33.6 C
București
marți, 18 iunie 2024
AcasăSpecialDavid Botka a câştigat Raliul Harghitei. Francois Delecour este campionul României pentru...

David Botka a câştigat Raliul Harghitei. Francois Delecour este campionul României pentru a treia oară, consecutiv

Echipajul David Botka- PeterMihalik, din Ungaria, a câştigat Raliul Perla Harghitei, în ultima etapă a Campionatului Naţional de Raliuri. Francezul Francois Delecour a câştigat titlul naţional al României opentru a treia oară, consecutiv.

Echipajul maghiar a fost cronometrat cu 1oră 8 minute 10 secunde şi a fost secondat de  Marco Tempestini- Anton Avram, la 22 sec 3/10 distanţă. Podiumul a fost completat de echipajul Edwin Keleti- Botond Csomortani, la o distanţă de 56 sec 1/10. Echipajul Dan Gîrtofan- Eugen Rotaru a venit pe patru, locul cinci fiind adjudecat de Bogdan Marişca- Carmen Găureanu.

Francois Delecour a abandonat din cauza unei defecţiuni. A câştigat însă al treilea titlu naţional al României datorită jocului rezultatelor.

În clasamentul general al piloţilor, francezul este urmat de Edwin Keleti şi Dan Gîrtofan.

"Am avut o pană astăzi pe prima probă, dar mă bucur că am reușit să câștig aici și dacă anul următor nu voi putea participa în campionatul românesc, cu siguranță voi veni la Harghita", a spus David Botka, ocupantul primei poziții la Raliul Perla Harghitei, potrivit Agerpres.

"Am avut o zi plină de peripeții și puteam câștiga raliul, dar am greșit pe prima buclă pentru că am ieșit în decor și după aceea am mers cât am putut de bine astfel că ne mulțumește locul 2",  a declarat Marco Tempestini, clasat pe locul secund la Harghita.

 

Cele mai citite

Grecia ucigașă

Publicațiile occidentale prezintă zilnic bilanțurile morților din Grecia. Vara toridă, venită prea devreme, ucide zilnic turiști. Temperatura aerului este în medie de 38°C, mult...

Du-te – vino, în Consiliul de Administrație al TAROM

Anca Boagiu și Mihăiță Ursu au fost numiți din nou în Consiliul de Administrație (CA) al TAROM, după ce demisionaseră înainte de algeri, consiliul...

Brilianții Ucrainei l-au dat afară din vestiar pe antrenorul Serghei Rebrov

Selecționerul Serghei Rebrov (50 de ani) a fost dat afară de jucătorii care pretind să fie lideri la nivelul lotului, iar apoi a avut...
Ultima oră
Pe aceeași temă