33.2 C
București
duminică, 23 iunie 2024
AcasăLifestyleCORESPONDENȚĂ din Franța: Ultimele ore până la startul EURO 2016

CORESPONDENȚĂ din Franța: Ultimele ore până la startul EURO 2016

Mai sunt câteva ore până la festivitatea de deschidere oficială a Campionatului European 2016.  Începând cu ora 17:30, ora locală, fanii prezenți în Fan Zone, care au bilet la meci, vor fi direcționați către stadion.

Organizatorii și autoritățile recomandă tuturor suporterilor să fie prezenți din timp la stadion, accesul fiind permis doar în urma unor filtre de securitate. Porțile Stade de France se deschid la ora locală 18:00, iar ceremonia de deschidere începe la ora locală 20:00.

Citește și: CORESPONDENȚĂ de la Euro 2016. Componența cea mai probabilă a echipei României la meciul cu Franța

Suporterii români prezenţi astăzi în Paris sunt așteptați în Fan Zone, lângă Tour Eiffel, intrarea 3, la un eveniment organizat împreună cu LSRS Franța și Clubul EntRO.

Fan Zone-ul se deschide la ora 16:00, ora locală, iar cei care nu au bilet la meci pot viziona meciul acolo. Federația Română de Fotbal le-a pregătit diverse activități fanilor, care vor fi întâmpinați de Smiley și Pavel Bartoș și care se vor putea întâlni și cu doi foști internaționalei, Miodrag Belodedici și Ion Vlădoiu.

Reprezentativa României joacă în această seară, pe Stade de France, pentru prima oară în istorie în meciul de deschidere al unui turneu final.

Citește și:  CORESPONDENȚĂ. LIVE TEXT. Franța și România deschid ASTĂZI balul la EURO 2016

La fel ca la Euro 2008, România debutează la Campionatul European împotriva Franței. La precedenta participare a tricolorilor la un turneu final scorul a fost 0-0.

Ultima întâlnire între cele două selecționate datează din 6 septembrie 2011. La București, cu ocazia inaugurării Arenei Naționale, rezultatul a fost, de asemenea, 0-0.

În 15 confruntări cu Franța, România are trei victorii, cinci egaluri și șapte înfrângeri, golaveraj 15-19.

Din actuala generație prezentă la Euro 2016, doar fundașul Răzvan Raț, în vârstă de 35 de ani, a mai participat la un turneu final de campionat european, în 2008, la competiția găzduită de cele două țări: Austria și Elveția. În afara lui Raț, restul colegilor săi se află în premieră la o astfel de competiție.

 

Cele mai citite

Scholz își exprimă îngrijorarea cu privire la o posibilă victorie a extremei drepte în alegerile din Franța

Cancelarul german Olaf Scholz a declarat duminică că este "îngrijorat" de perspectiva unei victorii a extremei drepte în viitoarele alegeri parlamentare din Franța. Partidul președintelui...

Rareș Bogdan a lăsat un ceas în Secu(Real)itate(a) ce indică mereu Doi și-un sfert

Ilustrație: Marian Avramescu Europarlamentarul Partidului Național Liberal (PNL), Rareș Bogdan, și-ar fi uitat unul dintre ceasurile din deja celebra sa colecție în sediul Realitatea...

Orezul Cărnos: O Revoluție Alimentară din Coreea de Sud

Seul, Coreea de Sud Într-un mic laborator din Seul, o echipă de oameni de știință sud-coreeni lucrează la un proiect revoluționar care ar putea schimba...
Ultima oră
Pe aceeași temă