes, campioană la constructori, vor avea un sezon dificil în acest an, cu Ferrari, dar mai ales McLaren-Honda, pe urmele lor.

În timă ce Mercedes are doi dintre cei mai buni piloți ai circuitului, McLaren-Honda are de asemenea o echipă interesantă, reușind în pauza competițională să-și asigure serviciile ibericului Fernando Alonso. Totuși spaniolul nu va evolua în Australia, el nefiind încă apt după accidentul suferit în urmă cu o lună. În locul lui Alonso va fi introdus Kevin Magnussen, un alt tânăr pilot, în vârstă de 22 de ani, remarcat în juniorat de către rivalii de la Mercedes.

Refacerea parteneriatului McLaren-Honda este o veste bună pentru fanii F1, echipa fiind una dintre cele mai spectaculoase din circuit. Monoposturile vor folosi motoare Honda.

O atenție specială, în acest sezon, va cădea asupra puștiului Max Verstappen, care este cel mai tânăr debutant din istoria F1 și care, totodată, a stânit unele dispute. Introducerea unui pilot atât de tânăr pe circuit atrage cu sine unele riscuri, iar diverși oameni din motorsport critică decizia FIA de a le acorda șanse unor puști. 

Componența celor 10 echipe:

Mercedes – Lewis Hamilton (Marea Britanie), Nico Rosberg (Germania);
Red Bull-Renault – Daniel Ricciardo (Australia), Danil Kviat (Rusia);
Williams-Mercedes – Valtteri Bottas (Finlanda), Felipe Massa (Brazilia);
Ferrari – Sebastian Vettel (Germania), Kimi Raikkonen (Finlanda);
McLaren-Honda – Fernando Alonso (Spania), Jenson Button (Marea Britanie), Kevin Magnussen (Danemarca – il inlocuieste pe Alonso in Australia);
Force India-Mercedes – Nico Hulkenberg (Germania), Sergio Perez (Mexic);
Toro Rosso-Renault – Max Verstappen (OLanda), Carlos Sainz Jr (Spania);
Lotus-Mercedes – Romain Grosjean (Franta), Pastor Maldonado (Venzuela);
Sauber-Ferrari – Marcus Ericsson (Suedia), Felipe Nasr (Brazilia);
Manor-Ferrari – Will Stevens (Marea Britanie), Roberto Merhi (Spania).

Cele mai citite

Economia mondială arată ca în anii 1920, declară șefa Băncii Centrale Europene

Christine Lagarde spune că există paralele între cele două perioade, dar azi avem instrumente să gestionăm schimbările structurale Economia globală se confruntă cu fisuri comparabile...

Economia mondială arată ca în anii 1920, declară șefa Băncii Centrale Europene

Christine Lagarde spune că există paralele între cele două perioade, dar azi avem instrumente să gestionăm schimbările structurale Economia globală se confruntă cu fisuri comparabile...
Ultima oră
Pe aceeași temă