EXCLUSIV. Guvernul Tăriceanu ne-a minţit cu privire la contractul Bechtel. Cea mai păguboasă afacere a statului român, renegociată ca la Radio Erevan

de Petru Zoltan , 03 martie 2017 - stire actualizata la ora 14:04, 02 martie 2017

Acum 11 ani, premierul Tăriceanu se lăuda că guvernul pe care-l conducea scăzuse prețul contractului cu Bechtel cu 126 de milioane de euro. Adevărul, însă, este altul: după renegocieri, în 2006, contractul cu Bechtel s-a scumpit cu aproape zece milioane de euro.

Ministru al Transporturilor în 2005, Gheorghe Dobre a fost mandatat în anul 2005 de către premierul Călin Popescu Tăriceanu să renegocieze contractul semnat cu compania americană Bechtel pentru construcția autostrăzii Brașov-Cluj-Borș.

Într-un document oficial al Guvernului se menționează că partea română a obținut, în urma negocierilor, o reducere a costurilor în valoare de 126 milioane euro.

Dintr-un alt document oficial emis de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere şi obţinut în exclusivitate de România liberă rezultă contrariul: valoarea contractului nu a scăzut, ba din contră, a crescut. Cu 9,3 milioane de euro. Mai mult, în urma renegocierii, contractul cu Bechtel a fost secretizat. Apoi a dispărut fără urmă.

Contractul, acordat de Năstase prin OUG

Povestea celui mai păgubos contract semnat vreodată de statul român a început pe 18 noiembrie 2003. Atunci, Guvernul României, condus de premierul Adrian Năstase, a emis Ordonanța de Urgență nr. 120 prin care mandata fosta Companie Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România (CNADNR) să negocieze direct cu firma americană Bechtel International Inc. contractul pentru proiectarea și construirea autostrăzii Brașov-Cluj-Borș. 

O lună mai târziu, pe 19 decembrie, Guvernul Năstase împuternicea CNADNR să semneze contractul cu americanii de la Bechtel. Valoarea totală a proiectului a fost calculată atunci la 2.247.500.002 euro, conform informațiilor furnizate „României libere“ de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), fosta CNADNR (facsimil 1 din GALERIA FOTO). De acești bani, americanii de la Bechtel ar fi trebuit să proiecteze și să construiască 415 km de autostradă, deci statul român ar fi urmat să plătească în jur de 5,4 milioane euro pe kilometrul de autostradă. 
Modul de atribuire a contractului, cu încălcarea legislației din domeniul achizițiilor publice, a generat o serie de critici la adresa Guvernului Năstase din partea unor actori internaționali: UE, Banca Europeană de Reconstrucție și Dezvoltare și Fondul Monetar Internațional.

Oficial în 2006: statul a economisit 126 de milioane de euro 

După alegerile din 2004, în fruntea Guvernului s-a instalat premierul Călin Popescu Tăriceanu, care susținea public abandonarea proiectului „Autostrada Transilvania”. Chiar și președintele Traian Băsescu considera, în 2005, că proiectul este ineficient, fără acoperire economică. Totuși, “binomul” Alianței D.A., adică președintele Băsescu și premierul Tăriceanu, s-a mulțumit doar să mandateze Ministerul Transporturilor  să renegocieze contractul cu compania Bechtel, din cauza constatării existenței mai multor nereguli în contractul de construire a autostrăzii Transilvania. În ședința Guvernului din data de 15 iunie 2005, a fost aprobată o notă prin care se mandata Ministerul Transporturilor să renegocieze contractul semnat cu Bechtel. 

La șefia ministerului se afla pedistul Gheorghe Dobre, care a dus la îndeplinire cerința Guvernului. Astfel, la nivelul Ministerului Transporturilor a fost constituită o comisie de renegociere a contractului, comisie care a avut întâlniri cu reprezentanții Bechtel în perioada iunie-decembrie 2005. 

În urma renegocierii,  s-au modificat mai multe clauze cuprinse în Nota de Fundamentare a Hotărârii de Guvern nr. 224 din 2006, semnată de ministrul Gheorghe Dobre. Printre acestea, la punctul 5, se specifică negru pe alb că cele două părți au convenit la „o reducere a costurilor, pe total proiect, cu 126.000.000 euro” (facsimil 2 din GALERIA FOTO). Ceea ce însemna că și construcția Autostrăzii Transilvania urma să coste, în total, 2.121.500.002 euro.

Oficial în 2017: contractul s-a scumpit, de fapt, cu zece milioane de euro 

La 11 ani de la publicarea hotărârii de Guvern prin care s-ar fi economisit 126 de milioane de euro, Compania Națională de Autostrăzi și Infrastructură Rutieră a detonat bomba: în realitate, prețul total al contractului nu a fost redus, așa cum se arată în nota de fundamentare. La solicitarea „României libere”, CNAIR a precizat că „prin primul Acord de Modificare a Contractului, aprobat prin H.G. nr. 224/16.02.2006, valoarea contractului prevăzută în Anexa 10 s-a modificat la 2.256.779.760 euro”.

Ceea ce înseamnă că prețul contractului a crescut cu aproximativ 9,3 milioane euro față de cât negociase Guvernul Năstase, nicidecum nu scăzuse. Întrebat despre modul în care s-au desfășurat negocierile dintre comisia de renegociere a contractului și americanii de la Bechtel, Gheorghe Dobre a răspuns nervos că a avut o echipă care a renegociat contractul: „Știu că în mandatul meu s-a făcut o negociere. Am avut o echipă de negociere. Nu negociază ministrul un contract”. Cu alte cuvinte, ministrul Dobre a semnat ca primarul că prețul scădea cu 126 de milioane de euro, fără să-și asume economisirea.

Cât despre secretizarea contractului, fostul ministru a spus că nu știe cine și cum a decis secretizarea contractului renegociat. „Contractul nu era secret. Eu știu cum și ce s-a întâmplat? Ministerul ăla are multe contracte. În mandatul meu nu s-a pus problema că a dispărut contractul. Dacă guvernul a secretizat contractul, guvernul desecretizează. Eu nu puteam să îl secretizez”, a adăugat Dobre.  

Pierderea contractului original, clasată dubios

În octombrie 2016, România liberă a dezvăluit în exclusivitate că, în mod absolut surprinzător, dosarul penal în care se ancheta dispariția exemplarului original al contractului Bechtel a fost clasat fără a se fi descoperit vinovații.

Cu ocazia negocierilor pentru rezilierea contractului, în august 2013, ministrul Dan Șova a anunțat că s-a pierdut contractul original semnat cu compania Bechtel. Poate că Șova nu ar fi admis pierderea, dar avea nevoie de un motiv suficient de bun pentru care nu se putea desecretiza documentul, așa cum se cerea public. Pe 26 august 2013, Departamentul pentru Proiecte de Infrastructură și Investiții -Străine (DPIIS), condus la -aceea dată de ministrul Dan Șova, a anunțat că a depus depus la Direcția Națională -Anticorupție plângere penală pentru lipsa exemplarului -original al contractului cu -Bechtel.

Pe 10 octombrie 2013, DNA și-a declinat competența în soluționarea dosarului către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – Secția de Urmărire Penală și Criminalistică. După numai opt zile, Parchetul de pe lângă ICCJ a trimis ancheta la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului (PJS) 1. După ce a stat aproape un an la procurorii PJS 1, pe 24 iulie 2014 dosarul a fost trimis la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 5. Iar procurorii de aici i-au delegat pe polițiștii de la Secția 17 din București să se ocupe de anchetă. După încă un an, dosarul a fost îngropat definitiv pe 30 septembrie 2015 pentru că faptele s-ar fi prescris.

„Vă comunicăm că la data de 30.09.2015 Parchetul de pe lângă Judecătoria Sector 5 -București a dispus clasarea cauzei privind plângerea penală formulată de Dan Coman Șova, în calitate de ministru delegat, reprezentant al -Departamentului de Proiecte de Infrastructură și Investiții Străine, sub aspectul infracțiunii de furt prev. de art. 228 alin.1, C.Pen., cu aplicarea art. 5 C.Pen., întrucât din cercetări nu a rezultat comiterea unei fapte prevăzute de legea penală și sub aspectul infracțiunilor de distrugere (...), neglijență în serviciu (...) și abuz în serviciu contra intereselor publice (...), întrucât în cauză s-a împlinit termenul de prescripție a răspunderii penale”, a precizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Sector 5 la solicitarea RL.

Dar cum au decis procurorii că răspunderea penală s-a prescris? Mai exact, ce dată de săvârșire a infracțiunilor au luat în calcul astfel încât să calculeze îndeplinirea termenului de prescripție? La toate aceste întrebări, procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 5 nu au dat și nu vor da nici un răspuns. Conform legii, rezoluția de clasare a dosarului nu se comunică decât părților. Iar în acest caz partea interesată este exclusiv fostul Departament de Proiecte de Infrastructură și Investiții Străine, adică o altă instituție de stat.

SCANDALOS. 1,2 miliarde de euro pentru 52 de kilometri de autostradă 

Contractul pentru construirea Autostrăzii Transilvania a fost reziliat în data de 29 mai 2013, printr-un Acord de Încetare și Tranzacționare. În perioada 2004-2013, americanii de la Bechtel au reușit să construiască doar 52 de km de autostradă pentru care au primit suma de 1.214.652.646 euro, la care se adaugă TVA în valoare de 670 milioane lei. 

În urma unei interpelări parlamentare, fostul ministru al Transporturilor Dan Șova a prezentat defalcat valoarea plăților efectuate către Bechtel. Astfel, pentru lucrări s-a plătit suma de 1.105.654.153 euro. Alte 109 milioane de euro s-au plătit pentru pierderi și daune. În plus, s-au mai plătit 37,2 milioane euro la rezilierea contractului. Pe lângă acești bani, statul a mai plătit despăgubiri pentru exproprierea terenurilor, în valoare de 150 milioane euro. 

Extra, fosta CNADNR a mai semnat un contract cu firma Egis International pentru supervizarea lucrărilor la Autostrada Transilvania. În perioada ianuarie 2005 – septembrie 2016, s-au plătit pentru supervizarea lucrărilor nu mai puțin de 262 milioane lei, deși contractul cu Bechtel fusese reziliat încă din 2013. 

În total, este vorba despre costuri care depășesc 1,3 miliarde de euro, adică 25 milioane de euro pe kilometru.

VERDICT. Statul trebuie să recupereze  525 milioane de euro

Ministerul de Finanțe a calculat că statul a fost prejudiciat cu suma de 525 milioane de euro ca urmare a modului în care s-a derulat și negociat contractul cu compania americană Bechtel, din 2003 până în 2013. Banii urmează să fie recuperați de la directorii care s-au perindat la șefia CNADNR.

„Printr-un acord de modificare din 2006, avansul de 40 de milioane de euro a fost reclasificat şi transformat în cheltuieli de mobilizare, valoarea acestora ajungând la suma fixă de 70 mil. euro, în condiţiile în care Contractul prevedea o sumă globală de 30 de milioane de euro pentru activităţi anterioare începerii lucrărilor de construcţii”, se arată, printre altele, în raportul MF, citat de digi24.ro.

Comentarii

 • andreesanu

  03 martie 2017 13:32

  Ce-i politica ??-minciuna !hotie si crima !!!!!!!!!!!!!. Ce cauta in politica unii care in viata n-au invatat nici o meserie si fug de munca ca si dracul de tamaie -cauta averi nemuncite parvenire,putere,influienta, un locin societate pe care nu -l poate ocupa niciodata prin ce stie sa faca sau prin nivelul de pregatire.Ca RomanTariceanuNastasePonta CiorbeaR Vasile Ungureanu au fost niste nulitati se vede unde a ajuns tara ,27 de ani de minciuni ,de hotii,de tradare a intereselor tarii .

  raspunde comentariului
 • andreesanu

  03 martie 2017 13:32

  Ce-i politica ??-minciuna !hotie si crima !!!!!!!!!!!!!. Ce cauta in politica unii care in viata n-au invatat nici o meserie si fug de munca ca si dracul de tamaie -cauta averi nemuncite parvenire,putere,influienta, un locin societate pe care nu -l poate ocupa niciodata prin ce stie sa faca sau prin nivelul de pregatire.Ca RomanTariceanuNastasePonta CiorbeaR Vasile Ungureanu au fost niste nulitati se vede unde a ajuns tara ,27 de ani de minciuni ,de hotii,de tradare a intereselor tarii .

  raspunde comentariului
 • TEHNOLOGUL

  03 martie 2017 9:50

  Un astfel de contract are pret total de licitare si SEPARAT, preturi unitare, care se aplica la orice MODIFICARE a scopului initial de exemplu schimbarea traseului din cauza proprietarilor de teren. De aici diferentele, restul e multa vrajeala si putina prostie

  raspunde comentariului
 • olescu marin

  03 martie 2017 8:33

  ma fratilor la noi in tara cum ajung la putere , oameni astia isi creaza numai lor puteri inimaginabile , sa fi tu dumnezeu si sa nu se apropie nimeni de tine , ca tu esti cine esti mesia pe pamant, da eu am o alta solutie de ce nu se propune o alta tara pt. ei sa li se faca o tara speciala pt. cei ce au pensii speciale, care au imunitate si poate mai gasesc ei ceva pt. ei. RUSINE CU ASA PARLAMENT.

  raspunde comentariului
 • Groza

  02 martie 2017 21:24

  Conform si CCR guvernul nu poate fi trs la raspundere.Numai electoratul il taxeaza.Am vazut cum.Tariceanu are probleme de acest gen si cu Portile de Fier ,cand era ministru in guvernul Ciorbea,retehnologizare cu 240 de milioane de dolari iar sarbii cu 80.O alta escrocherie cu Remus Truica si Paul.

  raspunde comentariului
 • Tony Blajinul

  02 martie 2017 20:21

  Voi reveni daca ma chemati.

  raspunde comentariului
 • node

  02 martie 2017 19:20

  tariceanu anton este din beton

  raspunde comentariului
 • relativ

  02 martie 2017 19:00

  ... cu toate astea multi postaci la ista ii ling zilnic A_L_U_P -- la J_A_V_R_A -- CPT and "company" = "ciuma rosie" --- pai nu ar trebui toti linsati? -- dar pana la urma tot vor lua o ciomageala buna, asa cate unul, pe rand --- prietenii "buni" atunci vor "ciripi" cand le va fi lumea mai draga. -- Sa auzim numai de bine, si sa-i vedem pe toti in lanturi si izmene, hihihi, haha

  raspunde comentariului
 • NARAMZOIU ROMICA

  02 martie 2017 18:46

  DE-A RASU PLANSU.....CHIAR ASA SA NE RADA TOTI PAMPALAII IN NAS CAND NE FURA SI NE BATJOCORESC PE FATA....... SI INCA LUMEA '' ZOMBII SI BOTANISTII ''CARE AI VOTEAZA PE ACESTE LOAZE MAI AU TUPEUL SA IASA IN MIJLOCUL DRUMULUI SA STRIGE ISTERICATI CA EI AU DREPTATE ATUNCI CAND APARA PRAMATIILE ASTEA ....SI 2 ACEIA '' DASTEPTII'' CARE SUNT FANDOSITI CA DE...REFUZA VOTUL FACANDU-LE JOCUL IN FELUL ACESTA PENALILOR DE A FI ALESI CU 18 DIN NR VOTANTILOR...SI AUTOMAT BOTANISTILOR CARE VISEAZA'' CAI VERZI PE PERETI''.....SI IATA CUM SE-NTORC VALORILE SI PRINCIPIILE SANATOASE...ASA CA VINOVATII MAI MARI DECAT ''SCURSURILE ''CARE NE CONDUC O AU ZOMBII SI CU CEI PASIVI NON COMBAT .....PRIN NEPREZENTARE LA VOT ITI DISCREDITEZI SEMENUL ....CA IN RAZBOI UNUL LUPTA CELALALT SE ASCUNDE....CONCLUZIE A DURA CEVA VREME PANA S-A GASI ''SITA'' M ARUNTA SA NU PARTICIPE LA FUNCTII DE CONDUCERE LA FIECARE NIVEL DECAT SI NUMAI COMPETENTII....IN FELUL ASTA SCAPI DE PARAZITI D'ALDE'' DINU PATURICA''...

  raspunde comentariului
 • NARAMZOIU ROMICA

  02 martie 2017 18:46

  DE-A RASU PLANSU.....CHIAR ASA SA NE RADA TOTI PAMPALAII IN NAS CAND NE FURA SI NE BATJOCORESC PE FATA....... SI INCA LUMEA '' ZOMBII SI BOTANISTII ''CARE AI VOTEAZA PE ACESTE LOAZE MAI AU TUPEUL SA IASA IN MIJLOCUL DRUMULUI SA STRIGE ISTERICATI CA EI AU DREPTATE ATUNCI CAND APARA PRAMATIILE ASTEA ....SI 2 ACEIA '' DASTEPTII'' CARE SUNT FANDOSITI CA DE...REFUZA VOTUL FACANDU-LE JOCUL IN FELUL ACESTA PENALILOR DE A FI ALESI CU 18 DIN NR VOTANTILOR...SI AUTOMAT BOTANISTILOR CARE VISEAZA'' CAI VERZI PE PERETI''.....SI IATA CUM SE-NTORC VALORILE SI PRINCIPIILE SANATOASE...ASA CA VINOVATII MAI MARI DECAT ''SCURSURILE ''CARE NE CONDUC O AU ZOMBII SI CU CEI PASIVI NON COMBAT .....PRIN NEPREZENTARE LA VOT ITI DISCREDITEZI SEMENUL ....CA IN RAZBOI UNUL LUPTA CELALALT SE ASCUNDE....CONCLUZIE A DURA CEVA VREME PANA S-A GASI ''SITA'' M ARUNTA SA NU PARTICIPE LA FUNCTII DE CONDUCERE LA FIECARE NIVEL DECAT SI NUMAI COMPETENTII....IN FELUL ASTA SCAPI DE PARAZITI D'ALDE'' DINU PATURICA''...

  raspunde comentariului
 • NARAMZOIU ROMICA

  02 martie 2017 18:45

  DE-A RASU PLANSU.....CHIAR ASA SA NE RADA TOTI PAMPALAII IN NAS CAND NE FURA SI NE BATJOCORESC PE FATA....... SI INCA LUMEA '' ZOMBII SI BOTANISTII ''CARE AI VOTEAZA PE ACESTE LOAZE MAI AU TUPEUL SA IASA IN MIJLOCUL DRUMULUI SA STRIGE ISTERICATI CA EI AU DREPTATE ATUNCI CAND APARA PRAMATIILE ASTEA ....SI 2 ACEIA '' DASTEPTII'' CARE SUNT FANDOSITI CA DE...REFUZA VOTUL FACANDU-LE JOCUL IN FELUL ACESTA PENALILOR DE A FI ALESI CU 18 DIN NR VOTANTILOR...SI AUTOMAT BOTANISTILOR CARE VISEAZA'' CAI VERZI PE PERETI''.....SI IATA CUM SE-NTORC VALORILE SI PRINCIPIILE SANATOASE...ASA CA VINOVATII MAI MARI DECAT ''SCURSURILE ''CARE NE CONDUC O AU ZOMBII SI CU CEI PASIVI NON COMBAT .....PRIN NEPREZENTARE LA VOT ITI DISCREDITEZI SEMENUL ....CA IN RAZBOI UNUL LUPTA CELALALT SE ASCUNDE....CONCLUZIE A DURA CEVA VREME PANA S-A GASI ''SITA'' M ARUNTA SA NU PARTICIPE LA FUNCTII DE CONDUCERE LA FIECARE NIVEL DECAT SI NUMAI COMPETENTII....IN FELUL ASTA SCAPI DE PARAZITI D'ALDE'' DINU PATURICA''...

  raspunde comentariului
 • NARAMZOIU ROMICA

  02 martie 2017 18:45

  DE-A RASU PLANSU.....CHIAR ASA SA NE RADA TOTI PAMPALAII IN NAS CAND NE FURA SI NE BATJOCORESC PE FATA....... SI INCA LUMEA '' ZOMBII SI BOTANISTII ''CARE AI VOTEAZA PE ACESTE LOAZE MAI AU TUPEUL SA IASA IN MIJLOCUL DRUMULUI SA STRIGE ISTERICATI CA EI AU DREPTATE ATUNCI CAND APARA PRAMATIILE ASTEA ....SI 2 ACEIA '' DASTEPTII'' CARE SUNT FANDOSITI CA DE...REFUZA VOTUL FACANDU-LE JOCUL IN FELUL ACESTA PENALILOR DE A FI ALESI CU 18 DIN NR VOTANTILOR...SI AUTOMAT BOTANISTILOR CARE VISEAZA'' CAI VERZI PE PERETI''.....SI IATA CUM SE-NTORC VALORILE SI PRINCIPIILE SANATOASE...ASA CA VINOVATII MAI MARI DECAT ''SCURSURILE ''CARE NE CONDUC O AU ZOMBII SI CU CEI PASIVI NON COMBAT .....PRIN NEPREZENTARE LA VOT ITI DISCREDITEZI SEMENUL ....CA IN RAZBOI UNUL LUPTA CELALALT SE ASCUNDE....CONCLUZIE A DURA CEVA VREME PANA S-A GASI ''SITA'' M ARUNTA SA NU PARTICIPE LA FUNCTII DE CONDUCERE LA FIECARE NIVEL DECAT SI NUMAI COMPETENTII....IN FELUL ASTA SCAPI DE PARAZITI D'ALDE'' DINU PATURICA''...

  raspunde comentariului
 • NARAMZOIU ROMICA

  02 martie 2017 18:45

  DE-A RASU PLANSU.....CHIAR ASA SA NE RADA TOTI PAMPALAII IN NAS CAND NE FURA SI NE BATJOCORESC PE FATA....... SI INCA LUMEA '' ZOMBII SI BOTANISTII ''CARE AI VOTEAZA PE ACESTE LOAZE MAI AU TUPEUL SA IASA IN MIJLOCUL DRUMULUI SA STRIGE ISTERICATI CA EI AU DREPTATE ATUNCI CAND APARA PRAMATIILE ASTEA ....SI 2 ACEIA '' DASTEPTII'' CARE SUNT FANDOSITI CA DE...REFUZA VOTUL FACANDU-LE JOCUL IN FELUL ACESTA PENALILOR DE A FI ALESI CU 18 DIN NR VOTANTILOR...SI AUTOMAT BOTANISTILOR CARE VISEAZA'' CAI VERZI PE PERETI''.....SI IATA CUM SE-NTORC VALORILE SI PRINCIPIILE SANATOASE...ASA CA VINOVATII MAI MARI DECAT ''SCURSURILE ''CARE NE CONDUC O AU ZOMBII SI CU CEI PASIVI NON COMBAT .....PRIN NEPREZENTARE LA VOT ITI DISCREDITEZI SEMENUL ....CA IN RAZBOI UNUL LUPTA CELALALT SE ASCUNDE....CONCLUZIE A DURA CEVA VREME PANA S-A GASI ''SITA'' M ARUNTA SA NU PARTICIPE LA FUNCTII DE CONDUCERE LA FIECARE NIVEL DECAT SI NUMAI COMPETENTII....IN FELUL ASTA SCAPI DE PARAZITI D'ALDE'' DINU PATURICA''...

  raspunde comentariului
 • NARAMZOIU ROMICA

  02 martie 2017 18:45

  DE-A RASU PLANSU.....CHIAR ASA SA NE RADA TOTI PAMPALAII IN NAS CAND NE FURA SI NE BATJOCORESC PE FATA....... SI INCA LUMEA '' ZOMBII SI BOTANISTII ''CARE AI VOTEAZA PE ACESTE LOAZE MAI AU TUPEUL SA IASA IN MIJLOCUL DRUMULUI SA STRIGE ISTERICATI CA EI AU DREPTATE ATUNCI CAND APARA PRAMATIILE ASTEA ....SI 2 ACEIA '' DASTEPTII'' CARE SUNT FANDOSITI CA DE...REFUZA VOTUL FACANDU-LE JOCUL IN FELUL ACESTA PENALILOR DE A FI ALESI CU 18 DIN NR VOTANTILOR...SI AUTOMAT BOTANISTILOR CARE VISEAZA'' CAI VERZI PE PERETI''.....SI IATA CUM SE-NTORC VALORILE SI PRINCIPIILE SANATOASE...ASA CA VINOVATII MAI MARI DECAT ''SCURSURILE ''CARE NE CONDUC O AU ZOMBII SI CU CEI PASIVI NON COMBAT .....PRIN NEPREZENTARE LA VOT ITI DISCREDITEZI SEMENUL ....CA IN RAZBOI UNUL LUPTA CELALALT SE ASCUNDE....CONCLUZIE A DURA CEVA VREME PANA S-A GASI ''SITA'' M ARUNTA SA NU PARTICIPE LA FUNCTII DE CONDUCERE LA FIECARE NIVEL DECAT SI NUMAI COMPETENTII....IN FELUL ASTA SCAPI DE PARAZITI D'ALDE'' DINU PATURICA''...

  raspunde comentariului
 • NARAMZOIU ROMICA

  02 martie 2017 18:45

  DE-A RASU PLANSU.....CHIAR ASA SA NE RADA TOTI PAMPALAII IN NAS CAND NE FURA SI NE BATJOCORESC PE FATA....... SI INCA LUMEA '' ZOMBII SI BOTANISTII ''CARE AI VOTEAZA PE ACESTE LOAZE MAI AU TUPEUL SA IASA IN MIJLOCUL DRUMULUI SA STRIGE ISTERICATI CA EI AU DREPTATE ATUNCI CAND APARA PRAMATIILE ASTEA ....SI 2 ACEIA '' DASTEPTII'' CARE SUNT FANDOSITI CA DE...REFUZA VOTUL FACANDU-LE JOCUL IN FELUL ACESTA PENALILOR DE A FI ALESI CU 18 DIN NR VOTANTILOR...SI AUTOMAT BOTANISTILOR CARE VISEAZA'' CAI VERZI PE PERETI''.....SI IATA CUM SE-NTORC VALORILE SI PRINCIPIILE SANATOASE...ASA CA VINOVATII MAI MARI DECAT ''SCURSURILE ''CARE NE CONDUC O AU ZOMBII SI CU CEI PASIVI NON COMBAT .....PRIN NEPREZENTARE LA VOT ITI DISCREDITEZI SEMENUL ....CA IN RAZBOI UNUL LUPTA CELALALT SE ASCUNDE....CONCLUZIE A DURA CEVA VREME PANA S-A GASI ''SITA'' M ARUNTA SA NU PARTICIPE LA FUNCTII DE CONDUCERE LA FIECARE NIVEL DECAT SI NUMAI COMPETENTII....IN FELUL ASTA SCAPI DE PARAZITI D'ALDE'' DINU PATURICA''...

  raspunde comentariului
 • NARAMZOIU ROMICA

  02 martie 2017 18:45

  DE-A RASU PLANSU.....CHIAR ASA SA NE RADA TOTI PAMPALAII IN NAS CAND NE FURA SI NE BATJOCORESC PE FATA....... SI INCA LUMEA '' ZOMBII SI BOTANISTII ''CARE AI VOTEAZA PE ACESTE LOAZE MAI AU TUPEUL SA IASA IN MIJLOCUL DRUMULUI SA STRIGE ISTERICATI CA EI AU DREPTATE ATUNCI CAND APARA PRAMATIILE ASTEA ....SI 2 ACEIA '' DASTEPTII'' CARE SUNT FANDOSITI CA DE...REFUZA VOTUL FACANDU-LE JOCUL IN FELUL ACESTA PENALILOR DE A FI ALESI CU 18 DIN NR VOTANTILOR...SI AUTOMAT BOTANISTILOR CARE VISEAZA'' CAI VERZI PE PERETI''.....SI IATA CUM SE-NTORC VALORILE SI PRINCIPIILE SANATOASE...ASA CA VINOVATII MAI MARI DECAT ''SCURSURILE ''CARE NE CONDUC O AU ZOMBII SI CU CEI PASIVI NON COMBAT .....PRIN NEPREZENTARE LA VOT ITI DISCREDITEZI SEMENUL ....CA IN RAZBOI UNUL LUPTA CELALALT SE ASCUNDE....CONCLUZIE A DURA CEVA VREME PANA S-A GASI ''SITA'' M ARUNTA SA NU PARTICIPE LA FUNCTII DE CONDUCERE LA FIECARE NIVEL DECAT SI NUMAI COMPETENTII....IN FELUL ASTA SCAPI DE PARAZITI D'ALDE'' DINU PATURICA''...

  raspunde comentariului
 • NARAMZOIU ROMICA

  02 martie 2017 18:45

  DE-A RASU PLANSU.....CHIAR ASA SA NE RADA TOTI PAMPALAII IN NAS CAND NE FURA SI NE BATJOCORESC PE FATA....... SI INCA LUMEA '' ZOMBII SI BOTANISTII ''CARE AI VOTEAZA PE ACESTE LOAZE MAI AU TUPEUL SA IASA IN MIJLOCUL DRUMULUI SA STRIGE ISTERICATI CA EI AU DREPTATE ATUNCI CAND APARA PRAMATIILE ASTEA ....SI 2 ACEIA '' DASTEPTII'' CARE SUNT FANDOSITI CA DE...REFUZA VOTUL FACANDU-LE JOCUL IN FELUL ACESTA PENALILOR DE A FI ALESI CU 18 DIN NR VOTANTILOR...SI AUTOMAT BOTANISTILOR CARE VISEAZA'' CAI VERZI PE PERETI''.....SI IATA CUM SE-NTORC VALORILE SI PRINCIPIILE SANATOASE...ASA CA VINOVATII MAI MARI DECAT ''SCURSURILE ''CARE NE CONDUC O AU ZOMBII SI CU CEI PASIVI NON COMBAT .....PRIN NEPREZENTARE LA VOT ITI DISCREDITEZI SEMENUL ....CA IN RAZBOI UNUL LUPTA CELALALT SE ASCUNDE....CONCLUZIE A DURA CEVA VREME PANA S-A GASI ''SITA'' M ARUNTA SA NU PARTICIPE LA FUNCTII DE CONDUCERE LA FIECARE NIVEL DECAT SI NUMAI COMPETENTII....IN FELUL ASTA SCAPI DE PARAZITI D'ALDE'' DINU PATURICA''...

  raspunde comentariului
 • NARAMZOIU ROMICA

  02 martie 2017 18:45

  DE-A RASU PLANSU.....CHIAR ASA SA NE RADA TOTI PAMPALAII IN NAS CAND NE FURA SI NE BATJOCORESC PE FATA....... SI INCA LUMEA '' ZOMBII SI BOTANISTII ''CARE AI VOTEAZA PE ACESTE LOAZE MAI AU TUPEUL SA IASA IN MIJLOCUL DRUMULUI SA STRIGE ISTERICATI CA EI AU DREPTATE ATUNCI CAND APARA PRAMATIILE ASTEA ....SI 2 ACEIA '' DASTEPTII'' CARE SUNT FANDOSITI CA DE...REFUZA VOTUL FACANDU-LE JOCUL IN FELUL ACESTA PENALILOR DE A FI ALESI CU 18 DIN NR VOTANTILOR...SI AUTOMAT BOTANISTILOR CARE VISEAZA'' CAI VERZI PE PERETI''.....SI IATA CUM SE-NTORC VALORILE SI PRINCIPIILE SANATOASE...ASA CA VINOVATII MAI MARI DECAT ''SCURSURILE ''CARE NE CONDUC O AU ZOMBII SI CU CEI PASIVI NON COMBAT .....PRIN NEPREZENTARE LA VOT ITI DISCREDITEZI SEMENUL ....CA IN RAZBOI UNUL LUPTA CELALALT SE ASCUNDE....CONCLUZIE A DURA CEVA VREME PANA S-A GASI ''SITA'' M ARUNTA SA NU PARTICIPE LA FUNCTII DE CONDUCERE LA FIECARE NIVEL DECAT SI NUMAI COMPETENTII....IN FELUL ASTA SCAPI DE PARAZITI D'ALDE'' DINU PATURICA''...

  raspunde comentariului
 • NARAMZOIU ROMICA

  02 martie 2017 18:45

  DE-A RASU PLANSU.....CHIAR ASA SA NE RADA TOTI PAMPALAII IN NAS CAND NE FURA SI NE BATJOCORESC PE FATA....... SI INCA LUMEA '' ZOMBII SI BOTANISTII ''CARE AI VOTEAZA PE ACESTE LOAZE MAI AU TUPEUL SA IASA IN MIJLOCUL DRUMULUI SA STRIGE ISTERICATI CA EI AU DREPTATE ATUNCI CAND APARA PRAMATIILE ASTEA ....SI 2 ACEIA '' DASTEPTII'' CARE SUNT FANDOSITI CA DE...REFUZA VOTUL FACANDU-LE JOCUL IN FELUL ACESTA PENALILOR DE A FI ALESI CU 18 DIN NR VOTANTILOR...SI AUTOMAT BOTANISTILOR CARE VISEAZA'' CAI VERZI PE PERETI''.....SI IATA CUM SE-NTORC VALORILE SI PRINCIPIILE SANATOASE...ASA CA VINOVATII MAI MARI DECAT ''SCURSURILE ''CARE NE CONDUC O AU ZOMBII SI CU CEI PASIVI NON COMBAT .....PRIN NEPREZENTARE LA VOT ITI DISCREDITEZI SEMENUL ....CA IN RAZBOI UNUL LUPTA CELALALT SE ASCUNDE....CONCLUZIE A DURA CEVA VREME PANA S-A GASI ''SITA'' M ARUNTA SA NU PARTICIPE LA FUNCTII DE CONDUCERE LA FIECARE NIVEL DECAT SI NUMAI COMPETENTII....IN FELUL ASTA SCAPI DE PARAZITI D'ALDE'' DINU PATURICA''...

  raspunde comentariului
 • NARAMZOIU ROMICA

  02 martie 2017 18:45

  DE-A RASU PLANSU.....CHIAR ASA SA NE RADA TOTI PAMPALAII IN NAS CAND NE FURA SI NE BATJOCORESC PE FATA....... SI INCA LUMEA '' ZOMBII SI BOTANISTII ''CARE AI VOTEAZA PE ACESTE LOAZE MAI AU TUPEUL SA IASA IN MIJLOCUL DRUMULUI SA STRIGE ISTERICATI CA EI AU DREPTATE ATUNCI CAND APARA PRAMATIILE ASTEA ....SI 2 ACEIA '' DASTEPTII'' CARE SUNT FANDOSITI CA DE...REFUZA VOTUL FACANDU-LE JOCUL IN FELUL ACESTA PENALILOR DE A FI ALESI CU 18 DIN NR VOTANTILOR...SI AUTOMAT BOTANISTILOR CARE VISEAZA'' CAI VERZI PE PERETI''.....SI IATA CUM SE-NTORC VALORILE SI PRINCIPIILE SANATOASE...ASA CA VINOVATII MAI MARI DECAT ''SCURSURILE ''CARE NE CONDUC O AU ZOMBII SI CU CEI PASIVI NON COMBAT .....PRIN NEPREZENTARE LA VOT ITI DISCREDITEZI SEMENUL ....CA IN RAZBOI UNUL LUPTA CELALALT SE ASCUNDE....CONCLUZIE A DURA CEVA VREME PANA S-A GASI ''SITA'' M ARUNTA SA NU PARTICIPE LA FUNCTII DE CONDUCERE LA FIECARE NIVEL DECAT SI NUMAI COMPETENTII....IN FELUL ASTA SCAPI DE PARAZITI D'ALDE'' DINU PATURICA''...

  raspunde comentariului
 • NARAMZOIU ROMICA

  02 martie 2017 18:45

  DE-A RASU PLANSU.....CHIAR ASA SA NE RADA TOTI PAMPALAII IN NAS CAND NE FURA SI NE BATJOCORESC PE FATA....... SI INCA LUMEA '' ZOMBII SI BOTANISTII ''CARE AI VOTEAZA PE ACESTE LOAZE MAI AU TUPEUL SA IASA IN MIJLOCUL DRUMULUI SA STRIGE ISTERICATI CA EI AU DREPTATE ATUNCI CAND APARA PRAMATIILE ASTEA ....SI 2 ACEIA '' DASTEPTII'' CARE SUNT FANDOSITI CA DE...REFUZA VOTUL FACANDU-LE JOCUL IN FELUL ACESTA PENALILOR DE A FI ALESI CU 18 DIN NR VOTANTILOR...SI AUTOMAT BOTANISTILOR CARE VISEAZA'' CAI VERZI PE PERETI''.....SI IATA CUM SE-NTORC VALORILE SI PRINCIPIILE SANATOASE...ASA CA VINOVATII MAI MARI DECAT ''SCURSURILE ''CARE NE CONDUC O AU ZOMBII SI CU CEI PASIVI NON COMBAT .....PRIN NEPREZENTARE LA VOT ITI DISCREDITEZI SEMENUL ....CA IN RAZBOI UNUL LUPTA CELALALT SE ASCUNDE....CONCLUZIE A DURA CEVA VREME PANA S-A GASI ''SITA'' M ARUNTA SA NU PARTICIPE LA FUNCTII DE CONDUCERE LA FIECARE NIVEL DECAT SI NUMAI COMPETENTII....IN FELUL ASTA SCAPI DE PARAZITI D'ALDE'' DINU PATURICA''...

  raspunde comentariului
 • NARAMZOIU ROMICA

  02 martie 2017 18:45

  DE-A RASU PLANSU.....CHIAR ASA SA NE RADA TOTI PAMPALAII IN NAS CAND NE FURA SI NE BATJOCORESC PE FATA....... SI INCA LUMEA '' ZOMBII SI BOTANISTII ''CARE AI VOTEAZA PE ACESTE LOAZE MAI AU TUPEUL SA IASA IN MIJLOCUL DRUMULUI SA STRIGE ISTERICATI CA EI AU DREPTATE ATUNCI CAND APARA PRAMATIILE ASTEA ....SI 2 ACEIA '' DASTEPTII'' CARE SUNT FANDOSITI CA DE...REFUZA VOTUL FACANDU-LE JOCUL IN FELUL ACESTA PENALILOR DE A FI ALESI CU 18 DIN NR VOTANTILOR...SI AUTOMAT BOTANISTILOR CARE VISEAZA'' CAI VERZI PE PERETI''.....SI IATA CUM SE-NTORC VALORILE SI PRINCIPIILE SANATOASE...ASA CA VINOVATII MAI MARI DECAT ''SCURSURILE ''CARE NE CONDUC O AU ZOMBII SI CU CEI PASIVI NON COMBAT .....PRIN NEPREZENTARE LA VOT ITI DISCREDITEZI SEMENUL ....CA IN RAZBOI UNUL LUPTA CELALALT SE ASCUNDE....CONCLUZIE A DURA CEVA VREME PANA S-A GASI ''SITA'' M ARUNTA SA NU PARTICIPE LA FUNCTII DE CONDUCERE LA FIECARE NIVEL DECAT SI NUMAI COMPETENTII....IN FELUL ASTA SCAPI DE PARAZITI D'ALDE'' DINU PATURICA''...

  raspunde comentariului
 • NARAMZOIU ROMICA

  02 martie 2017 18:45

  DE-A RASU PLANSU.....CHIAR ASA SA NE RADA TOTI PAMPALAII IN NAS CAND NE FURA SI NE BATJOCORESC PE FATA....... SI INCA LUMEA '' ZOMBII SI BOTANISTII ''CARE AI VOTEAZA PE ACESTE LOAZE MAI AU TUPEUL SA IASA IN MIJLOCUL DRUMULUI SA STRIGE ISTERICATI CA EI AU DREPTATE ATUNCI CAND APARA PRAMATIILE ASTEA ....SI 2 ACEIA '' DASTEPTII'' CARE SUNT FANDOSITI CA DE...REFUZA VOTUL FACANDU-LE JOCUL IN FELUL ACESTA PENALILOR DE A FI ALESI CU 18 DIN NR VOTANTILOR...SI AUTOMAT BOTANISTILOR CARE VISEAZA'' CAI VERZI PE PERETI''.....SI IATA CUM SE-NTORC VALORILE SI PRINCIPIILE SANATOASE...ASA CA VINOVATII MAI MARI DECAT ''SCURSURILE ''CARE NE CONDUC O AU ZOMBII SI CU CEI PASIVI NON COMBAT .....PRIN NEPREZENTARE LA VOT ITI DISCREDITEZI SEMENUL ....CA IN RAZBOI UNUL LUPTA CELALALT SE ASCUNDE....CONCLUZIE A DURA CEVA VREME PANA S-A GASI ''SITA'' M ARUNTA SA NU PARTICIPE LA FUNCTII DE CONDUCERE LA FIECARE NIVEL DECAT SI NUMAI COMPETENTII....IN FELUL ASTA SCAPI DE PARAZITI D'ALDE'' DINU PATURICA''...

  raspunde comentariului
 • NARAMZOIU ROMICA

  02 martie 2017 18:45

  DE-A RASU PLANSU.....CHIAR ASA SA NE RADA TOTI PAMPALAII IN NAS CAND NE FURA SI NE BATJOCORESC PE FATA....... SI INCA LUMEA '' ZOMBII SI BOTANISTII ''CARE AI VOTEAZA PE ACESTE LOAZE MAI AU TUPEUL SA IASA IN MIJLOCUL DRUMULUI SA STRIGE ISTERICATI CA EI AU DREPTATE ATUNCI CAND APARA PRAMATIILE ASTEA ....SI 2 ACEIA '' DASTEPTII'' CARE SUNT FANDOSITI CA DE...REFUZA VOTUL FACANDU-LE JOCUL IN FELUL ACESTA PENALILOR DE A FI ALESI CU 18 DIN NR VOTANTILOR...SI AUTOMAT BOTANISTILOR CARE VISEAZA'' CAI VERZI PE PERETI''.....SI IATA CUM SE-NTORC VALORILE SI PRINCIPIILE SANATOASE...ASA CA VINOVATII MAI MARI DECAT ''SCURSURILE ''CARE NE CONDUC O AU ZOMBII SI CU CEI PASIVI NON COMBAT .....PRIN NEPREZENTARE LA VOT ITI DISCREDITEZI SEMENUL ....CA IN RAZBOI UNUL LUPTA CELALALT SE ASCUNDE....CONCLUZIE A DURA CEVA VREME PANA S-A GASI ''SITA'' M ARUNTA SA NU PARTICIPE LA FUNCTII DE CONDUCERE LA FIECARE NIVEL DECAT SI NUMAI COMPETENTII....IN FELUL ASTA SCAPI DE PARAZITI D'ALDE'' DINU PATURICA''...

  raspunde comentariului
 • NARAMZOIU ROMICA

  02 martie 2017 18:45

  DE-A RASU PLANSU.....CHIAR ASA SA NE RADA TOTI PAMPALAII IN NAS CAND NE FURA SI NE BATJOCORESC PE FATA....... SI INCA LUMEA '' ZOMBII SI BOTANISTII ''CARE AI VOTEAZA PE ACESTE LOAZE MAI AU TUPEUL SA IASA IN MIJLOCUL DRUMULUI SA STRIGE ISTERICATI CA EI AU DREPTATE ATUNCI CAND APARA PRAMATIILE ASTEA ....SI 2 ACEIA '' DASTEPTII'' CARE SUNT FANDOSITI CA DE...REFUZA VOTUL FACANDU-LE JOCUL IN FELUL ACESTA PENALILOR DE A FI ALESI CU 18 DIN NR VOTANTILOR...SI AUTOMAT BOTANISTILOR CARE VISEAZA'' CAI VERZI PE PERETI''.....SI IATA CUM SE-NTORC VALORILE SI PRINCIPIILE SANATOASE...ASA CA VINOVATII MAI MARI DECAT ''SCURSURILE ''CARE NE CONDUC O AU ZOMBII SI CU CEI PASIVI NON COMBAT .....PRIN NEPREZENTARE LA VOT ITI DISCREDITEZI SEMENUL ....CA IN RAZBOI UNUL LUPTA CELALALT SE ASCUNDE....CONCLUZIE A DURA CEVA VREME PANA S-A GASI ''SITA'' M ARUNTA SA NU PARTICIPE LA FUNCTII DE CONDUCERE LA FIECARE NIVEL DECAT SI NUMAI COMPETENTII....IN FELUL ASTA SCAPI DE PARAZITI D'ALDE'' DINU PATURICA''...

  raspunde comentariului
 • NARAMZOIU ROMICA

  02 martie 2017 18:45

  DE-A RASU PLANSU.....CHIAR ASA SA NE RADA TOTI PAMPALAII IN NAS CAND NE FURA SI NE BATJOCORESC PE FATA....... SI INCA LUMEA '' ZOMBII SI BOTANISTII ''CARE AI VOTEAZA PE ACESTE LOAZE MAI AU TUPEUL SA IASA IN MIJLOCUL DRUMULUI SA STRIGE ISTERICATI CA EI AU DREPTATE ATUNCI CAND APARA PRAMATIILE ASTEA ....SI 2 ACEIA '' DASTEPTII'' CARE SUNT FANDOSITI CA DE...REFUZA VOTUL FACANDU-LE JOCUL IN FELUL ACESTA PENALILOR DE A FI ALESI CU 18 DIN NR VOTANTILOR...SI AUTOMAT BOTANISTILOR CARE VISEAZA'' CAI VERZI PE PERETI''.....SI IATA CUM SE-NTORC VALORILE SI PRINCIPIILE SANATOASE...ASA CA VINOVATII MAI MARI DECAT ''SCURSURILE ''CARE NE CONDUC O AU ZOMBII SI CU CEI PASIVI NON COMBAT .....PRIN NEPREZENTARE LA VOT ITI DISCREDITEZI SEMENUL ....CA IN RAZBOI UNUL LUPTA CELALALT SE ASCUNDE....CONCLUZIE A DURA CEVA VREME PANA S-A GASI ''SITA'' M ARUNTA SA NU PARTICIPE LA FUNCTII DE CONDUCERE LA FIECARE NIVEL DECAT SI NUMAI COMPETENTII....IN FELUL ASTA SCAPI DE PARAZITI D'ALDE'' DINU PATURICA''...

  raspunde comentariului
 • NARAMZOIU ROMICA

  02 martie 2017 18:45

  DE-A RASU PLANSU.....CHIAR ASA SA NE RADA TOTI PAMPALAII IN NAS CAND NE FURA SI NE BATJOCORESC PE FATA....... SI INCA LUMEA '' ZOMBII SI BOTANISTII ''CARE AI VOTEAZA PE ACESTE LOAZE MAI AU TUPEUL SA IASA IN MIJLOCUL DRUMULUI SA STRIGE ISTERICATI CA EI AU DREPTATE ATUNCI CAND APARA PRAMATIILE ASTEA ....SI 2 ACEIA '' DASTEPTII'' CARE SUNT FANDOSITI CA DE...REFUZA VOTUL FACANDU-LE JOCUL IN FELUL ACESTA PENALILOR DE A FI ALESI CU 18 DIN NR VOTANTILOR...SI AUTOMAT BOTANISTILOR CARE VISEAZA'' CAI VERZI PE PERETI''.....SI IATA CUM SE-NTORC VALORILE SI PRINCIPIILE SANATOASE...ASA CA VINOVATII MAI MARI DECAT ''SCURSURILE ''CARE NE CONDUC O AU ZOMBII SI CU CEI PASIVI NON COMBAT .....PRIN NEPREZENTARE LA VOT ITI DISCREDITEZI SEMENUL ....CA IN RAZBOI UNUL LUPTA CELALALT SE ASCUNDE....CONCLUZIE A DURA CEVA VREME PANA S-A GASI ''SITA'' M ARUNTA SA NU PARTICIPE LA FUNCTII DE CONDUCERE LA FIECARE NIVEL DECAT SI NUMAI COMPETENTII....IN FELUL ASTA SCAPI DE PARAZITI D'ALDE'' DINU PATURICA''...

  raspunde comentariului
 • NARAMZOIU ROMICA

  02 martie 2017 18:45

  DE-A RASU PLANSU.....CHIAR ASA SA NE RADA TOTI PAMPALAII IN NAS CAND NE FURA SI NE BATJOCORESC PE FATA....... SI INCA LUMEA '' ZOMBII SI BOTANISTII ''CARE AI VOTEAZA PE ACESTE LOAZE MAI AU TUPEUL SA IASA IN MIJLOCUL DRUMULUI SA STRIGE ISTERICATI CA EI AU DREPTATE ATUNCI CAND APARA PRAMATIILE ASTEA ....SI 2 ACEIA '' DASTEPTII'' CARE SUNT FANDOSITI CA DE...REFUZA VOTUL FACANDU-LE JOCUL IN FELUL ACESTA PENALILOR DE A FI ALESI CU 18 DIN NR VOTANTILOR...SI AUTOMAT BOTANISTILOR CARE VISEAZA'' CAI VERZI PE PERETI''.....SI IATA CUM SE-NTORC VALORILE SI PRINCIPIILE SANATOASE...ASA CA VINOVATII MAI MARI DECAT ''SCURSURILE ''CARE NE CONDUC O AU ZOMBII SI CU CEI PASIVI NON COMBAT .....PRIN NEPREZENTARE LA VOT ITI DISCREDITEZI SEMENUL ....CA IN RAZBOI UNUL LUPTA CELALALT SE ASCUNDE....CONCLUZIE A DURA CEVA VREME PANA S-A GASI ''SITA'' M ARUNTA SA NU PARTICIPE LA FUNCTII DE CONDUCERE LA FIECARE NIVEL DECAT SI NUMAI COMPETENTII....IN FELUL ASTA SCAPI DE PARAZITI D'ALDE'' DINU PATURICA''...

  raspunde comentariului
 • NARAMZOIU ROMICA

  02 martie 2017 18:45

  DE-A RASU PLANSU.....CHIAR ASA SA NE RADA TOTI PAMPALAII IN NAS CAND NE FURA SI NE BATJOCORESC PE FATA....... SI INCA LUMEA '' ZOMBII SI BOTANISTII ''CARE AI VOTEAZA PE ACESTE LOAZE MAI AU TUPEUL SA IASA IN MIJLOCUL DRUMULUI SA STRIGE ISTERICATI CA EI AU DREPTATE ATUNCI CAND APARA PRAMATIILE ASTEA ....SI 2 ACEIA '' DASTEPTII'' CARE SUNT FANDOSITI CA DE...REFUZA VOTUL FACANDU-LE JOCUL IN FELUL ACESTA PENALILOR DE A FI ALESI CU 18 DIN NR VOTANTILOR...SI AUTOMAT BOTANISTILOR CARE VISEAZA'' CAI VERZI PE PERETI''.....SI IATA CUM SE-NTORC VALORILE SI PRINCIPIILE SANATOASE...ASA CA VINOVATII MAI MARI DECAT ''SCURSURILE ''CARE NE CONDUC O AU ZOMBII SI CU CEI PASIVI NON COMBAT .....PRIN NEPREZENTARE LA VOT ITI DISCREDITEZI SEMENUL ....CA IN RAZBOI UNUL LUPTA CELALALT SE ASCUNDE....CONCLUZIE A DURA CEVA VREME PANA S-A GASI ''SITA'' M ARUNTA SA NU PARTICIPE LA FUNCTII DE CONDUCERE LA FIECARE NIVEL DECAT SI NUMAI COMPETENTII....IN FELUL ASTA SCAPI DE PARAZITI D'ALDE'' DINU PATURICA''...

  raspunde comentariului
 • NARAMZOIU ROMICA

  02 martie 2017 18:45

  DE-A RASU PLANSU.....CHIAR ASA SA NE RADA TOTI PAMPALAII IN NAS CAND NE FURA SI NE BATJOCORESC PE FATA....... SI INCA LUMEA '' ZOMBII SI BOTANISTII ''CARE AI VOTEAZA PE ACESTE LOAZE MAI AU TUPEUL SA IASA IN MIJLOCUL DRUMULUI SA STRIGE ISTERICATI CA EI AU DREPTATE ATUNCI CAND APARA PRAMATIILE ASTEA ....SI 2 ACEIA '' DASTEPTII'' CARE SUNT FANDOSITI CA DE...REFUZA VOTUL FACANDU-LE JOCUL IN FELUL ACESTA PENALILOR DE A FI ALESI CU 18 DIN NR VOTANTILOR...SI AUTOMAT BOTANISTILOR CARE VISEAZA'' CAI VERZI PE PERETI''.....SI IATA CUM SE-NTORC VALORILE SI PRINCIPIILE SANATOASE...ASA CA VINOVATII MAI MARI DECAT ''SCURSURILE ''CARE NE CONDUC O AU ZOMBII SI CU CEI PASIVI NON COMBAT .....PRIN NEPREZENTARE LA VOT ITI DISCREDITEZI SEMENUL ....CA IN RAZBOI UNUL LUPTA CELALALT SE ASCUNDE....CONCLUZIE A DURA CEVA VREME PANA S-A GASI ''SITA'' M ARUNTA SA NU PARTICIPE LA FUNCTII DE CONDUCERE LA FIECARE NIVEL DECAT SI NUMAI COMPETENTII....IN FELUL ASTA SCAPI DE PARAZITI D'ALDE'' DINU PATURICA''...

  raspunde comentariului
 • NARAMZOIU ROMICA

  02 martie 2017 18:45

  DE-A RASU PLANSU.....CHIAR ASA SA NE RADA TOTI PAMPALAII IN NAS CAND NE FURA SI NE BATJOCORESC PE FATA....... SI INCA LUMEA '' ZOMBII SI BOTANISTII ''CARE AI VOTEAZA PE ACESTE LOAZE MAI AU TUPEUL SA IASA IN MIJLOCUL DRUMULUI SA STRIGE ISTERICATI CA EI AU DREPTATE ATUNCI CAND APARA PRAMATIILE ASTEA ....SI 2 ACEIA '' DASTEPTII'' CARE SUNT FANDOSITI CA DE...REFUZA VOTUL FACANDU-LE JOCUL IN FELUL ACESTA PENALILOR DE A FI ALESI CU 18 DIN NR VOTANTILOR...SI AUTOMAT BOTANISTILOR CARE VISEAZA'' CAI VERZI PE PERETI''.....SI IATA CUM SE-NTORC VALORILE SI PRINCIPIILE SANATOASE...ASA CA VINOVATII MAI MARI DECAT ''SCURSURILE ''CARE NE CONDUC O AU ZOMBII SI CU CEI PASIVI NON COMBAT .....PRIN NEPREZENTARE LA VOT ITI DISCREDITEZI SEMENUL ....CA IN RAZBOI UNUL LUPTA CELALALT SE ASCUNDE....CONCLUZIE A DURA CEVA VREME PANA S-A GASI ''SITA'' M ARUNTA SA NU PARTICIPE LA FUNCTII DE CONDUCERE LA FIECARE NIVEL DECAT SI NUMAI COMPETENTII....IN FELUL ASTA SCAPI DE PARAZITI D'ALDE'' DINU PATURICA''...

  raspunde comentariului
 • NARAMZOIU ROMICA

  02 martie 2017 18:45

  DE-A RASU PLANSU.....CHIAR ASA SA NE RADA TOTI PAMPALAII IN NAS CAND NE FURA SI NE BATJOCORESC PE FATA....... SI INCA LUMEA '' ZOMBII SI BOTANISTII ''CARE AI VOTEAZA PE ACESTE LOAZE MAI AU TUPEUL SA IASA IN MIJLOCUL DRUMULUI SA STRIGE ISTERICATI CA EI AU DREPTATE ATUNCI CAND APARA PRAMATIILE ASTEA ....SI 2 ACEIA '' DASTEPTII'' CARE SUNT FANDOSITI CA DE...REFUZA VOTUL FACANDU-LE JOCUL IN FELUL ACESTA PENALILOR DE A FI ALESI CU 18 DIN NR VOTANTILOR...SI AUTOMAT BOTANISTILOR CARE VISEAZA'' CAI VERZI PE PERETI''.....SI IATA CUM SE-NTORC VALORILE SI PRINCIPIILE SANATOASE...ASA CA VINOVATII MAI MARI DECAT ''SCURSURILE ''CARE NE CONDUC O AU ZOMBII SI CU CEI PASIVI NON COMBAT .....PRIN NEPREZENTARE LA VOT ITI DISCREDITEZI SEMENUL ....CA IN RAZBOI UNUL LUPTA CELALALT SE ASCUNDE....CONCLUZIE A DURA CEVA VREME PANA S-A GASI ''SITA'' M ARUNTA SA NU PARTICIPE LA FUNCTII DE CONDUCERE LA FIECARE NIVEL DECAT SI NUMAI COMPETENTII....IN FELUL ASTA SCAPI DE PARAZITI D'ALDE'' DINU PATURICA''...

  raspunde comentariului
 • brod

  02 martie 2017 17:53

  domnule jurnalist, chiar nu știți despre Ana Diculescu Șova mama vitregă a pomădatului ministru, avocata care a asigurat, oficial, consultanța juridică a contractului? eu v-aș trimite la reciclare....

  raspunde comentariului
 • Vali

  02 martie 2017 16:19

  TARICEANU INTRE BARE !

  raspunde comentariului
 • Mihaela

  02 martie 2017 16:07

  Castiguri la domiciliu. Cautam urgent operatori pe internet. Castigurile sunt foartemotivante. Lucrati acasa la dvs, la calculator, in timpul liber. Asiguram instruiregratuita si de cea mai buna calitate. Trebuie sa aveti varsta de 18 ani sicunostinte minime de navigare pe internet. Cereti acum detalii la adresa de emaila unuia dintre coordonatorii echipei noastre dia_bacsyahoo.com

  raspunde comentariului
 • Costin Stefan

  02 martie 2017 12:16

  Ponta si Sova trebuie constransi sa predea contractul cu Bechtel original, semnat in 2003 de Guvernul Nastase. Precizez ca Guvernul Ciolos a solicitat Ministerul Finantelor Publice sa efectueze un control riguros cu privire la toate cheltuielile care s-au facut pe seama Statului cu firma Americana Bechtel si, inainte de 11 decembrie 2016, a fost facuta publica informatia dezastruasa ca inspectorii financiari au pus in evidenta un prejudiciu total de 525,89 milioane de euro cheltuiti fara nicio acoperire, suma pe care MFP o imputa tuturor directorilor care s-au perindat la conducerea CNAIR, din 2003 cand a fost incheiat contractul de Guvernul Nastase, pana la rezilierea din 2013 a respectivului contract de Guvernul Ponta. Mai trebuie precizat ca la ultima renegociere a contractului cu Bechtel, Guvernul Ponta a anulat sase din partile contractului original, fara scaderea sumelor aferente. Poate ca aceasta omisiune nu a fost intamplatoare. Nici 40 de milioane de euro, pe care ,,i-a primit Bechtel in 2003,, nu apar nicaieri. Nu cumva or fi fost spaga ? Trebuie gasit contractul original. In orice caz, Nastase, Tariceanu, Ponta si Sova stiu mai mult decat declara. De ce s-a acordat acest contract fara licitatie ?

  raspunde comentariului
 • fack podu preteniei

  02 martie 2017 11:37

  pretene, hautozdrada respectiva a fost dorita de unguri in ultimul haL si pusa in practica de americani care o executau cu turci, deoarece romanii nu erau buni si nici de acord cu ungurii - va puteti singuri inchipui cum hautozdrada venea din buda si se oprea la tgMuiesh fara sa mai treaca in veci Potisul Dhranzilvaniei impadurite si la mijLoc desParTiTi - deoarece asta a fost conditia pusa de Hungaria in vederea reconcilierii istorice cu Romania in cadrul UE-NATO, negociatorilor reconcilierii AMERICANI! La fel va faceu negociatorul american si in relatia cu rep.MOLDOVA, dar mai ales in cea cu Ucraina - dupa ce se dezgheatza situatia si tumpeta va fi maturat din casAlba de vre-un negru, daca nu vreo gaura neagra

  raspunde comentariului
 • in loc de puscarie pe viata au fost cocotati in fruntea statului !

  02 martie 2017 7:43

  nastase ,tariceanu si alte gunoaie....

  raspunde comentariului
 • Vali

  02 martie 2017 6:43

  Inca ceva Bechtel taxa de protectie la gri sau la negru se numeste si nimic altceva. Uitati-va la cantitatea, calitatea si rapiditatea executiei lucrarilor aceleiasi Bechtel in kosovo si veti intelege ce zic. Detaliile Bechtel sunt mai adanci decat ar crede cineva

  raspunde comentariului
 • Vali

  02 martie 2017 6:41

  Tariceanu de mult trebuia sa fie in inchisoare pentru un munte de fapte ...inca nu inteleg de ce e liber!

  raspunde comentariului
 • Anton

  02 martie 2017 0:41

  Nu stiu ce a fost atit de deficil ca sa se afle Contractul cu Bechtel a fost OKAY la inceput dar apoi a fost modificat de citeva ori incepind cu guvernarea Nastase de unde credeti ca Nastase si-a tras atitea milioane ?! iar apoi de Guvernul Tariceanu Fiecare a incercat sa ia cireasa de pe tort iar Bechtel vazind atita lacomie i-a lasat sa faca ce vor incasind bani fara sa trebuiasca sa faca nimic Asta era DEAL-ul ! Cum de nu pricepeti odata !!!!

  raspunde comentariului
 • Un biet prost acest Popescu-Tariceanu

  01 martie 2017 23:29

  Un biet prost acest Popescu-Tariceanu.Singura enigma este cum a ajuns prapaditul asta la conducerea Senatului.Daca il puneti sa conduca o gara ,o sa o falimenteze..

  raspunde comentariului
  • Pai tocmai asta este!

   02 martie 2017 1:31

   De ce il lasam sa fie al doilea om in stat? Arogant, tupeist, fara dram de inteligenta, fara cinste, a facut numai deservicii Romaniei. Si in continuare, sta intepenit in functia de sef al Senatului! Jos ALDE PSD !!!!!

   raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design