FC Rapid este deja cu un picior în Liga I, iar toate problemele de ordin financiar ar putea fi date uitării dacă giuleștenii vor ajunge la un acord cu un investitor surpriză. Hussein Abdullah Al-Ahmar, fiul unui fost șeic, a venit în România pentru a discuta cu Adrian Zamfir despre o eventuală preluare a clubului.
Adrian Zamfir, actualul proprietar al FC Rapid caută de mai multă potențiali investitori pentru club, după ce giuleștenii au trecut de planul de reorganizare și sunt foarte aproape de a reveni în primul eșalon al fotbalului românesc. Dacă până acum interesul unor potenți oameni de afaceri pentru clubul din Giulești a rămas doar la stadiul de zvonuri, de această dată prințul din Yemen a fost surprins chiar la aeroport, când a sosit în România.
Hussein Al-Ahmar nu a oferit declarații presei, însă a spus doar că Zamfir îi este prieten. Un membru al stafului său a declarat că Al-Ahmar este interesat să facă afaceri în România și că va asista la următorul meci al Rapidului din play-off-ul pentru Liga I, când va juca împotriva Unirii Slobozia, pe teren propriu.
Contactați de România liberă membri ai clubului au declarat că venirea lui Al-Ahmar în România nu este tocmai o surpriză, existând deja mai multe discuții între acționariatul FC Rapid și omul de afaceri arab.
Investitor dintr-o familie cu greutate, cu implicații în primăvara arabă
Clanul Al-Ahmar, una dintre cele mai bogate familii din Yemen și una dintre cele două care au condus țara în ultimii 20 de ani, are puternice implicații în toate evenimentele care au schimbat cursul istoriei acestui stat din ’90 încoace.
Capul familiei, Abdullah Al-Ahmar, șeic al unei confederații tribale, Hashid, a fost desemnat de președintele Ali Abdullah Saleh, șef al legislativului din Yemen, între 1993 – 2007, când a decedat. Totuși după decesul său, între cele două familii s-a produs o ruptură, culmindând cu revoltele din primăvara arabă, din 2011, în urma acelor evenimente Saleh fiind înlăturat de la putere.
Hussein Al-Ahmar este unul dintre cei mai importanți fii ai șeicului, zece în total. Este cunoscut ca un influent om de afaceri și a fost implicat și în politică o perioadă de timp. Actualul șef al familiei, fratele mai mare, Sadiq Al-Ahmar, a fost principalul opozant al lui Saleh în timpul evenimentelor din primăvara arabă.
Astfel, de la reunificarea Yemenului, în 1993 și până în prezent familia Al-Ahmar a fost poate cea mai influentă din statul arab.
Revenire de senzație în Liga I pentru Rapid?
„Locul Rapidului este în Liga I, iar noi am demonstrat că împreună, cu jucătorii, cu staful tehnic, formăm un tot. Matematic suntem foarte aproape de a reveni în primul eşalon”, a declarat directorul de imagine al clubului, Lucian Ionescu.
„Cu toate că programul play-off-ului nu a fost tocmai cum trebuie organizat (n.r. turul este amestecat cu returul), pe noi ne-au avantajat ultimele meciuri. Venim după 3 victorii consecutive și o remiză, iar moralul băieților este foarte bun înaintea meciului cu Slobozia.”
În condițiile în care FC Rapid este aproape de a reveni în Liga I, iar problemele financiare ar putea fi rezolvate cu un investitor potent, revenirea clubului în primul eșalon ar fi una de senzație.
În acest moment clubul mai are datorii de circa 4 milioane de euro, în urma planului de reorganizare, care a fost aprobat de tribunal luna trecută. Hussein Al-Ahmar ar fi interesat să facă investiții serioase pentru a construi o echipă cu pretenții la titlu.
FC Rapid a fost preluat în 1993 de către George Copos, în prezent condamnat la trei ani și opt luni de închisoare în Dosarul Transferurilor. Din cauza problemelor financiare clubul a fost vândut către Adrian Zamfir și Nicolae Cristescu. Intrat în insolvență FC Rapid a trecut printr-un plan de reorganizare, astfel încât acum poate fi preluat de către orice investitor interesat să salveze clubul.
Rezultate FC Rapid play-off: CSMS Iași – Rapid (0-0, etapa a IV-a), Rapid – ACS Berceni (2-0, etapa a III-a), SC Bacău – Rapid (1-2, etapa a II-a), FC Clinceni – Rapid (1-2, etapa I).
Următoarele meciuri ale Rapidului în play-off: Unirea Slobozia (10 mai, acasă), Clinceni (17 mai, acasă), SC Bacău (24 mai, acasă), ACS Berceni (28 mai, deplasare), CSMS Iași (31 mai, acasă), Unirea Slobozia (7 iunie, deplasare).