Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Sute de participanți la primul concurs european de ciclism pe nisip

200 de pasionaţi de adrenalină, împătimiţi ai curselor populare de ciclism, s-au adunat, vineri, la start, pe plaja Modern din Constanţa, în cadrul primului concurs european de ciclism pe nisip.

Share

Cristian Hagi 0 comentarii

Actualizat: 04.05.2014 - 19:59

200 de pasionaţi de adrenalină, împătimiţi ai curselor populare de ciclism, s-au adunat, vineri, la start, pe plaja Modern din Constanţa, în cadrul primului concurs european de ciclism pe nisip.

Evenimentul a fost adus la Constanţa de Doltcini România, împreună cu Riders Club, şi a fost organizat în parteneriat cu Direcţia Judeţeană pentru Tineret şi Sport Constanţa şi Asociaţia Sportivă SanaSport. Sute de bicicliști amatori, dar şi profesionişti, ciclişti independenţi, dar şi cluburi de ciclism au participat astăzi la concurs: “Nu ne aşteptam ca la această primă ediţie să fie atât de mulţi înscrişi, nu poate decât să ne bucure acest aspect! Am verificat pista încă de la primele ore ale dimineţii, pentru a ne asigura că nisipul este tasat, iar traseul este numai bun de competiţie! Participanţii au de parcurs două distanţe, de 45 km şi de 22,5 km. Fiind un traseu de viteză, acesta este compus dintr-o porţiune de pământ de 2,3 km, 600 de metri de dale de beton şi 1,6 km de nisip tasat, cu o diferenţă de nivel de 50 de metri, reprezentând o buclă de 4,5 km. Vremea a ţinut cu noi, iar evenimentul – unic in Europa – s-a bucurat de un real succes”, declară Sabin Andoniu, organizatorul evenimentului.

 

A venit din Elveția pentru această cursă

La start s-a aflat și Andy Brunner, care a venit tocmai din Elveţia pentru această competiţie. La vârsta de 59 de ani, acesta afirmă că ciclismul îl menţine în formă. ”Cursa asta pe plajă are un farmec aparte. Îmi aminteşte de Togo (Africa), unde am participat tot la o
cursă pe plajă, însă în cadrul unui concurs de motociclete. Ciclismul este pentru mine un stil de viaţă. În iulie anul acesta împlinesc 60 de ani şi mă menţin în formă astfel. Ar trebui să nu ne mai plângem că în România sunt numai fiţe şi şmecheri cu BMW, iată că există şi oameni care respectă natura şi se respectă pe ei înşişi prin sport, pentru că ar trebui să scoatem mai mult în evidenţă astfel de valori şi astfel de tineri!”, spune Andy, pentru care cea mai importantă performanţă rămâne parcurgerea Paris-Dakar-ului.

 

Un nevăzător în competiție

La prima ediție a competiţiei i-am regăsit şi pe singurii înscrişi la cursă cu o bicicletă tandem - Florin Georgescu, de 39 de ani, şi Alexandru Răcănel, de 37 de ani. Florin Georgescu le-a dat tuturor o minunată lecţie de viaţă, fiind nevăzător: “Trebuie să ştii că poţi să faci asta, chiar dacă eşti nevăzător, şi-ţi mai trebuie şi un pic de curaj. Prima dată când ne-am apucat de bicicletă am crezut că ne trebuie cine ştie ce stil deosebit, însă am constatat cu surprindere că nu e deloc aşa. Prima dată când ne-am urcat pe bicicletă am şi mers prin oraş, prin trafic, fără să avem nevoie de o perioadă de acomodare. Am avut tot felul de activităţi prin care am promovat paraciclismul. În 2012 am fost de la Arad la Londra cu bicicleta, iar anul trecut am avut o caravană naţională pe bicicletă”, spune Florin. În 2009 a realizat, în premieră pentru România, un semi-tur de ţară cu o bicicletă tandem pe distanţa Bucureşti–Sighetul Marmaţiei. A dorit prin gestul său să tragă un semnal de alarmă asupra discriminării la care sunt supuse adeseori persoanele cu handicap senzorial.

câștigători

Premiile, pe categorii

Cursa de 20 kilometri la categoria fete a fost câştigată de Adriana Ceauşescu, care a înregistrat un timp excelent: 1 oră, 8 minute, 30 de secunde. Locul II a fost ocupat de Anca Dogaru, iar locul III de Adriana Ionescu. Nivelul 4 masculin a fost câştigat de Gabriel Bobeică la cursa de 20 de kilometri. Marius Nichiforescu a ieşit pe locul II, iar Valentin Mocanu a fost ocupantul locului III. La nivelul 3 masculin, tot în cadrul cursei de 20 de kilometri, podiumul a fost câştigat de Gabriel Calciscă, cu un timp-record de 58 de minute şi 27 de secunde. Pe locurile II şi III s-au situat Marian Răiculeanu şi Alex Lazăr. Nivelul 1 a reprezentat cea mai mare provocare pentru participanţi, dar şi premiile au fost substanţiale. Cursa de 40 de kilometri a fost câştigată de Răzvan Jugănaru, care a scos şi cel mai bun timp: 1 oră, 37 de minute şi 27 de secunde. Pe locul II s-a situat Adrian Niţu, iar Leonard Barbu a ieşit pe locul III. Câştigătorii nivelului 2 la cursa de 40 de kilometri au fost: pe locul I Ciprian Comişean, Vlad Costinel Urzică pe locul II şi Cristian Ciotic pe locul III.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...