20.2 C
București
vineri, 10 mai 2024

Breviar

Cozma ramane in arest de sarbatori

Magistratii Curtii Supreme vor analiza anul viitor cererea de recurs a procurorilor in cazul contopirii pedepsei de sapte ani si 11 luni pentru mineriada din 1991, cu cea de 10 ani, aplicata lui Miron Cozma, pentru mineriada de la Costesti. In 24 octombrie, instanta Curtii de Apel acceptase contopirea celor doua pedepse. In aceste conditii, Miron Cozma ar mai avea de executat un rest de doi ani de pedeapsa. Procurorii instantei supreme au facut recurs, care va fi judecat pe 27 ianuarie 2006. Astfel, Miron Cozma, isi va petrece sarbatorile in penitenciarul de maxima siguranta Rahova.

Tariceanu, audiat astazi la Parchet

Premierul Calin Popescu Tariceanu se va prezenta astazi la Parchetul General. Acesta va fi audiat de procurorii Parchetului, in calitate de martor, in dosarul actiunilor Rompetrol tranzactionate la bursa. In respectivul dosar, peste 60 de persoane vor fi chemate la Parchet pentru a clarifica modul in care s-au efectuat unele tranzactii bursiere cu actiuni ale companiei Rompetrol. Printre cei care au trecut deja pe la Ministerul Public se numara ziaristul Sorin Rosca Stanescu si fiica presedintelui Partidului Conservator, Dan Voiculescu. Audierile vor incepe la ora 11.

Verificari in scandalul notelor umflate

Ministrul Justitiei, Monica Macovei, a solicitat presedintelui Consiliului Superior al Magistraturii, Dan Lupascu, verificarea modului in care s-a desfasurat concursul de promovare a magistratilor. Se cer verificari detaliate cu privire la stabilirea subiectelor si la modalitatea de notare a lucrarilor. Concursul de promovare in functii a magistratilor la Curtea de Apel Bucuresti a avut loc in perioada octombrie-noiembrie 2005. Rezultatele finale au fost puternic contestate de mai multi candidati. Au fost constatate diferente de notare intre 3 si 6 puncte in cazul unor magistrati.

Retea de traficanti de cocaina, anihilata

Directia Generala de Combatere a Criminalitatii Organizate a anihilat o importanta retea de trafic de cocaina, cu ramificatii in Romania, Olanda si America de Sud. Politistii estimeaza ca mai mult de 50 de kilograme de cocaina, in valoare de aproximativ 2.500.000 euro, a fost traficata. Cercetarile s-au desfasurat in cooperare cu autoritatile din Olanda, Portugalia si Venezuela, state pe teritoriul carora au fost arestati mai multi membri ai retelei de narcotraficanti, romani si straini. Doi dintre curierii gruparii au murit, dupa ce casetele cu cocaina pe care le-au inghitit, s-au spart in stomac.

Atac la o casa de pariuri din Craiova

O casa de pariuri sportive, din buricul Craiovei, a fost tinta unei tentative de jaf ieri dupa-amiaza. Daniel Iana, de 16 ani, a intrat in casa de pariuri "Stanleybet”, firma cu sediul in Liverpool – Marea Britanie, atacand-o pe angajata de acolo cu un spray paralizant. Pentru ca victima a inceput sa tipe, hotul a renuntat la jaf si a rupt-o la fuga. Politistii craioveni l-au prins pe Daniel Iana la mai putin de o ora de la comiterea atacului.

Cele mai citite

Comisarul european pentru agricultură, Janusz Wojciechowski, vine în România

Comisarul european pentru agricultură, Janusz Wojciechowski, se va deplasa în România pentru o vizită de două zile, în perioada 13-14 mai 2024.  Luni, 13 mai,...

Cancer ovarian: peste 70% din cazuri sunt depistate în stadii avansate

Cancerul ovarian este unul dintre cele mai mortale cancere la sexul feminin, clasându-se în primele 5 cauze de mortalitate prin cancer la femei, au...

Mesajul Înaltpreasfinţitului Părinte Mitropolit Nifon, cu ocazia Zilei Independenței Naționale a României

Înaltpreasfinţitul Părinte Mitropolit Nifon, Arhiepiscopul Târgoviştei, a transmis un mesaj cu ocazia Zilei Independenței Naționale a României. „Cu bucurie în suflete, celebrăm Ziua Independenței Naționale...
Ultima oră
Pe aceeași temă