EXCLUSIV. INTERCEPTĂRI. Baronul PSD Bunea Stancu, lăsat la domiciliu, deși a fost prins de DNA transmițând instrucțiuni coinculpaților

de Ondine Ghergut , 26 august 2014 - stire actualizata la ora 21:45, 28 august 2014
EXCLUSIV. INTERCEPTĂRI. Baronului PSD Bunea Stancu, lăsat la domiciliu, deși a fost prins de DNA transmițând instrucțiuni coinculpaților

UPDATE Gheorghe Bunea Stancu NU este arestat preventiv de instanța Tribunalului Galați, chiar dacă a transmis telefonic instrucțiuni suspecților din dosarul în care a fost arestat la domiciliu. Decizia a fost pronunțată de judecătoarea L.Chiriță, după cum apărea pe afișajul instanței. DNA a contestat hotărârea Tribunalului. Curtea de Apel Galați va da decizia definitivă.

Citește si: Lovitură pentru baronul Nicușor Constantinescu din partea colegilor din PSD

Într-un caz similar al primarului din Bacău, Romeo Stăvărache, care din arestul la domiciliu a luat legătura cu alți inculpați din dosarul său, instanța a decis arestarea preventivă pentru 30 de zile.

 

UPDATE. Președintele CJ Brăila, Gheorghe Bunea Stancu este în sala de judecată a Tribunalului Galați. El a fost adus de acasă, unde se afla "în arest'". De această dată, Bunea Stancu nu a mai venit cu alaiul la Tribunal, așa cum s-a întâmplat data trecută, când instanța a refuzat arestarea preventivă. Nu a fost văzut nici măcar fiul său, care apare în interceptările publicate în exclusivitate de România Liberă.

Citește si: Fostul președinte CJ Argeș, Constantin Nicolescu, sub control judiciar

Judecarea arestării preventive a fost cerută de DNA deoarece președintele CJ Brăila, Bunea Stancu, arestat la domiciliu, a încălcat regula de a nu lua legătura cu alți suspecți din dosar. Instanța deliberează cu ușile închise, potrivit noilor proceduri penale.

------

 

Citește si: Oprişan, atac frontal la Ponta: Evitam ruşinea dacă alegea un ministru de Externe mai bun

-----

"De aici încolo,  îi spui lu' domnu' respectiv, orice problemă este pe <<CONCIVIA>>, nu are treabă cu mine, nu are treabă cu RĂZVAN, de la mine citire..." - ordin transmis de  baronul PSD, președintele Consiliului Județean Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, către administratorului  firmei unde era acționar majoritar, firmă spre care a dirijat majoritatea contractelor  de achiziții publice. Administratorul firmei, Vasile Soare, este și el urmărit penal, ca și patronul său, Bunea Stancu.

Tribunalul Galați judecă marți cererea DNA de arestare preventivă a lui Gheorghe Bunea Stancu, președintele PSD al Consiliului Județean Brăila,  cerere făcută de procurorii anticorupție tocmai pentru că baronul PSD de Brăila a fost prins transmițând  instrucțiuni către alți suspecți din dosar, instrucțiuni asemănătoare cu fragmentul redat mai sus, deși Bunea Stancu era arestat la domiciliu și legea îi interzicea să ia legătura cu ceilalți suspecți sau cu martorii din dosar.

Citește si: Viorel Hrebenciuc a vrut să cadă la înțelegere cu procurorii DNA

Citește și: EXCLUSIV. Tribunalul Galați îl protejează pe baronul PSD Bunea Stancu?

După ce a obținut interceptările convorbirilor prin care baronul PSD Bunea Stancu transmitea instrucțiunile către alți suspecți, DNA a cerut, joi 21 august, Tribunalului Galați să-l aresteze preventiv pe motiv că președintele CJ Brăila nu a respectat condiția esențială de a nu comunica cu ceilalți suspecți din dosar.

În loc să judece solicitarea DNA în regim de urgență, Tribunalul Galați a programat procesul abia pentru data de 26 august. DNA a făcut o revenire la cerere pentru urgentarea judecării, dar Tribunalul a respins solicitarea procurorilor anticorupție.

Citește si: Pinalti a făcut infarct în închisoare

Sursele RL din Brăila susțin că Bunea Stancu ar fi continuat să-și instruiască subordonații și după ce Tribunalul Galați a refuzat să judece în regim  de urgență arestarea preventivă cerută de DNA. Și o va face și în continuare dacă Tribunulul nu dispune arestarea preventivă, spun specialiștii consultați de RL, deoarece autoritățile locale care ar trebui să asigura paza "arestului la domiciliu", închid ochii pentru că ar fi sub papucul baronului PSD.

Lanțul convorbirilor prin care s-au  transmis instrucțiuni

În ziua de 9 august, la ora 11.25, Gheorghe Bunea Stancu, prin telefonul fiului său Răzvan, ar fi vorbit cu intermediarul Sorin Costin, pentru a-i transmite instrucțiuni suspectului Vasile Soare, administratorului firmei CONCIVIA, controlată de baronul PSD. Vasile Soare este și el suspect în dosar , fiind începută urmărire penală împotriva sa.

Citește si: VIDEO. LOVITURĂ dată anticorupției de Viorica Costiniu: Dosarul Duicu se întoarce la DNA. Procurorii atacă decizia

Grija lui Bunea Stancu era ca Soare, administratorul firmei CONCIVIA să nu-l sune pentru a-l întreba cum să rezolve anumite probleme ale societății. Dacă ar fi fost interceptată o astfel de convorbire, ar fi reprezentat o probă și mai directă a legăturii lui Bunea Stancu chiar cu administrarea firmei către care a dirijat majoritatea contractelor de achiziții publice din calitatea sa de președinte al Consiliului Juțean Brăila și de ordonator principal de credite. Adică, la dosar s-ar mai fi adăugat o infracțiune.

Citește și: VIDEO. DNA cere, din nou, ARESTAREA șefului suspendat al CJ Brăila, Gheorghe Bunea Stancu

În plus, în convorbirile telefonice, administratorul CONCIVIA, Vasile Soare, ar fi scăpat detalii despre modul în care baronul PSD Bunea Stancu a dirijat majoritatea contractelor de achiziții publice ale Consiliului Județean Brăila către firma sa, iar aceste  amănunte care ar fi îngreunat situația juridică a lui Bunea Stancu.

Citește si: Dosarul șefului CJ Buzău: Şeful Direcției de Dezvoltare spune că e doar martor

În primul rând, Soare trebuia învățat să nu-i dea telefoane lui Bunea Stancu pentru rezolvarea problemelor societății CONVICIA și să nu-i facă vizite la domiciliu ziua, în văzul tuturor.

După ce a vorbit cu fiul lui Bunea Stancu și apoi cu un “domn” ( care ar fi însuși Bunea Stancu-surse), intermediarul Sorin Costin a luat legătura telefonică cu administratorul CONCIVIA, Vasile Soare, căruia i-a transmis ordinele baronului PSD. România Liberă redă doar câteva scurte fragmente din dialogurile interceptate.

„Spune-i să nu cumva, să facă greşeala(...)să ia legătura sau să-i răspundă la telefon sau dacă vine la poartă, să nu-l primească pă  VASILE, pă  SOARE”!

Citește si: Nicușor Constantinescu se plânge că este victima deciziilor contradictorii ale instanțelor, din cauza cărora nu își poate trata boala

* Convorbire dintre Răzvan, fiul lui Bunea Stancu, și intermediarul Sorin Costin din data de 9 august

SORIN: Ce faci, dom'le?

RĂZVAN ( fiul lui Bunea Stancu): Ce să fac, bine! Ă... p-acasă, p-aicea.

Citește si: Şerban Mihăilescu, audiat la DNA în dosarul Microsoft

(...)

SORIN: Spune-i să nu cumva, să facă greşeala, că...

RĂZVAN: Da.

Citește si: Motivarea arestării fostului baron de Constanța: Nicușor Constantinescu a sfidat organele judiciare

SORIN:... să... să ia legătura sau să-i răspundă la telefon sau dacă vine la poartă, să nu-l primească pă  VASILE, pă  SOARE.

RĂZVAN: Da, da, da. Păi fac acuma o listă, cu toţi ăştia de aicea. ( o listă cu toți învinuiții și toți martorii din dosarul Bunea Stancu -nn)

SORIN: Pentru că este... este parte în aşa şi...

Citește si: Baronul de Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, declarat incompatibil de ICCJ

RĂZVAN: Da, da.

SORIN:... el poate că din neştiinţă, din ... na, ca tot omul...

RĂZVAN: Da, da.

Citește si: Curtea de Apel Constanța a menținut mandatul de arestare al lui Nicușor Constantin în dosarul Centrul Militar Zonal

SORIN:... s-ar putea să vină. Deci dacă este...

RĂZVAN: Nu, deci nici, nici eu nu o să-i... n-o să-i mai răspund la telefon, nici o problemă.

SORIN: Poftim?

Citește si: Fostul președinte al CJ Cluj, Horia Uioreanu, trimis în arest la Domiciliu. Decizia instanței, definitivă

RĂZVAN: Nici eu, nu-i mai răspund, nu. ( ceea ce poate însemna că i-a mai răspuns! -nn)

SORIN: De ce? A, nici tu nu mai răspunzi? Dar ce treabă ai tu?

RĂZVAN: Nu! Bine, n-am.

Citește si: Adrian Rotilă, omul de afaceri cercetat în dosarul deputatului Mircea Roșca, eliberat sub control judiciar

SORIN: Da. Bine mă, hai! Bine, bine!

RĂZVAN: Staţi puţin, că vrea să vor...

* Domn ( Bunea Stancu), ORDIN  către intermediarul Sorin :„Orice problemă este pe CONCIVIA nu are treabă cu mine, nu are treabă cu RĂZVAN, de la mine citire”

Citește si: Curtea de Apel București a decis citarea ADS în dosarul în care Voiculescu cere anularea pedepsei

Răzvan pasează telefonul unui „domn” (Bunea Stancu- sursele RL) pentru a continua convorbirea cu SORIN

DOMN: Să trăieşti, SORIN!

SORIN:Să trăieşti, bună dimineaţa!

Citește si: Nicușor Constantinescu, căutat pe trei continente

DOMN: Deci, vezi că RĂZVAN nu mai are ce să caute la "CONCIVIA"!

SORIN: Da domnule, ştiu!

DOMN: De aici încolo, de aici încolo, îi spui lu' domnu' respectiv, orice problemă este pe "CONCIVIA", nu are treabă cu mine, nu are treabă cu RĂZVAN, de la mine citire...

Citește si: Ion Ţiriac: Nu există nici o legătură între mine şi contractul EADS cu statul român

Instrucțiuni pentru vizite nocturne

DOMN: Tu... acuma n-ai cum să vii, că-i presa pe aicea şi te filmează, dă-i în mama lor! Nu vreau să te filmeze, mai pă seară, vorbim noi mai pă seară, vedem noi.

SORIN: Da dom'le dar nu am nici o jenă, dom'le, eu îs mut, nu... îs imun! Ei mă întreabă, eu nici nu-i bag în seamă, ca şi cum văd nişte statui!"

Citește si: Magistrații motivează arestarea lui Andrei Hrebenciuc și a lui Paltin Sturza: Faptele lor afectau buna funcționare a statului

Gheorghe Bunea Stancu a fost reținut de DNA pentru că în perioada 2009-2013 a direcționat contracte de achiziții publice ale  Consiliului Județean Brăila,  în special către firma sa CONCIVIA, dar și către firme controlate de clienți PSD, între care SC Tancrad SRL Galați. Tribunalul Galați a respins solicitarea DNA de arestare preventivă (cazare în celula Poliției ) și a decis că e suficientă arestarea la domiciliu.

Acum, la noua cerere a DNA de arestare preventivă există probe concrete că Bunea Stancu a încălcat regulile arestului la domiciliu. E greu de precizat dacă instanța Tribunalului Galați va fi, în continuare, indulgentă cu baronul PSD și-l va lăsa să doarmă acasă pentru a putea primi vizite nocturne de consiliere juridică.

Loading...

Comentarii

 • maramuresanu

  28 august 2014 16:41

  Dupa cum se vede,asa-zisa justitie din Galati este mana-n mana cu infractorii!

  raspunde comentariului
 • Flory

  27 august 2014 21:54

  Locuri de munca extrem de serioase!Contract legal si oferit imediat! Dovada platii este acum disponibila! Primele castiguri au fost deja trimise! Foarte multi oameni s-au convins de seriozitatea noastra! NU e MLM si NU e joc piramidal! Lucrati comod cate 3 ore pe zi, ca operator online, si castigati 300 de dolari lunar! Va transmitem detalii, dupa ce trimiteti textul "Info" la adresa de emailflorinatoleyahoo.ro

  raspunde comentariului
 • Ficken Ioana

  27 august 2014 11:27

  Nu uitati ca Galati este oras din România, unde totul este posibil si ca este vorba de PSD, care face totul posibil cu doua mici exceptii - cinstea si corectitudinea

  raspunde comentariului
 • dong

  27 august 2014 10:19

  tipul acesta este de neclintit.a zis ca daca intra,trage tot judetul dupa el.se pare ca le mai tremura chilotii la vre-o cativa "puternici'..

  raspunde comentariului
 • amuzatu

  27 august 2014 8:22

  La galati, e un centru neocomunist puternic. Si Mazare a scapat de acuzatii pe acolo... Asta dovedeste ca si arestarea abuziva a lui MB, etc ca Justitia nu este -inca- corecta... Multi judecatori sunt lacheii PSD din convingeri politice sau santajati...

  raspunde comentariului
 • vasile

  27 august 2014 6:38

  Justitia din Galati e sub papucul acestui individ. Magistratii de acolo inca n-au auzit sau nu vor sa fie independenti. Le place rolul de sluga....

  raspunde comentariului
 • Alex

  27 august 2014 1:19

  nu inteleg cum ajung astfel de specimene in frunte?...daca te uiti la fata lui, parca iti vine sa crezi ca nici nu poate traversa strada!!!..bagati-l odata la puscarie pe individul asta!

  raspunde comentariului
 • mircea

  26 august 2014 19:13

  trebuie vazut ce este si cu aceasta judecatoare chiritza ! cand oare se va curata acest cancer care inca mai roade justitia ?

  raspunde comentariului
 • rusine tribunalului

  26 august 2014 14:36

  Sudistii inclusiv judecatorii, de la Mehedinti la Constanta cu exceptia capitalei Bucuresti sunt robii baronilor PSD.Eu astept sa vina o data marele cutremur,pentru ca numai moartea ii mai scoate pe unii din robia PSD.

  raspunde comentariului
 • Moscopol

  26 august 2014 14:34

  Chiar credeam ca justitia dupa cateva condamnari ale mai marilor in hotii,va trece sa lucreze corect?De aici se fac milioanele de euro,vile gigantice,masini de lux,ceasuri de sute de mi de euro.Felicitari justitiei in acest caz,sa dispuna si achitarea de statul roman de daune morale si materiale.La noi cine este cinstit este prost si hotul si mincinosul este om politic si VIP.

  raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design