Cifrele îngrozitoare ale Guvernului Ponta: salarii ilegale de milioane de euro, clădiri la prețul de 43 lei, bilanțuri contabile eronate

de Petre Badica , 03 februarie 2016 - stire actualizata la ora 12:11, 03 februarie 2016

Un amplu audit asupra exercițiului financiar pe anul 2014 arată că în guvernarea condusă de Victor Ponta haosul a fost complet. Aproape toate ministerele și-au subevaluat patrimoniul, au lăsat în afara inventarului numeroase bunuri de valoare pe care le administrau, iar în contabilitate s-au descoperit erori însemnate. Toate acestea au favorizat prejudicierea bugetului statului într-un moment în care același Guvern închidea firme și pentru lipsuri de 1 leu în gestiune.

Indisciplina financiară pare să fi fost la ea acasă în guvernarea Victor Ponta. Nu trebuie să fii mare economist ca să înțelegi că norme elementare financiar-contabile nu au fost respectate. Bugetele au fost supradimensionate, s-au făcut plăți ilegale fie pentru salarii ori deplasări, penalitățile date rău platnicilor nu au mai fost înacasate, credite deja luate nu au fost folosite pentru finalizarea unor proiecte, arată raportul public pe 2014 al Curții de Conturi. Situația juridică a unor bunuri nu a fost clarificată, cuantumul ajutoarelor oferite populației nu are bază legală și bunuri de milioane de euro – achiziționate, deja – nu au fost folosite niciodată.

Ministerul Dezvoltării a uitat să dea drumurile înapoi

În situația finaciară a Ministerului Dezvoltării Regionale nu a fost cuprinsă suma de 150 milioane de lei prevăzută în execuția bugetară a unui ordonator de credite din subordine, respectiv Agenția Națională de Cadastru și Publictate Imobiliară. Consecința: reflectarea incorectă a execuției bugetare proprii. Inspectorii Curții de Conturi au descoperit “subevaluarea și implicit diminuarea valorii patrimoniului public și privat cu 123 de milioane de lei, reprezentând contravaloarea unor terenuri și imobile în baza unui raport de evaluare care conține omisiuni și erori. Nu a fost actualizat inventarul bunurilor din domeniul public al statului aflate în administrarea MDARP cu bunuri în valoare de 1,7 mlioane lei. Nu au fost înregistrate și întabulate bunuri proprietate publică și privată a statului de natura terenurilor și clădirilor în valoare de 273 milioane de lei aflate în proprietatea Ministerului”. În perioda 2012-2014, Ministerul a reabilitat un număr de 285 de drumuri în favoarea unor entități locale dar, în final, a uitat să le transfere către beneficiari. Astfel, aceștia din urmă nu le-au putut exploata și s-au pierdut bani la buget. Ministerul a plătit 3,5 milioane de euro către foști salariați în urma unor hotărâri judecătorești fără a căuta vinovații și fără a recupera prejudiciul. Ministerul a aprobat plăți în valoare de 900 mii de lei pentru finanțarea unor obiective de investiții amplasate pe terenuri aflate în litigiu.

La Secretariatul General al Guvernului s-au cheltuit pe transport 2,6 milioane de lei fără respectarea principiului economicității în utilizarea fondurilor publice.

Moș Crăciun de la Ministerul Muncii: oferă ce nu deține

Vorbim de un minister care se întinde mai mult decât îi este stabilit prin lege. S-a constatat “supraduimenisonarea bugetului ministerului cu suma de 32 de milioane de lei prin includerea în prevederile bugetare ale acestuia a unor sume care nu aparțineau bugetului de stat, acestea fiind ale unor asociații sau fundații care nu sunt sub autoritatea sa. Menținerea nejustificată în evidența contabilă a unor bunuri în sumă de un milion de lei care aparțineau unei direcții preluată de Ministerul Fondurilor Europene”. Unii angajați au continuat să primească bani deși au fost dați afară din minister. În schimb, alți cetățeni s-au trezit cu bani nemeritați: “au fost efectuate  plăți necuvenite ca ajutoare sociale și alocații pentru susținerea familiei în valoare de 17 milioane de lei”.

În schimb, Ministerul Muncii trece nepăsător pe lângă legea care spune ca o dată la trei ani trebuie să își inventarieze toate bunurile. Ultima acțiune de reevaluare datează din 2010.

Miliarde rămase suspendate între ministere

Ministerul Agriculturii a apucat să ia credite de 20 de milioane de lei pe care, ulterior, nu le-a mai folosit și nici nu a făcut apel la Ministerul de Finanțe pentru anularea lor. Și, în general, arată Curtea de Conturi: “nu au fost respectate prevederile legale privind procesul de fundamentare și elaborare a proiectului de buget, în sensul că nu au fost documentate și detaliate propunerile de cheltuieli pentru proiectul de buget, iar la veniturile proprii nu s-a avut în vedere prevederile legale privind gradul de realizare a veniturilor proprii. Nu s-a urmărit și facturat spre încasare penalități de întârzire datorate de clienți”. Altfel spus, nepăsarea față de banul public a fost maximă.

În aceeași notă, la Ministerul Mediului Apelor și Pădurilor (MMAP) aflăm că există “elemente patrimoniale în sumă de 63 de milioane de lei care conțin erori sau care nu au fost încadrate corect. Nu au fost întreprinse demersurile în vederea actualizării cu suma de 12 milioane de lei a inventarului centralizat al bunurilor din domeniul public al statului”, arată raportul Curțíi de Conturi. Nu există o relație instituțională corectă și legală cu instituțiile aflate în subordine: “nefinalizarea procedurilor legale de transfer de la Romsilva la MMAP în valoare de 2,8 miliarde de lei. Referitor la modul de derulare a contractelor de gestionare a fondului de vânătoare s-a constatat neplata de către gestionarii fondurilor cinegetice a tarifelor de gestionare în sumă echivalentă cu 2,7 milioane de euro cu impact semnificativ asupra bugetului consolidat”. Adică, statul te lasă să ucizi animale, dar îi e lene să încaseze taxele.

Plăți ilegale la Transporturi

Personalul și persoanele cu funcții de conducere de la acest minister  au primit dreptui salariale nemeritate de 20 milioane de lei. Haosul în contabilitate e deplin potrivit raportului Curții de Conturi: “Nu a fost restituită suma de 19 milioane de euro rămasă neutilizată la finele anului 2011 în contul de disponibil al Ministerului Transporturilor reprezentând împrumutul acordat CN CFR SA pentru finanțarea programului de reabilitare a unor stații de căi ferate. Înregistrări contabile eronate de 14 milioane de lei și raportarea de cheltuieli efective denaturate în valoare de 11 milioane de lei. Existența unei diferență în minus de 126 de milioane de euro în ceea ce privește valoarea de patrimoniu a unor terenuri și clădiri. Au fost defectuos inventariate bunuri în valoare de 240 de miliarde de lei”. Și, în plus, Ministerul Transporturilor are propriu sistem de evaluare imobiliară existând 18 clădiri și terenuri în suprafață de 1267 de mp înregistrate cu o valoare de numai 43 de lei.

Ministerul Sănății a avizat medicamente ilegal de scumpe

Cuantumul ajutorelor finaciare pare că se calculează după inspirația de moment a funcționarilor din Ministerul Educației: “Metodologia de alocare a fondurilor destinate burselor și altor forme de protecție socială a studenților români se bazează pe valoarea de 69 de lei, fără ca această sumă să fie aprobată conform prevederilor legale”. Și la acest minister bunuri importante de 1,3 miliarde de lei nu au fost prinse în patrimoniu, iar Instittuul Național de Cercetare pentu Fizică și Inginerie Nucleară Horia Hulubei a primit 9 miloane de lei fără prezentarea documentelor justificative. S-a stablit că  manualele școlare din clasele I și II s-au editat cu mare întârziere datorită incompetenței conducerii ministerului.

La Ministerul Sănătății s-a descoperit că “un număr de 5.600 de licențe pentru pachete software în sumă de 5,4 milioane de lei primite cu titlu gratuit de la Ministerul pentru Societatea Informațională nu au fost trasferate unităților din subordine spre a fi utilizate conform scopului pentru cae au fost luate”. S-a confirmat ceea ce știa o țară întreagă: numeroase medicamente sunt mult mai scumpe în România decât impune legislația europeană:  “Conducerea Ministerul Sănătății a avizat prețuri mai mari la medicamente decât cele obținute dacă s-ar fi respectat prevederile legale. Nu au examinat anual prețurile tuturor medicamemntelor și nu s-au actualizat atunci când au apărut modificări în prețurile acelorași medicamente în țările de comparație”.

La Autoritatea Națională pentru Turism indiferența este la ea acasă: “S-au efectuat 57 lucrări de investiții în valoare de 1,7 miliarde de lei pe care nu le-a urmărit. În cazul a 17 dintre ele, nu deține informații despre sumele decontate. Nu a urmărit stadiul de realizare a altor lucrari de 127 milioane lei, iar termenul de predare a fost depășit pentru 9 dintre ele”. În plus, nu s-au depus cereri de rambursare pentru recuperarea sumei de 12 milioane de lei plătită din fondul bugetului de stat.

Neregulile sesizate de Curtea de Conturi la ministerele conduse de miniștrii guvernului Ponta și la instituții din subordine se întind pe zeci de pagini. Sunt atât de numeroase și de diverse încât nu lasă loc de interpretare în privința gradului de incompetență.  

Metodologia de alocare a fondurilor destinate burselor și altor forme de protecție socială a studenților români se bazează pe valoarea de 69 de lei, fără ca această sumă să fie aprobată conform prevederilor legale.

Cifrele contabile ale guvernului Ponta

l 123 milioane lei suma cu care a fost subevaluat valoarea patrimoniului public a Ministerului Dezvoltării

17 milioane de lei plătiți ilegal pentru alocații la Ministerul Muncii

20 milioane de lei obținuți din credite și nefolosiți la Ministerul Agriculturii

7 milioane de lei destinați unor lucrări ecologice au fost prost administrați la Ministerul Mediului

20 milioane de lei valoarea plăților salariale ilegale la Ministerul Transporturilor

1,3 miliarde lei valoarea bunuri neprinse în inventarul contabil al Ministerului Educației

5.600 de licențe pentru software nu au fost niciodată folosite de Ministerul Sănătății

12 milioane de lei pierduți de Autoritatea pentru Turism deoarece nu a depus cereri de rambursare.

Comentarii

 • Vili

  31 octombrie 2016 8:54

  Sincer, cine poate verifica adevarul celor scrise acolo??? Sa ni se prezinte si noua un document oficial, ceva, nu o insiruire de cifre care mai de care alambicate, incat ai senzatia ca toti banii tarii au fost storsi de guvernarea Ponta de la saracul popor roman. Nu stiu cum se face dar pe vremea guvernariin Ponta era ceva mai bine decat acum cand se da ilegal 6 mil de euro pentru o opera de arta. Dar toate astaea vor iesi si ele la lumina.

  raspunde comentariului
 • sorin tomuletiu

  02 martie 2016 18:46

  Castigi bani de acasa! Ce-ai spune dacă ai primi imediat si GRATUIT un exceptional curs care te invata simplu sa castigi bani de acasa? Aceasta este oferta numarul unu un sistem de lectii online si GRATUITE, cu explicatii foarte clare despre cum poti sa castigi bani de acasa! Cere si tu cursul la adresa de email sorin.tomuletiugmail.com

  raspunde comentariului
 • gheorghe

  02 martie 2016 6:11

  Partener firma internationala caut colaboratorii pentru a deveni parteneri intr-o afacere de succes cu castiguri garantate din prima luna, castigurile sunt nelimitate in functie de acitivitatea desfasurata. Cerinte-putere de convingere si o buna capacitate de negociere-spirit de initiativa, orientat spre rezultate si atingerea obiectivelor propuse-dorinta de a obtine castiguri peste medie-capacitate de planificare si organizare-cunostinte minime operare PC word, navigare internet-gandire pozitiva-bune abilitati de comunicare si interrelationare-nu este necesara experienta.Detalii la adresa gheorghe_fmyahoo.ro

  raspunde comentariului
 • viv

  26 februarie 2016 12:17

  erata"a devenit proverb"e in paranteza "azi" se sterge la sfarsitul frazei. " s-ar darama tara fara.fiecare..."

  raspunde comentariului
 • viv

  26 februarie 2016 12:07

  Deficienta mare a democratiei este ca da drepturi egale,fara restriste si la prosti. Cu prostul nu poti ajunge la un rezultat, cu prostii nici zeii nu pot lupta a devenit proverb. Si din pacate , sunt multi si aici. Batranele,daca ai lucrat la bugetari, ti-a ramas obiceiul de a cucai in timpul sreviciului, numai ca tu cucai si dupa ce ai plecat din serviciu, daca nu sesizezi ca altfel se fac controalele azi de catre Curtea de Conturi azi..Mostra de bugetar.Voi,bugetarii ,nu erati in stare sa cheltuiti banii pe care-i primeati.Si atunci ca si azi, cei competenti si destepti nu se inrolau la bugetari..Cei competenti traiesc din banii castigati, impreuna cu ceilalti salariati, de firmele in care lucreaza, care platesc si salariile bugetarilor. Bugetarilor le-a crescut tupeul fara limita si pretind, fiecarein parte, ca s-ar darama tara fiecare institutie la care lucreaza, ei sunt gastele care au salvat Roma.Si da-i si cere bani, de salarii, ca sporurile nu le divulga,Ce zici, batranele de stimulente acordate din amenzi, penalitati si majorari incasate de la contribuabili, la nivel de 3 salarii de incadrare pe luna? Nici macar Ceausescu n-a indraznit asemenea aberatie.Pe cine sa intrebi? Intreaba-l pe Tariceanu. Li se arunca si bugetarilor de catre politicieni si nu faramituri,, ca sa nu li se controleze firmele protejatilor. Ca, pe bugetarii cu care fura impreuna , alias agentoiile de stat, ii lasa sa-si stabileasca singuri salariile. De aceea s-a ajuns ca salariile medii ale bugetarilor sa depaseasca salariile celor de la privati.Poate pentru faptul ca bugetarii nu sunt nici limitati ca numar.Mai vrei, Dumitre - mitica? Si tu,Ecaterina, vede-te-as ... cred ca stii cantecul.

  raspunde comentariului
 • gramatica

  25 februarie 2016 13:53

  Gancea folosind "i-si" in loc de gramaticalul "isi" in ce categorie subscrii.La libera alegere sa nu ai motiv de a critica.

  raspunde comentariului
 • batranelu

  05 februarie 2016 6:42

  Astia sunt bani pe hartie . Hartia suporta orice , cine a lucrat in administratia statului stie cam cata pregatire au inspectorii statului . Doar pe timpul lui Ceausescu au fost legati niste conducatori de unitati pe baza unor pierderi pe hartie , inexistente insa in realitate . Au avut ghinionul sa fie anchetati de niste procurori si judecatori la fel de aerieni ca si contolorii . Tot acest raport este in general un act pur birocratic .

  raspunde comentariului
 • Nitu

  04 februarie 2016 22:43

  De la zisa revolutie si pana astazi, nimeni n-a fost condamnat la inchisoare, asa ca tot falsul si furtul lui V.ponta nu va fi judecat si condamnat.

  raspunde comentariului
  • @nitu

   05 februarie 2016 6:46

   Jaful national a fost inregistrat in timpul regimului toxic basescu - boc . Atunci s-au subtilizat zeci si zeci de miliarde care niciodata nu vor fi recuperate . SDe pare pana acum ca nici kovesy nu vrea .

   raspunde comentariului
 • asistam

  04 februarie 2016 16:59

  la retrairea anilor '50, cand toti conducatorii aveau "facultati muncitoresti". Asa si acum, nepotii lor impotenti conduc o tara milenara inca bogata. Iar boborul doarme si viseaza la "suleiman, schimb de mame., la bloc, etc" si se crede in visul capitalist.....

  raspunde comentariului
 • Dumitru

  04 februarie 2016 14:06

  Vai de mine, cat de rau a fost Ponta asta. Las'ca vine acuma Ciolos imparat si face el crestere economica, natalitate, si tot ce trebuie. Si cand spun crestere economica, e mai mult decat a facut Ponta. De 10 ori mai mult. Sau poate vine si ne spune ca nu poate din cauza grelei mosteniri, si ca de fapt cresterea lui Ponta era falsa, asa ca el intra in recesiune de-a dreptul. Ia sa vedem.

  raspunde comentariului
  • Doctor

   04 februarie 2016 17:43

   D'aia a introdus Ponta 32 de taxe noi printre care taxa pe stalp si acciza la carburant , fiindca a avut nevoie de bani iar economia dadea statistici pozitive prin INS .

   raspunde comentariului
   • Dumitru

    04 februarie 2016 21:19

    Bai prostule sau postacule, taxele nu au cum sa faca sa apara crestere economica.

    raspunde comentariului
 • joelle

  04 februarie 2016 12:29
 • rarl marius

  04 februarie 2016 11:34

  Chiar asa !!! DNA-ul de ce nu se Autosesizeaza,dupa o asemenea informatie data de ,o Institutie Serioasa ??? Derbedeul badaran si mincinos ponta,trebuie sa fie luat la intrebari !!!

  raspunde comentariului
 • gigi

  04 februarie 2016 9:03

  Si DNA ce face?????Ar trebui intreg guvernul, Anaf si alte institutii bagate la zdup!!!!!in frunte co OLIGOFRENUL EXPREMIER!!!!CE MAI ASTEPTATI????

  raspunde comentariului
 • asad

  04 februarie 2016 8:12

  minciuni pe banda rulanta, cresterea economica a fost httpstirileprotv.rostirifinanciareurostat-romania-cea-mai-mare-crestere-economica-din-ue-clasamentul-nu-este-insa-complet.html

  raspunde comentariului
 • o parere

  04 februarie 2016 2:41

  Este o noua vrajeala securista . Face parte dintr-un scenariu securist bine regizat . Vorbim aiurea de bani de bomboane comparativ cu jaful de zeci si zeci de miliarde de euros din timpul guvernarii catastrofale basescu-boc .

  raspunde comentariului
  • Propaganda Rosie

   04 februarie 2016 14:29

   Numai la KaiMuniGaz a sters 600 mil din pix Basescu asta , asai ? Alte 230 mil la LukOil , lista poate continua dar ma opresc ca mi-e sila .

   raspunde comentariului
 • ecaterina

  03 februarie 2016 21:30

  Hai siktir ca la asta va pricepeti, atat , la mancat *****, n-o sa mai inlniti voi guvern ca ala o avut crestere econmica remarcata de EUROSTAT, de UE. Nu mai mancati bors, nu va e rusine, aveti ce meritati, la voi ramanii toata lumea fura, minciuni, nu -i adevarat nimic din acel articol , hai sictir.

  raspunde comentariului
  • pt ciuma rosie

   04 februarie 2016 14:34

   Nerusinata ce esti ,adica este rapotul unui control al Curtii de Conturi si spui ca-i o minciuna , obdeala comunista vopsita in socialist de caviar .

   raspunde comentariului
 • Gigel

  03 februarie 2016 16:17

  Sa vezi ce se imbolnaveste si asta ca si Voiculescu, da statul roman in judecata pentru toate prostiile. Nu ca s-ar grabi cineva sa il dea in judecata si sa ii inchida. Au inceput bine cu justitia dar caracatita e prea mare nu stiu daca razbesc astia pana la alegeri. Poate sa ii inchida pe toti PSD pana la alegeri ca iar ii aleg fraierii sa mai fure o tura. Nu ai ce sa faci le spala mintea la antena3 ar trebui interzise posturile astea. Nu ii mai ia aghiuta o data frate. De fapt pe cine ca asta are pile ai la biserica.

  raspunde comentariului
 • plagiatorul se scuza:

  03 februarie 2016 15:13

  nu l-a lasat Basescu sa lucreze...

  raspunde comentariului
 • Mircea

  03 februarie 2016 15:01

  guvernul cel mai curat - dar cel mai de *****! jos pe se de!

  raspunde comentariului
 • Goi

  03 februarie 2016 14:35

  Uite ce se poate intampla sub cel mai curat guvern roman, condus de cel mai cinstit doctor. Asemenea lucruri nu mai suprind pe nimeni. Am fi surprinsi sa aflam ca cineva a fost pedepsit pentru ele.

  raspunde comentariului
 • UNPR

  03 februarie 2016 14:30

  Uniunea Nenorocirii Poporului Roman , asa se cheama aceasta gasca de traseisti .

  raspunde comentariului
 • Vai de noi

  03 februarie 2016 14:20

  Ba inca ii mai vad jurand la investire in diferite functii cu mana pe Biblie . Cred ca BOR ar trebui sa interzica aceasta practica .

  raspunde comentariului
 • Vai de noi !

  03 februarie 2016 13:38

  N-am crezut o clipa nimic din " realizarile " guv Ponta , care n-au fost altceva decat propaganda tv .Constatarile Curtii de Conturi sunt binevenite si necesare , dar va raspunde cineva ? Indiferent ca esti medic , inginer , brutar sau sofer , etc , toti raspunem la locul de munca. Cum pot fi scutiti unii care invart atatia bani si de care depind atatea destine ?

  raspunde comentariului
 • gancea

  03 februarie 2016 13:17

  In RRomanica,au ramas trei clase sociale.,Hotii,Prostii si Timpitii. Despre hoti,n-am nimic de zis fiindcca ei i-si fac meseria lor cu brio si merita felicitati. Timpitii,care de fapt sint cei mai multi,astia sint irecuperabili fiindca oricit te-ai stradui nu poti sa-i faci sa vada partea neagra a celor ce se petrec in tara. I-mi pare rau de cei din clasa Prostilor sau mai bine zis a Fraierilor, care de fapt sint cei inteligenti dar nu ies in fata sa-si ceara drepturile si sa schimbe ceva in bine in blestemata noastra de tara. Mamaliga,ramine mamaliga.

  raspunde comentariului
 • escobar

  03 februarie 2016 12:07

  asta este doar "un partial= pe 2014"2015 va fi si mai BARO din MARETELE "realizari" ale "celui mai tare p.m",cu cea "mai mare crestere economica din UE"....sa vedeti CE DEZASTRU A LASAT PONTAPSD pe termen mediu....dupa EUROSTAT=UE Romania este SINGURA tara in care preturile industriale "STAGNEAZA" in conditiile in care pretul barilului de petrol a scazut de patru ori....ASTA DA ECONOMIE DE PIATA sanchi "capitalista"....in timp ce HOTIILE si DEVALIZARILE erau se desfasurau "in toata splendoarea",PLAGIATORUL a introdus PLATA OBLIGATORIE a CASS de PERSOANELE FARA VENIT,caz UNIC in UNIVERS,sfidand legile universale respectiv orice procent din ZERO da ZERO....pentru "electorale" a dat "amnistie fiscala" pentru 3,8 milioane oamenidar cateva mii erau din presa amnistiati pe ascuns,amestecati cu "puhoiul" pt. al sustine in campania presedintiala...SOCRUL lui Ponta a fost "implantat vice" la Curtea de Conturi,tocmai sa-si salveze "ginerele" si 2015 s-ar putea sa fie mai "subtire" in "constatarea "hotiilor de partid si de stat"!!

  raspunde comentariului
 • andreesanu

  03 februarie 2016 11:44

  Ca se fura o stim de 26 de ani !,important este ca NICIODATA nu a fost trimis in tribunal pentru frauda cu premeditare nici un guvern !!!.Ce-i Raspunderea guvernamentala asumata ???,apa de ploaie ,praf in ochii romanilor idioti !!!,PINA CAND MAI MERGE BATAIA ASTA DE JOC ???

  raspunde comentariului
 • rarl marius

  03 februarie 2016 11:12

  Nici nu se putea altfel,un gunoi Iresponsabil ca si ,ponta,care-si muta curul dintr-o televiziune in alta si care avea niste ministrii de tot cacatul,ori puscariabili ,ori Timpiti,a dus la aceste,catastrofale nelegiuiri financiare din timpul Dictaturii pontisto-psd-iste !!!

  raspunde comentariului
 • ilidia

  03 februarie 2016 10:37

  Sunt rezultatele "celui mai cinstit guvern", astazi cam jumatate penal, apud Pinochio, care, la randul sau se considera cael mai bun prim-ministru din toate timpurile.

  raspunde comentariului
 • Dr.Samarescu

  03 februarie 2016 10:15

  E clar...ce pericol pastea România,daca Ponta nu era lnlaturat .Felicitari DNA.Noua conducere mosteneste o situatie deplorabila.Sprijiniti revenirea la normal.Va veni si mai binele.

  raspunde comentariului
 • Dorin

  03 februarie 2016 9:53

  Ponta a fost singur? A avut o echipă în apate, din care, sigur , a făcut parte și Dragnea. Din păcate miroase forte urât după o guvernare tip PSD... Și uite că mai apar gunoaie de la sateliți... , un ministru de interne, un procuror general, care susțin cu non-șalamță că nu au greșit, nu au făcut cheltuieli inutile!

  raspunde comentariului
 • Stoian Gheorghe

  03 februarie 2016 9:12

  Pentru redactia ziarului fiti atenti , ceva mai mult ! Vad ca mai toti nesimsititii apar cu "comentarii" cu multe injurii, ca la usa cortului !

  raspunde comentariului
 • goe

  03 februarie 2016 8:49

  Bilanturile sunt dezastruoase, dar asa frumos ne mintea si mai era si PSD-ist. Ponta trebuie neaparat promovat. Basescu e de vina.

  raspunde comentariului
 • vasi

  03 februarie 2016 8:00

  Domnule Ionel ai mare dreptate dar sunt peste 5 milioane de locuitori a acestor plaiuri care sunt facuti la betie, altfel nu inteleg cum au ales presedinti gen basescu sau mai nou un puturos neamt.

  raspunde comentariului
  • Pentru vasi

   03 februarie 2016 11:15

   Fostul Presedinte a fost, de departe, cel mai bun dintre cei care au candidat. Nu a fost votat de cei cinci milionane facuti la betie. Aceia i-au votat pe Prostanac si pe Repetent. Fostul Presedinte a incercat si incearca in continuare sa salveze tara din ghearele mafiei, din ghearele Grupului Infractional Organizat usl. Fostul Presedinte a facut pentru tara maximum din ce i-au permis prerogativele, legile si constitutia. Fostul Presedinte a salvat tara de la faliment, de la dezastru, de la colaps economic, de la incetare de plati. Fostul Presedinte a scos tara din recesiune si a readus-o pe crestere economica. Fostul Presedinte a limitat, a atenuat si a redus la minimum posibil, efectele crizei economice mondiale, asupra tarii. Fostul Presedinte a declansat si a sustinut lupta impotriva coruptiei. Ca sa scape de puscarie, cei mai mari hoti, cei mai mari corupti, cei mai mari infractori, cei mai mari banditi si cele mai mari likele s-au coalizat impotriva fostului Presedinte si au declansat si finantat o uriasa campanie mizerabila de dezinformare si manipulare a retardatilor. Mafia este reprezentata de usl Nas6case, Felix, regretatul Patrician, Monta, Dragnea, Mitrea, DIP, Oprisan, Duicu, Cosma, Nicolescu, Bunea Stancu, Mazare, Nicusor Constantinescu, Voicu, Mischie, Micky Spaga, Bradisteanu, Ioan Dumitru - Romsilva, Caty Andronescu, Hrebe, Ilie Sarbu, Adam, Ciuperca, Pendiuc, Sova, Valcov, Vanghelie, Oparescu, Ion Stan, Moliceanu, David, Fenechiu, Uioreanu, Chitoiu, Chiuariu, Stavarache, Cancescu, Vosganian, Misu Vlasov, Dan Radu Rusanu, Theodor Nicolescu, Chiliman, Motreanu, Moisescu, Bekali, Copos, Seres, Pantis etc etc etc

   raspunde comentariului
 • tepes

  03 februarie 2016 7:02

  Acest Audit pe anul 2014 nu cumva este facut cu situatia lasata de fosti banditi PDL? care au jefuit tara?Si cine a facut acest audit, iar nu ne spuneti.De ce duceti postaci in eroare domnilor Petre la patrat.Acest ziar nu se dezminte,dai inainte cu tupeu.Din fericire sant tot mai putini care va mai baga in seama.

  raspunde comentariului
  • Pentru tepes

   03 februarie 2016 11:21

   Pentru tepes Auditul a fost facut de Curtea de Conturi, condusa de psd-istul Vaca..., chiar in perioada in care Monta era premier. Cei care au devalizat tar se afla in usl. Mafia este reprezentata de usl Nas6case, Felix, regretatul Patrician, Monta, Dragnea, Mitrea, DIP, Oprisan, Duicu, Cosma, Nicolescu, Bunea Stancu, Mazare, Nicusor Constantinescu, Voicu, Mischie, Micky Spaga, Bradisteanu, Ioan Dumitru - Romsilva, Caty Andronescu, Hrebe, Ilie Sarbu, Adam, Ciuperca, Pendiuc, Sova, Valcov, Vanghelie, Oparescu, Ion Stan, Moliceanu, David, Fenechiu, Uioreanu, Chitoiu, Chiuariu, Stavarache, Cancescu, Vosganian, Misu Vlasov, Dan Radu Rusanu, Theodor Nicolescu, Chiliman, Motreanu, Moisescu, Bekali, Copos, Seres, Pantis etc etc etc

   raspunde comentariului
  • adi

   03 februarie 2016 9:17

   tepes Bai postac pesedist belit, nici aici nu am scapat de tine?Daca tot are creierul spalat autorul articolului de ce *** mai stai aici sa raspunzi la fiecare comentator?

   raspunde comentariului
 • stan

  03 februarie 2016 5:54

  Si ce urmeaza acuma ? Se recupereaza ceva ? Ca asta ne doare pe noi...

  raspunde comentariului
 • Militian K1

  03 februarie 2016 5:53

  NADA....DNA-DNA.....fost guvern al Subminarii Economiei si Statului de Drept.Nici o pierdere ...se sterge cu buretele Procurorului Generalfost.....si sigur viitor ,asemeni sfertului de secol de jaf in grup organizat.

  raspunde comentariului
 • Militian K1

  03 februarie 2016 5:53

  NADA....DNA-DNA.....fost guvern al Subminarii Economiei si Statului de Drept.Nici o pierdere ...se sterge cu buretele Procurorului Generalfost.....si sigur viitor ,asemeni sfertului de secol de jaf in grup organizat.

  raspunde comentariului
 • Militian K1

  03 februarie 2016 5:52

  NADA....DNA-DNA.....fost guvern al Subminarii Economiei si Statului de Drept.Nici o pierdere ...se sterge cu buretele Procurorului Generalfost.....si sigur viitor ,asemeni sfertului de secol de jaf in grup organizat.

  raspunde comentariului
 • Militian K1

  03 februarie 2016 5:52

  NADA....DNA-DNA.....fost guvern al Subminarii Economiei si Statului de Drept.Nici o pierdere ...se sterge cu buretele Procurorului Generalfost.....si sigur viitor ,asemeni sfertului de secol de jaf in grup organizat.

  raspunde comentariului
 • vasile

  03 februarie 2016 2:10

  Nu va mirati. Nu s-au exprimat psd-istii ca daca intra ponta pe felie pot sa fure cat vor. Cinste lor, s-au tinut de cuvant.

  raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design