21.8 C
București
sâmbătă, 21 septembrie 2024
AcasăLifestyleLiga Campionilor: Arsenal vrea să scrie istorie cu Monaco. Atletico, învinsă, dar...

Liga Campionilor: Arsenal vrea să scrie istorie cu Monaco. Atletico, învinsă, dar favorită

Optimile Ligii Campionilor se apropie de sfârșit, iar ultimele patru sfertfinaliste se vor decide marți și miercuri. Unele cu șanse reale, precum Monaco, iar altele cu șanse matematice, precum Atletico, cele opt echipe se pregătesc pentru un regal de fotbal.

Primele două partide sunt cele dintre AS Monaco – Arsenal și Atletico Madrid – Bayer Leverkusen. Dacă pentru elevii lui Wenger se anunță un meci imposibil, pentru trupa lui Simeone o întoarcere a rezultatului nu ar fi o surpriză.

Program marți (21.45):

AS Monaco – Arsenal (3-1, în tur)

Meciul dintre echipa principatului de pe Coasta de Azur și granzii din nordul Londrei se anunță unul pe viață și pe moarte, cu britanicii încercând să facă ceea ce nu a reușit nimeni, să întoarcă soarta unui duel, în fazele eliminatorii, în deplasare, într-un meci în care trebuie să înscrie mai mult de o singură dată. Există însă precedentul care le dă speranțe englezilor. Deși s-a întâmplat în deplasare și nu în fața propriilor suporteri, Monaco a fost eliminată în 1995, din optimile competiției, după 0-3 cu Leeds United, deși acasă se impuseseră cu 2-0.

Forma prin care trec cele două cluburi, în ultima perioadă, este asemănătoare: 5 victorii și o înfrângere pentru Arsenal; 4 victorii, un egal și o înfrângere pentru Monaco. Francezii nu au mai pierdut un meci european, pe propriul stadion, de zece ani de zile, în timp ce elevii lui Arsene Wenger simt că sunt pregătiți să schimbe acest lucru. Partida se anunță una dintre cele mai echilibrate din cadrul optimilor.

Atletico Madrid – Bayer Leverkusen (0-1, în tur)

Atletico încearcă să spele rușinea de a pierde prima manșă a optimilor în fața unei echipe mai slab cotate și mai ales în condițiile în care toate obiectivele din Spania sunt compromise. Vestea proastă pentru Simeone este că nu se poate baza pe Godin și Tiago, ambii suspendați, în timp ce nemții vor putea alinia poate cea mai bună formulă a lor, doar Spahic fiind incert.

Diego Simeone vrea o minte limpede din partea jucătorilor săi și face apel la suporteri pentru a dezlănțui infernul pe Vicente Calderon. Antrenorul lui Leverkusen, Roger Schmidt, spune că deși echipa sa a obținut un scor bun, în tur, Atletico rămâne favorită. Forma din ultimele meciuri arată însă că Leverkusen este favorita, cu un 4-0, în ultima etapă, contra lui Stuttgart, respectiv 2 egaluri și 4 victorii în ultimele 6 partide. Atletico a obținut doar o remiză albă, în 10 oameni, contra lui Espanyol, în ultima etapă, respectiv 3 egaluri, 2 înfrângeri și o victorie în ultimele 6 meciuri.

Miercuri se încheie faza optimilor, cu meciurile retur dintre Barcelona – Manchester City și Borussia Dortmund – Juventus, ambele de la ora 21.45.

 

Cele mai citite

Economia mondială arată ca în anii 1920, declară șefa Băncii Centrale Europene

Christine Lagarde spune că există paralele între cele două perioade, dar azi avem instrumente să gestionăm schimbările structurale Economia globală se confruntă cu fisuri comparabile...

Economia mondială arată ca în anii 1920, declară șefa Băncii Centrale Europene

Christine Lagarde spune că există paralele între cele două perioade, dar azi avem instrumente să gestionăm schimbările structurale Economia globală se confruntă cu fisuri comparabile...
Ultima oră
Pe aceeași temă