VIDEO Sclav pe plantațiile lui Ioan Niculae, cel mai bogat om din România

de Petrica Rachita, Razvan Chiruta , 29 mai 2014 - stire actualizata la ora 18:38, 29 mai 2014
VIDEO Sclav pe plantațiile lui Ioan Niculae, cel mai bogat om din România

Cel mai bogat om din România, Ioan Niculae, își întreține uriașul imperiu agricol pe care l-a dezvoltat în sudul țării prin munca a mii de țărani săraci pe care nu-i plătește cu lunile. O investigație incognito a României libere a scos la iveală faptul că zilierii care lucrează pe terenurile latifundiarului primesc, după 12 ore de trudă, în cel mai bun caz o pâine sau o mână de făină. Acest fapt a fost recunoscut chiar de șefii unor ferme din holdingul InterAgro, deținut de Ioan Niculae, care au refuzat să-i primească la muncă pe reporterii sub acoperire de teamă că aceștia ar putea face scandal la finalul zilei dacă nu primesc banii promiși.

“Nu are de unde să îi plătească”

Camioanele holdingului InterAgro trec în fiecare dimineață prin satele din Giurgiu și Teleorman să-i adune pe țăranii săraci care vor să muncească pe pământurile administrate de holdingul lui Ioan Niculae. Oamenii vin și de la zeci de kilometri depărtare, cu speranța că la finalul zilei vor căpăta cei 40-50 de lei promiși pentru efortul lor. Numai că arareori se întâmplă așa. Investigația noastră a pornit tocmai de la faptul că mai mulți țărani din Teleorman s-au plâns că anul trecut au primit abia la Crăciun puținii bani care li se cuveneau încă din primăvară.

Am mers la mai multe ferme administrate de firmele lui Ioan Niculae, cu pretextul că vrem să ne angajăm și noi ca zilieri. La podgoria pe care cel mai bogat om din România o dezvoltă în lângă Zimnicea, unde munceau deja zeci de săteni când am ajuns noi, chiar doi dintre agronomii de aici, care s-au recomandat Șerban și Drăghici, ne-au explicat că șansele să fim plătiți sunt minime.

Reporter: Şefu’, zilieri mai primiţi?
Șerban: Primim, dar e problemă cu banii.
R.: Cât plătiți pe zi, că am văzut oamenii ăia…
Ș.: Nu e vorba de... Dar nu are de unde să îi plătească. Deci nu ştim dacă vă dă banii. Ăştia (arată spre țăranii din vii – n.r.) vin pe tarâţe, pe măruntaie. De ce să îţi spun ție: “Vino, mă!” şi pe urmă să nu am de unde să îţi dau banii. Nici noi nu ştim dacă ne luăm banii. La ăștia este o lună de când nu le dă.
R.: Dar produse ceva , grâu le dă?
Ș.: De unde? Dacă ar fi banul la noi în buzunar, am spune:  „ia, tată, banul“, dar aşa… de unde?

 

“Nu vreau să stricați atmosfera”

Deși am fost refuzați direct de cei doi, a doua zi ne-am amestecat incognito printre țăranii din comuna Suhaia care așteptau camionul InterAgro care să-i ducă la vii. Voiam să verificăm dacă într-adevăr nu vom fi plătiți. Ca să avem mai multe șanse de a intra la fermă, separat de noi a venit și un alt coleg de la România liberă, pe care nu-l văzuseră anterior inginerii agronomi.

La 6.30, când am ajuns la punctul de adunare a celor care pleacă la muncă, o tură de zilieri din satele din zonă fusese transportată deja la podgorie. Ne-am urcat și noi în camionul vechi cu prelată, în care oamenii stăteau îngrămădiți  pe niște băncuțe de lemn, așezate la întâmplare. Așa am aflat că din toate satele din jurul Zimnicei, fieful lui Ioan Niculae, se formează grupuri de câte opt-zece persoane care așteaptă să fie luate la treabă. Mai mult, vin cu propria sapă pentru a lucra terenurile celui mai bogat om din România.

Când am ajuns la vii, peste trei sute de țărani lucrau deja la legatul viței pe spaliere. Înainte de a începe, fiind practic prima noastră zi, trebuia să trecem pe la inginerul cu care vorbisem cu o zi înainte. Acesta a insistat din nou că nu ne poate primi. Nici măcar pe colegul nostru pe care nu-l mai văzuse niciodată nu l-a acceptat, din același motiv: nu sunt bani. “Avem nevoie de oameni, că lucrăm 400 de hectare de vie, dar nu vă putem plăti. Eu nu vă cunosc și nu vreau să stricați atmosfera printre oamenii ăștia”, i-a comunicat inginerul agronom.

Acesta a precizat că cei pe care-i primește vin de ani de zile la muncă și acceptă tăcuți condițiile InterAgro. “Oameni amărâți, care muncesc cu speranţa că vor primi în câteva luni banii, aşa cum s-a întâmplat totuși şi în anii trecuţi”, a filosofat acesta.

Potrivit șefului de fermă, în 2013, țăranii săraci au muncit primăvara și vara doar pentru hrană: primeau o cotă lunară de produse  alimentare, practic o cartelă cu care puteau lua pâine  ulei sau făină de la InterAgro. La începutul acestui an au primit câte o masă caldă, care apoi a fost redusă la doar o pâine pe zi.  Ioan Niculae nu a dorit să discute cu România liberă despre afacerile sale din agricultură, în ciuda insistențelor noastre.

Zona defavorizată, în favoarea lui Niculae

Cel mai bogat om de afaceri din România, potrivit topurilor realizate de revistele economice, a beneficiat de-a lungul anilor de sprijin consistent din partea statului pentru firmele sale, sub masca faptului că astfel dezvoltă una dintre cele mai sărace zone ale țării.
Presa a relatat că InterAgro a ales să investească în Zimnicea sute de milioane de euro deoarece acolo existau numeroase fabrici rămase din perioada comunistă, pe care le-a cumpărat pe sume derizorii, dar mai ales pentru că zona a fost declarată, între 2000 și 2010, defavorizată.

Acest lucru a ­însemnat, potrivit legii prin care se stabilea ­statul de zonă defavorizată al Zimnicei, scutirea de la plata taxelor vamale şi a taxei pe valoarea adăugată pentru maşinile, utilajele, instalaţiile, echipamentele, mijloacele de transport, alte bunuri amortizabile, precum  și scutirea de la plata taxelor vamale pentru materiile prime importate. Mai mult, Guvernul a sprijinit InterAgro pentru obținerea de fonduri europene. Un alt avantaj a fost  scutirea de la plata impozitului pe profit. 

InterAgro, un holding uriaș

Grupul InterAgro este unul dintre cei mai mari jucători în agricultură din sudul României.  Pe lângă câteva zeci de mii de hectare de teren agricol, holdingul a investit în ultimii ani și în vii (370  de hectare, potrivit site-ului InterAgro), livezi (circa 260 de hectare) și tutun (aproximativ 1000 de hectare, potrivit aceleiași surse). De asemenea, InterAgro are în portofoliu o seră de tomate, dar și investiții în industria cărnii și a panificației, deține o fabrică de ulei și una de produse lactate și brânzeturi. Holdingul administrează inclusiv o fabrică proprie unde produce saci.

Zilierul trebuie plătit la finalul fiecărei zile

Legea zilierului, aprobată în 2011, prevede că plata pentru munca depusă de o persoană angajată cu ziua în agricultură  se va face, obligatoriu, la finalul fiecărei zile.  “Beneficiarul are următoarele obligații: să plătească zilierului, la sfârșitul fiecărei zile de lucru, remunerația convenită”, potrivit articolului 5.  Actul normativ mai stabilește că un zilier nu are obligația să vină la muncă cu sapă, coasă sau alt instrument propriu.

Angajatorul este obligat “să asigure, pe propria cheltuială, echipamentele de lucru și de protecție care se impun datorită naturii și specificului activității desfășurate de zilier“. Mai mult, legea prevede chiar că un zilier nu poate fi plătit cu mai puțin de 2 lei/oră brut.  În fine, persoana fizică sau juridică care beneficiază de munca unui zilier în mod regulat este obligată să înființeze un “registru de evidență a zilierilor”, pe care să-l prezinte autorităților statului în caz de control.

70.000 de lei amendă pentru nereguli cu zilieri

54 de societăți cu profil agricol din Teleorman au apelat la zilieri, potrivit Inspectoratului Teritorial de Muncă din județ. În ultimii trei ani, au fost înregistrate 8.108 persoane care au muncit cu ziua în agricultură, conform aceleiași surse. De la apariția legii zilierului, au fost amendate 32 de societăți pentru nerespectarea prevederilor legale, cu amenzi în valoare de 70.000 lei, ne-a comunicat ITM Teleorman, care însă nu a detaliat despre ce societăți e vorba și nici care au fost neregulile constatate.

Acuzat de subminarea economiei

Ioan Niculae a fost cercetat penal, alături de foștii miniștri Adriean Videanu și Varujan Vosganian, pentru subminarea economiei naţionale. Potrivit DIICOT, “Varujan Vosganian (în perioada decembrie 2006 - decembrie 2008) și Adriean Videanu (în perioada decembrie 2008-septembrie 2010) au aprobat, semnat și susținut în Guvern mai multe ordine și memorandumuri care aveau ca scop sprijinirea intereselor financiare ale grupului infracțional constituit de Ioan Niculae”.

DIICOT susține că cei doi au folosit societatea Romgaz în interesul privat al Inter­Agro, care a primit reduceri comericale substanțiale la livrarea de gaze. Reducerile ar fi fost acordate peste plafoanele practicate de Romgaz și în condițiile în care InterAgro avea debite mari la plata gazelor consumate. DIICOT susține că în acest fel a fost cauzat un prejudiciu de aproximativ 130 milioane dolari.

Comentarii

 • un zimnicean

  05 aprilie 2015 14:18

  in saptamana aceasta se va cumpara de catre holdingul interagro prin intermediul primariei o vanzare-cumparare de teren agricol in suprafata de 50 de ha cu suma de peste 9 miliarde lei vechi.deci pentru achizitii terenuri sunt bani dar pentru prostii care trudesc pe averea lui nicolae nu sunt...aceasta oferta se afle pe siteul primariei daca cineva doreste sa vada este publica...

  raspunde comentariului
  • un zimnicean

   05 aprilie 2015 14:28

   httporasulzimnicea.rofisiere-publiceanunturianunturi-vanzari-terenuri-agricole-legea-17-2014Bodnarescu20Anca20Despina20vanzare20teren2050ha20-20oferta20-20lista20preemptorilor.pdf

   raspunde comentariului
 • Alex

  21 august 2014 3:00

  Numai revoltati pe aici pai de ce nu faceti domne voi ceva ? De ce nu iesiti in strada ca tot va dati mari prin comentarii. Securistii nu vor intra niciodata la puscarie cunosc prea bine sistemul si au relatii.

  raspunde comentariului
 • peshte imputzit

  30 iulie 2014 13:07

  Va fi sacrificat probabil Niculae, dar schema va merge inainte. Isi mai aduce cineva aminte de Stefan Boboc, si familia, cel care aparea la un moment dat pe la mai toate privatizarile cu cantec? CNVM, Galaxy Tabacco, etc. S-a restras profesor la ASE - sa ne invete el cum e cu economia de piata.PS Nu inteleg de ce se mai duc zilierii la munca daca nu isi primesc banii, ba li se mai si spune ca nu au din ce sa-i plateasca? Prefera sa munceasca pe nimic sau sa fie platiti in natura, din disperare banuiesc. Ceva imi scapa mie sau poate fiscului...

  raspunde comentariului
 • grigore

  09 iunie 2014 11:01

  Acest baron local cum isi permite asa ceva ? Difuzati aceasta filmare posturilor de stiri ,dar legea -asta nu-i cumva sclavie moderna???? Cel mai bogat om ?? Cel mai bogat hot si excroc din romania poate. Sint multi asemenea bogati in romania ma mir ca oamenii nu i-au dat foc firmei luii niculae simai merg la munca caprostii sa nu mearga sa munceasca pina nu-si iau banii savedem ce se intimpla .Dar cu obladuirea clasei politice poate face orice o,sa voteze in continuare cu psd-ul ca le place cu o duc si cind primesc plasa cu mita electorala sa se gindeasca cum o impart pentru urmatorii ani pina la noile alegeri ca vor primi alta noua . INSTITUTIILE STATULUI ITM-UL -CE PAZESTE? DIICOT- SI ALTELE CE FAC SAU NU AU VOIE AICI NU SE AUTOSESIZEAZA ?

  raspunde comentariului
  • un zimnicean

   05 aprilie 2015 14:21

   httporasulzimnicea.rofisiere-publiceanunturianunturi-vanzari-terenuri-agricole-legea-17-2014Bodnarescu20Anca20Despina20vanzare20teren2050ha20-20oferta20-20lista20preemptorilor.pdf

   raspunde comentariului
 • Avram Iancu

  07 iunie 2014 11:14

  Opincari pui de lele si viteji ca o muiere .....!

  raspunde comentariului
 • Toranaga

  06 iunie 2014 17:05

  ....totul in viata se plateste !!... De-a lungul vremilor aurul de pe coroanele regilor v-a deveni praf pe talpile sclavilor ! O, Caesar nu uita ca esti un simplu muritor !!

  raspunde comentariului
 • mariusik

  05 iunie 2014 8:14

  DAR CU BONURILE DE MASA ALE ANGAJATILOR DE CE NU SE FACE NMC PUBLIC?CA IN LOC DE BONURI SE DA CU SILE PRODUSELE LUI EXPIRATE SI CARE NU SE POT VINDE NICIUNDE DATORITA CALITATII F F PROASTE?SPUNETI FRATILOR NU MAI RABDATI SI INGHITITI TOT RAHATUL JEGOSULUI ASTA ,FACETI PUBLIC TOTUL ..AVETI MACAR DEMNITATE ACUM IN ULTIMUL CEAS MACAR,,,,,,,,SANT SIGUR CA SANT SI ANGAJATI P AICI CARE CITESC SI NU AU CURAJUL SA SPUNA NIMIC,,,,,,,,,SPUNETI CUM BAT BODYGUARZII LUI OAMENII AMARATI SI SARACI

  raspunde comentariului
 • mariusik

  05 iunie 2014 8:06

  he he he de 15 ani de zile isi bate joc de oamenii din zimnicea si din imprejurimi dar acum au inceputr si ei sa vada..........acest magnat si amanta dansului care crede ca va imparatii lumea........FAI DOAMNA NICOLETA priveste putin inapoi in istorie si vezi ca nici tutankamon nici hitler nu au stapanit lumea.,,,,,,,,stai linistita ca iti vine si randul tau ,,,,,,,,,stii vorba aia multi dar prosti si prosti dar multi .CAT CREDEATI CA O SA VA MAI BATETI JOC DE BIETII AMARATI CARE I FACETI VOI CUM VA VINE LA GURA SI LE DATI ACOLO DE SEMINTE CAT SA NU MOARA DE FOAME.........AI UITAT FAI CINE AI FOST? AI UITAT CUM CERSEA TAICATU TIGARI PRIN SAT PRIN NASTURELU?SI ACUM AI MARE MAGRAON?DAR NU I NMC CA I SE VEDE CIMITIRUL PRIN URECHI

  raspunde comentariului
 • Haiduc

  03 iunie 2014 10:20

  Cine-i apara pe acesti oameni de nelegiuiti? Cime-i judeca sau cine profita de pe urma lor?Am ajuns sa traim ca insclavagism!

  raspunde comentariului
  • mariusik

   05 iunie 2014 8:09

   Vermesan Vasile cei de la ITM? care ITM? de cine e condus judetul TELEORMAN? DE IOAN NUCOLAE ,DRAGNEA ,SI INCA VREO 3 SECURISTI

   raspunde comentariului
 • Bara Vasile

  01 iunie 2014 21:50

  La puscarie cu el si acolitii sai care il ajuta sa-si bata joc de oamenii simpli si nevinovati.Pe viata sau condamnat la moarte.

  raspunde comentariului
 • sile

  31 mai 2014 20:32

  Ma bucur ca o duc atat de rau. Sa lucreze gratis, pana crapa. Asa le place, sa fie sclavi. Altfel nu i-ar vota de fiecare data pe stapanii lor. In sudul tarii toti voteaza PSD. Tara asta nu-si va mai reveni din cauza celor care se prezinta la vot si voteaza ce li se spune. Acum sa rabde. Anul asta, la europarlamentare au avut pe cine vota pentruca au fost destui independenti de mare valoare. Nu ma reder la dependentul Mircea Diaconu, care numai independent nu e si pe deasupra habar nu are de nimic. Doar sa-si urmareasca propriile interese. Bravo Ioan Niculae, exploateza-i ca lor asa le place.

  raspunde comentariului
  • doom

   01 iunie 2014 13:38

   sile , mai copile , esti prost sau handicapat ? Daca ai fi tu in locul lor te-ai bucura sa fii in situatia asta ? Stiu ca esti un corporatist amarat cu o garsoniera cumparata in rate pe 30 de ani dar asta nu-ti da dreptul sa judeci . Daca esti asa de tare in tastatura , fa tu ceva sa schimbi situatia asta si atunci iti vom ridica o statuie . Si eu ma bucur ca la sfarsitul lunii nu mai ai bani nici de hartie igienica si te stergi cu degetul nu uita sa-l bagi in gura . Articolul asta nu are legatura cu politica , deci divaghezi . Te invit sa vezi la fata locului despre ce e vorba , de ce acceptam sa fim sclavi . Cacatul ala care-l numesti tu mandrie te lasa sa vii pana aici sa vezi cum stau lucrurile cu adevarat ? Daca da , te astept cu drag , daca nu , esti o ***** lasa si prefacuta .

   raspunde comentariului
  • doom

   01 iunie 2014 13:27

   Sunt oameni care fac 30 de Km zilnic pentru un amarat de loc de munca . Vorbesc de oamenii din comuna Lisa care este la 30 de Km distanta de Zimnicea . Problema acopera o suprafata enorma iar oamenii se duc in sclavie de nevoie . Romania Libera , treci prin comuna Lisa sa-ti spun cateva vorbe .

   raspunde comentariului
 • AEGIS

  31 mai 2014 19:50

  Loredana ...in spatele acelor ''cativa oameni care duc de nas 22 de mil de romani '' cati alti ''oameni'' care nu se vad mai sunt ??

  raspunde comentariului
 • Loredana Petre

  31 mai 2014 19:24

  imi pare rau ca suntem o natie doar ce-i place sa comenteze,iar faptele sa le faca altii.

  raspunde comentariului
 • Loredana Petre

  31 mai 2014 19:21

  nu ne saturam sa fim sclavi? cum pot duce de nas cativa oameni, vreo 22 de milioane de romani?

  raspunde comentariului
 • FORTU

  31 mai 2014 14:35

  Ce fac organele abilitate, platite din banii de la buget ? Ei sunt primii care ar trebui sa dea socoteala, nimeni nu se poate imbogati in cativa ani decat in mod FRAUDULOS . Daca facem o paralela intre mafia imbogatita peste noapte di acesti ani si bogatii dinaintea comunismului ne putem da seama ca s-au folosit aceleasi practici Ca acei bogatasi de pe vremuri au folosit oamenii ca sclavi sa le munceasca pe 'nimic' Ne miram atunci cum de a aparut acea oranduire comunista? aceasta e cauza si atunci ca si acum se foloseste EXPLOATAREA OMULUI DE CATRE OM. De ce unii sa nu faca aproape nimic si sa aibe un salariu fff. mare iar altii care muncesc din greu sa se multumeasca cu traiul de pe o zi pe alta.

  raspunde comentariului
 • papillon unchained

  31 mai 2014 12:37

  ...papillon ai perfecta dreptate ! Multi care au postat habar nu au ca nu toata lumea poate sa ia drumul strainatatii din cauza varstei sa u a sanatatii ori a situatiei familiale .Asa ca cei ramasi accepta conditiile care i se impun dar ce conditii !! . Un batran mi-a spus odata '' sa va feriti de burghezia proletara ! '' . Avea dreptate ??!! Multi dintre imbogatitii zilelor noastre fac anumite gesturi de fronda , de imagine sa arate ca sunt prosperi ca se descurca si descurca pe altii . Cumva ''afara e vopsit gardul si inauntru leopardul !! ''??!! Judecati voi .

  raspunde comentariului
 • parker

  31 mai 2014 11:54

  Este cel mai bogat om dar are mentalitate de mosier sau nu este att de bogat. Daca sunt legi care ii apara pe zilieri dde ce functionarii statului nu ii ajuta? Asa si Becali , scoate teancul de bani in fata cmererelor de flmat si imparte la cersetori dar nu-si plateste fotbalistii. Cred ca au uitat de unde au plecat si trebuie ca presa sa-i faca sa le fie rusine.

  raspunde comentariului
 • papillon

  31 mai 2014 11:02

  Iasul e plin de cazuri asemanatoare iar inginerii agronomi de care se vorbeste mai sus sunt de fapt vatafi in toata regula care te mana de la SPATE crucindu te si dumnezeindu te daca nu te misti destul de repede .Si tu taci si accepti pentru ca nu mai esti destul de tanar sa pleci in Italia .Asta i tara lu Ponta cu marii lui boieri si mosieri de la care nu scoate impozite nici cat o basina de la mort.

  raspunde comentariului
 • papillon

  31 mai 2014 11:02

  Iasul e plin de cazuri asemanatoare iar inginerii agronomi de care se vorbeste mai sus sunt de fapt vatafi in toata regula care te mana de la SPATE crucindu te si dumnezeindu te daca nu te misti destul de repede .Si tu taci si accepti pentru ca nu mai esti destul de tanar sa pleci in Italia .Asta i tara lu Ponta cu marii lui boieri si mosieri de la care nu scoate impozite nici cat o basina de la mort.

  raspunde comentariului
 • gurapacatosuluiadevargraieste

  31 mai 2014 3:56

  iulia ''un om in prag de pensionare tras la raspundere pe nedrept si fortat sa isi dea demisia ''. ...you know ...'''dreptate ochii inlacrimati te cheama ! ''...

  raspunde comentariului
 • iulia

  30 mai 2014 23:02

  si cand ma gandesc cat apreciam acest om....aproape ca imi vine sa vomit

  raspunde comentariului
 • iulia

  30 mai 2014 23:01

  as vrea sa vb si eu cu acesti reporter cu ajutorul carora s au nenorocit 4 familii,sa vedem draca pot ei acum sa angajeze un om in prag de pensionare tras la raspundere pe nedrept si fortat sa isi dea demisia,rusine celor care nu au omenie si uita de unde au plecat

  raspunde comentariului
 • Shoshoi

  30 mai 2014 19:58

  Un singur lucru il doresc acestei ciori sa-i DUMNEZEU tot ceea ce a facut el !!!!!!!!

  raspunde comentariului
 • sam

  30 mai 2014 19:38

  inainte de 1990 ma amuzam copios pe chestia cu exploatarea omului de catre om. azi ,afirm ca ea exista in Romania.o exploatare a omului de catre om salbatica si necontrolata.romanii,in disoerare,accepta orice conditii de munca,orice conditii de plata.eu am norocul sa am o meserie cu care nici un patron nu a putut sa-si bata joc de mine. ei patronii au nevoie de mine si ,vrind nevrind ,accepta conditiile mele,nu eu pe ale lor.dar vad ce se intimpla in jurul meu.e inuman,e criminal !

  raspunde comentariului
 • zimnicaru

  30 mai 2014 19:35

  ba nenorocitilor , profitati de naivitatea oamenilor sa va spuna informatiile cerute de voi si ei sufera dupa idiotenia asta de stire, ce sa spun , mare stire ati dat , ba reporteri de scandal de gura santului , sa veniti sa le dati voi salarii oamenilor dati afara in urma reportajului dat de voi .RUSINE SA V-A FIE ! ati nenorocit 4 familii ba jigodiilor.

  raspunde comentariului
 • ParaDoxis

  30 mai 2014 17:41

  Auzi ''sa puna foc la recoltele ciocoilor ! '' . Pai recoltele alea se fac si sunt si pe pamantul oamenilor care si-au arendat pamantul la societatea aia bai prostule !! Parca ar fi pamantul al lui !!?? Restul este ...LEGE !! Sau ''TACERE '' ca in Hamlet .....

  raspunde comentariului
 • eci smarandescu

  30 mai 2014 17:08

  STIMATI D-NI CEA MAI PROASTA FORMA DE OGANIZARE CAPITALISTA ESTE HOLDINGUL ASA AM INVATAT LA LIC .COM . GH. CHITU CRAIOVA IN 1946LA STUDIULCOMERTULUI CE ESTE HOLGINGUL===PENTRU ASIGURAREA PRITULUI ILICITFAVORIZEAZA CORUPTIAEXERCITIND PRIN DOMINATIA BANULUI O ADEVARATA TERORIZARE A MUNCITORILORCIT SI A CONSUMATORILOR ROMINI CUM SUNT AVIZI DUPA HOTIE AU LUAT HOLDINGUL

  raspunde comentariului
 • eci smarandescu

  30 mai 2014 17:08

  STIMATI D-NI CEA MAI PROASTA FORMA DE OGANIZARE CAPITALISTA ESTE HOLDINGUL ASA AM INVATAT LA LIC .COM . GH. CHITU CRAIOVA IN 1946LA STUDIULCOMERTULUI CE ESTE HOLGINGUL===PENTRU ASIGURAREA PRITULUI ILICITFAVORIZEAZA CORUPTIAEXERCITIND PRIN DOMINATIA BANULUI O ADEVARATA TERORIZARE A MUNCITORILORCIT SI A CONSUMATORILOR ROMINI CUM SUNT AVIZI DUPA HOTIE AU LUAT HOLDINGUL

  raspunde comentariului
 • gagiul

  30 mai 2014 16:30

  Bine ca printre comunistii adevarati exista si europeni adevarati care nu prea o au cu scrisul, dar vor sa ne învete legile.

  raspunde comentariului
 • European Adevarat

  30 mai 2014 15:39

  Ce articol prost scris! Pai mai documentati-va in legatura cu legea care spune asa 5. La articolul 5 alineatul 2, literele d si e se modifica si vor avea urmatorul cuprins"d sa asigure informarea zilierului cu privire la activitatea pe care urmeaza sa o presteze, precum si cu privire la drepturile si obligatiile salee sa plateasca zilierului remuneratia cuvenita, prin orice mijloc de plata admis de lege, la sfarsitul fiecarei zile plata remuneratiei se poate realiza cel mai tarziu la sfarsitul saptamanii sau al PERIODEI DE DESFASURARE A ACTIVITATII , numai cu acordul exprimat in scris de catre zilier si beneficiar modalitatea de plata electronica si aspectele care privesc plata remuneratiei se stabilesc prin normele metodologice de aplicare a prezentei legi." Asa ca domnilor ziaristi, dumneavoastra dezinformati cititorul. In locul lui Nicolae v-as da in judecata pentru defaimare. Pai aia daca nu luau banii de ce se duceau la munca? Omul asta ar trebuii sa inchida fabricile si sa ramana cu conturile pline decat sa tina niste gunoaie de manageri care decat cheltuiesc banii societatilor pe care le conduc si lui ii spun ca lucrurile merg bine. ATENTIE NICOLAE!

  raspunde comentariului
  • Bubu Europeanu

   30 mai 2014 17:46

   Si matale cine esti? Te pomeni ca oi fi chiar tov Ioan Nici-o-laie? D

   raspunde comentariului
 • DAC

  30 mai 2014 15:19

  In Romania se practica inca sclavie comunista. Iti "colectivizeaza " banii la bugetele locale si nationale si pe ajutoare de incalzire, copii, CAS, Asigurari de sanatate, Fonduri FARE etc. dupa care nu iti raman bani de niciunele. Asa se face ca toate orasele din Romania si chiar peste hotare au trasee dublate de sine ferate cand circulatia s-ar putea face alternativ cu usurinta cu ceva organizare ca In India sau Africa pe aceleasi sine sau cu o sigura pereche de roti cu sine cu dar cu supensii si echilibru in diferite variante ca pe Calea Lactee. S-ar economisis bani ca sa nu facem omul de ras.

  raspunde comentariului
 • golge

  30 mai 2014 15:16

  Acesti amarâti de care îsi bate joc acest nemernic, pe nume Ioan Niculae, precis ca voteaza PSDul si-l înjura pe Basescu socotindu-l pe acesta din urma vinovat de neprimirea banilor pentru munca prestata. Precis ca asa li se si motiveaza nemernicia miliardarului. Si pentruca Justitia în România nu-i poate face nimic, banditul îsi va continua, dupa modelul comunist, banditismele.

  raspunde comentariului
 • kelu

  30 mai 2014 13:57

  il mi tineti mult pe umflatul asta pe prima pagina?

  raspunde comentariului
 • Josef Svejk

  30 mai 2014 13:43

  Foarte bine le face Nicolae asta mojicilor. El e un produs al PSD-ismuui asemeni altor stapani de sclavi din judetele putrede ale Romaniei. PSD-ul e votat cu obstinatie tocmai de catre nenorocitii astia. Pana sa-i inghita iadul merita pe deplin sa-si primeasca macar o parte din rasplata tocmai de la monstruozitaile nascute si prasite cu ajutorul voturilor lor. Bravo!

  raspunde comentariului
 • Maria

  30 mai 2014 13:21

  Da, din pacate autoritatile nu fac nimic vorba aceea "cainele nu-si musca coada" Averea bogatilor care nu pot sa justifice cum a dobandit-o trebuie confiscata si impartita saracilor, saracilor bolnavi si exploatati. Cei care au muncit din greu si au fost seriosi nu au avut timp sa se inbogateasca. Eu am muncit in copilarie de la 10 ani, am lucrat cu mama si sora mea trei norme in C.A.P. vecinele noastre mama si doua fete lucrau o jumatate de norma si se plangeau ce le este greu vara nu aveam vacante munceam la secerat pe combina la saci ca barbatii sau la selector de grau in praf, lucram in doua schimburi cate 12 ore neintrerupte. Acum cu ce ne-am ales...mama si sora sunt decedate,eu sunt foarte bolnava pensionata grll. cu o pensie de 470 ron dupa 27 ani de munca intr-o Primarie. toate problemele de sanatate mi se trag din copilarie...Vecinele sunt sanatoase tun ca au stiut sa se grijeasca si au de toate...Asa ca cine munceste mult nu are timp sa se inbogateasca , muncitorul este exploatat de " unii oameni destepti " care fac parte din acel " caine" care nu isi musca coada.

  raspunde comentariului
  • Maria

   30 mai 2014 13:34

   Sunt foarte suparata pe oamenii bogati , nu cred ca averea lor este dobandita doar din munca lor cinstita...sunt suparata ca isi bat joc de noi cei saraci , isi bat joc de noi laudandu-se cu casele si averea loc cu delicatesele ce le pun pe masa , cu vacantele lor ...noi cei saraci ce putem face ? putem doar sa-i privim , sa ne facem inima rea sa ne lingem buzele de pofta si sa ne gandim pe cine v=om alege ...Intrebare Care sarac a ajuns sa candideze undeva? Oare saracii sunt toti prosti si incapabili ?

   raspunde comentariului
 • Sa ma pis pe Nicuale

  30 mai 2014 13:16

  Acest om care s-a ajuns intre cei mai bogati oameni din tara pe spatele taranilor si a muncitorilor din Teleorman , abuzeaza in mod repetat de muncitori tratandu-i ca pe niste sclavi , nu plateste cu lunile , sa ii moara copiii si familia in chinuri de sclav infect si ******* , om de ***** . Pai daca nu plateste cu lunile cum mortii si familia lui are pretentii sa scoata bani , ca muncitorii sunt si ei tot oameni , nu masini . Om ***** in *** , daca nici cel mai bogat om din tara nu are bani ...

  raspunde comentariului
 • JR

  30 mai 2014 11:50

  Scuze, am cam imbatranit. Am uitat ceva !Prin ce carti scria ''Exploatarea omului de catre om'' ?!Kapitalism, reteta noastra secreta ! DHai pa , fa' , ca vor sa ma traga rusii in piept cu petrolul...

  raspunde comentariului
 • Europeanul Mioritic

  30 mai 2014 11:36

  Dacă este adevărat atunci este extrem de grav ! SCLAVIE ? Este incredibil, cred că este o neînțelegere aici.Sau poate că dl. Ioan Nicolae nu știe ce fac subordonații săi...În acest caz este și mai grav ! Pe lângă abominabila sclavie s-ar putea să descoperim incomptență sau neglijență managerială.În plus, o privire trebuie aruncată asupra vătafilor care manipulează treburile pe acolo. Cine sunt ei, ce hram poartă ?La urma urmei nici Ceaușescu nu știa ce mâncau românii...

  raspunde comentariului
 • JR

  30 mai 2014 11:32

  Traian Petru Burbea , tu crezi ca asta nu are vreo cartita pe la DIICOT ?Ca la SRI il are pe ginerele lui, cartita...Acum ce ai si tu cu el , ca nah ....are si el ''famelie mare ! renumeratie mica !Coane fanica, dupa buget !''Mai ales ca acum i s-a nascut si copilul de la amanta Nicoletadirectoarea de la InterAgro, posibil viitoarea sotie !Ca sa traiasca nu trebuie sa munceasca si pentru ei pe damoaca vreo 300 de alde Kunta Kynte ...si muuuuuuuulti altii ?PS Pe rudari nu-i mai primeste la munca, au fost uniti, au avut cojones au stiut sa iasa din conditia de Kunta Kynte.Acum au ramas romanii la galere ....!Rudarii i-au pus conditii o masa calda si banii seara la capul locului ******* stiti ca nu mananca rece?!.Hai ''FA' '' pa .....Ne vedem next time...Va e dor de Sue Ellen ?!

  raspunde comentariului
 • Manu

  30 mai 2014 10:45

  Mancal-ar viermii de viu. Astea sunt vremurile cele mai periculoase, ale "burgheziei comuniste"

  raspunde comentariului
 • Nosferatu

  30 mai 2014 9:51

  Ioan Niculae poate fi acuzat de lipsa de moralitate, de lipsa de bun simt, de orice vreti dvs! Dar nu poate fi acuzat de prostie. De prostie si coruptie trebuie acuzati acei functionari care au atributii de control si care au permis ca aceasta stare sa se perpetueze!Daca,intr-adevar , va este mila de acei amarati care muncesc pe nimic , mergeti intre ei si explicatiile ce drepturi au si aparati-le acele drepturi. Altfel, nu faceti decat sa constati ce rau o duc unii si sa va bucurati ca ati avut mai mult noroc decat ei!

  raspunde comentariului
 • mircea

  30 mai 2014 9:02

  nu e suficient domnilor reporteri sa faceti reportaje,trebuie distrusa aceasta bestie cu chip de om care de ani buni face ce doreste muschii lui in tara asta !!!

  raspunde comentariului
 • Florin

  30 mai 2014 8:33

  acei oameni chiar nu-i inteleg,daca ti se spune clar,hai la munca... ca nu te platesc,de ce se mai duc? ceva nu este in regula aici.

  raspunde comentariului
 • vasile

  30 mai 2014 7:56

  Asta e un nemernic , un hot ,excroc de talie mondiala se poate vedea cu ochiul liber ce fel de bruta este . Dar pentru ca isi bate joc de oamneii care lucra saracii sa aibe ce pune pe masa la copii , dumnezeu vede si il va bate tare de tot si cind isi va da seama va fi prea tirziu. Asa ca niciodata nu-i prea tirziu ,asa zice o vorba . Ai grija om cu suflet de piatra ca nu duci nimic in mormint si ma tine cont ca pentru toate relele care le faci va suferi si familia ta .

  raspunde comentariului
  • BEBE

   30 mai 2014 8:31

   Interlopul Niculae, este prieten de ani buni, cu famiglia Ionescu Gheorghe-cuscrii Basescului, mana in mana cu Videanu-reiese din articol, cu Vosganian-alt borfas, toti din gasca PDL-PNL. De mirare ca, justitia a cutezat sa-i acuze de subminarea economiei nationale, cand, nenorocitii astia, au spatele acoperit de Seful Basescu-cuscrul Ionescu. Glontul este prea bland pt nenorocitii astia. Iar dl. Ponta, trebuie sa se ocupe serios de confiscarea averilor fraudulaose Videanu-Niculaie-Ionescu-Voscganian si alti gusteri asa-zisi dreptaci.

   raspunde comentariului
 • vasile

  30 mai 2014 7:56

  Asta e un nemernic , un hot ,excroc de talie mondiala se poate vedea cu ochiul liber ce fel de bruta este . Dar pentru ca isi bate joc de oamneii care lucra saracii sa aibe ce pune pe masa la copii , dumnezeu vede si il va bate tare de tot si cind isi va da seama va fi prea tirziu. Asa ca niciodata nu-i prea tirziu ,asa zice o vorba . Ai grija om cu suflet de piatra ca nu duci nimic in mormint si ma tine cont ca pentru toate relele care le faci va suferi si familia ta .

  raspunde comentariului
 • marin

  30 mai 2014 6:48

  Iata de ce frinam cumpararea pamintuli de catre straini ca sa poata parveniti autohtoni sa isi bata joc de cei saraci !

  raspunde comentariului
 • corbu

  30 mai 2014 3:02

  De oameni din astia, amariti are nevoie Ponta si golanii lui din PSD ca miliardarul asta de *****. Asti voteaza cu PSD pentru o pereche de papuci. Astia vind tara la comunisti in prostia lor fenomenala. Astia vind viitorul copiilor nostri pe nimic. Prostimea!

  raspunde comentariului
 • eugen raduca

  30 mai 2014 1:47

  un adevarat capitalist communist romanesc. unde-i justitia ?

  raspunde comentariului
 • IaCUZA

  30 mai 2014 0:33

  Serialul ''Rhodes'' ''Radacini'' Reloaded , in rol principal Kunta Kynte !

  raspunde comentariului
 • adi

  30 mai 2014 0:24

  Securistul acesta a fost crescut la scoala lui Elena Ceausescu si considera amaratii de oameni doar niste animale care se inghesuie ptr mancare.Asa ca nu le ofera decat niste tarate,la ce sa le dea bani?!1 Sa ii cheltuie pe bautura si apoi sa isi ia nevestele si copiii la paruit??Oamul are gija sa ii tina supli ,saraci si prosti cu duhul , sa voteze cu cine trebuie-baronii rosii.

  raspunde comentariului
 • Stefan

  29 mai 2014 19:54

  Este clar se incalca legea - care cit de cit ofera o minima protectie a "zilierilor". Lege avem ! Nu avem buna-credinta de a o aplica.Aceasta stare de lucruri deschide larg portile mobilizarii celor nemultumiti c o n t r a democratiei si "Statului de Drept" - pentru acesti oameni "muncitori zilieri" nu exista in prezent drepturi oferite de societatea civila. Acest inteprinzator contribuie la denaturarea omului fata de drepturile lui. Ioan Niculae produce sclavi.

  raspunde comentariului
 • lmihai

  29 mai 2014 18:14

  Un lucru grav care reiese din articol este acela ca , ne mai punem intrebarea de ce votantii nostrii nu stiu pe cine sa aleaga, mai au discernamant acesi oameni? Traiesc intr=o mizerie cumplita, isi duc viata de azi pe maine, sunt multi dintre ei analfabeti, asta este Romania rurala, un segment abrutizat din toate pctele de vedere...isi doresc doar sa aibe azi ce manca, pe asta mizeaza si acest "cel mai bogat om din România".Revoltator de trist in mileniul III!sa speram ca d-l Dinescu va citi articolul d-stra, as fi curioas ce elogii mai debiteaza despre "primii oameni bogati din top" ai Romaniei si afacerile lor serioase?!

  raspunde comentariului
 • Ion Niculae este

  29 mai 2014 17:55

  "omul nou"creat de Ceausescu, cel care urma sa construiasca visul de aur al omenirii, comunismul..

  raspunde comentariului
  • Pepelea

   29 mai 2014 23:29

   Deci serialul ''Radacini '' cu personajul Kunta Kinte devine realitate ?? !!

   raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design