UPDATE. EXCLUSIV. Un deputat cere demisia miniștrilor care au mimat donarea de sânge

de Petrica Rachita, Razvan Chiruta , 27 august 2014 - stire actualizata la ora 18:12, 27 august 2014

Deputatul Tudor Ciuhodaru a cerut demisia celor patru miniștri care au mimat că au donat sânge săptămâna trecută, după ce România liberă a dezvăluit că patru demnitari din Guvernul Ponta au pretins public că au donat sânge pentru bolnavi, dar în realitate nu au făcut acest lucru.

Ministrul Sănătății anunța săptămâna trecută că în sistemul de sănătate românesc există o criză acută de sânge. A doua zi după apel, Nicolae Bănicioiu, alături de ministrul de Finanțe, Ioana Petrescu, ministrul de Externe, Titus Corlățean, ministrul Justiției, Robert Cazanciuc, și ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, au mers personal la CTS București, cu scopul declarat de a oferi propriul exemplu către cetățeni. Evident, nu au uitat să cheme aproape toată presa din Capitală, pentru a imortaliza momentul. Jurnaliștii au fost scoși din camera de donare după zece minute de la începerea acțiunii, după care, conform informațiilor noastre, miniștri au renunțat să mai doneze. Totuși, au ascuns acest lucru opiniei publice.

Deputatul Tudor Ciuhodaru susține că, în primul rând, potrivit reglementărilor, cei patru miniștri nu aveau voie să doneze la ora trei după amiaza. “Donarea de sânge se poate face doar la centrul regional de transfuzii sanguine din judeţul tău. Programul de prezentare la fişierul centrului: 7.00-13.00, de luni până vineri, cu excepţia sărbătorilor legale. În cazul sesiunilor de colectă mobilă, locaţiile stabilite vor fi anunţate in mass media locală sau natională”, a precizat parlamentarul.

Tudor Ciuhodaru a solicitat lămuriri legată de situația creată, mai ales că, potrivit acestuia, nici Victor Ponta nu putea dona sânge la centrul din Tulcea, așa cum a anunțat acesta public că a făcut-o. “Pentru ca premierul să poată dona la televizor nu a contat că regulamentul prevede că acest lucru este posibil doar la centrul regional de transfuzii din județul în care ai domiciliu. Solicit public clarificări din partea celor implicați pentru ca, dacă o astfel de situație se confirmă, singura soluție este demisia”, a afirmat deputatul. Potrivit parlamentarului, premierul Victor Ponta are domiciliul oficial în județul Gorj.

“Bărbaţi mai mici decât acele de perfuzie”

Un alt politician care s-a arătat indignat de acțiunea mincinoasă a miniștrilor a fost Cătălin Predoiu, prim-vicepreședinte al PDL. “Nu putem decât să notăm că ipocrizia cabinetului Dr. Ponta este de-a dreptul cinică. "Bărbaţii" aceştia politici sunt mai mici decât acele de perfuzie de care s-au speriat”, i-a ironizat acesta pe demnitarii Guvernului Ponta.

Ce spune Ioana Petrescu

Pe de altă parte, ministrul Finanțelor, Ioana Petrescu, ne-a transmis printr-un comunicat că nu ar fi ştiut să fie vreo problemă la Centrul de Transfuzii din București. “Ministrului Ioana-Maria Petrescu nu i-a fost semnalată de către personalul medical vreo problemă cu privire la donare”, a precizat Biroul de presă al ministerului. 

***

Campania de donare de sânge de săptămâna trecută, la care au participat patru demnitari din Guvernul Ponta, a fost, în realitate, doar un exerciţiu de imagine publică. Surse bine informate spun că de fapt miniştrii nu au donat sânge. Mai mult chiar, directorul Institutului de Transfuzii Sanguine a recunoscut că a încălcat regulamentul pentru ca momentul mediatic să aibă loc.

O inițiativă pozitivă a ministrului Sănătății, de a încuraja pe români să doneze sânge, s-a transfomat într-un simplu spectacol electoral. Deși patru dintre membrii Guvernului Ponta au susținut în fața presei, săptămâna trecută, că au donat la rândul lor sânge pentru a da un exemplu personal, surse de încredere susțin că în realitate nici unul dintre demnitari nu ar fi făcut acest lucru până la capăt.

Miniștrii s-ar fi așezat pe paturile Centrului de Transfuzie Sanguină (CTS) București, pentru ca presa să-i fotografieze și filmeze, apoi, după ce jurnaliștii au fost scoși din camera de donare, donarea ar fi fost oprită. Conducerea centrului din București, unde a avut loc tot acest show electoral, confirmă cu jumătate de gură informațiile surselor noastre.

Cinci demnitari la raport

Ministrul Sănătății anunța săptămâna trecută că în sistemul de sănătate românesc există o criză acută de sânge. “În lunile de vară, în perioada concediilor şi a muncilor agricole, ne confruntăm cu scăderi ale colectei de sânge, la centrele de transfuzii prezentându-se cu 20-25% mai puțini donatori față de media obișnuită. Pe de altă parte, există o cerere mai mare din cauza numeroaselor accidente rutiere sau a operaţiilor planificate. Ca urmare, se creează un dezechilibru între cerere şi cantităţile disponibile”, declara Nicolae Bănicioiu, care făcea în același timp un apel către români să se prezinte în număr cât mai mare la centrele de trasfuzie sanguină din țară.

A doua zi după apel, ministrul Sănătății, alături de ministrul de Finanțe, Ioana Petrescu, ministrul de Externe, Titus Corlățean, ministrul Justiției, Robert Cazanciuc, și ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, au mers personal la CTS București, cu scopul declarat de a oferi propriul exemplu către cetățeni. Evident, nu au uitat să cheme aproape toată presa din Capitală, pentru a imortaliza momentul.

Eugen Teodorovici a fost respins de la donare pe motiv că se află sub tratament cu antibiotice. Ceilalți miniștri s-au lăudat în schimb cu gestul lor, iar presa a prezentat câteva fotografii din timpul acțiunii.

Ministrul Sănătății nu comentează

În realitate însă, potrivit unor surse de încredere, nici unul dintre cei patru miniștri care s-au pozat pe patul special de la CTS București nu ar fi dus procesul de donare până la final. „Ministrul Bănicioiu a fost și el respins, pentru o problemă de sănătate, iar de la ceilalți nu s-a recoltat suficient sânge pentru a fi folosit“, au menționat sursele noastre.

Prin urmare, pungile cu lichid obținute de la restul de trei demnitari ar fi fost declarate rebuturi.

Toți cei patru miniștri au ascuns situația atunci când, după ce au ieșit din camera de donare, au discutat din nou cu presa. Mai mult, contactat de „România liberă“ la aproape o săptămână de la acel moment, ministrul Sănătății a refuzat să comenteze informațiile. “Întrebați-i pe cei de la Centrul de Transfuzii”, a fost singura declarație a lui Nicolae Bănicioiu.

Ieri, ministrul de Externe, Titus Corlățean, s-a arătat indignat de acuzație. “Am traversat toată procedura prealabilă, mi s-a luat sânge pentru grupa sanguină, pentru glicemie, apoi mi-a fost băgat acul, un proces destul de dureros, și mi s-a luat sânge. Eu am mers până la capăt”, ne-a declarat demnitarul. Titus Corlățean a precizat că nu avea rost să se ducă până la Centrul de Transfuzii București doar pentru spectacol, dar nu știe ce au făcut colegii săi din guvern. “Dacă eu m-am dus acolo, nu m-am dus să pierd vremea pentru fotografii. Ceilalți colegi erau și ei întinși pe paturi, dar nu știu ce au făcut”, a afirmat ministrul de Externe.

Miniștrii au încălcat regulamentul

Directoarea Centrului de Transfuzii Sanguine București, dr. Doina Goșa, a confirmat, pentru „România liberă“, că într-adevăr unul dintre miniștri nu a mers până la capăt cu donarea, iar ceilalți trei au donat doar cantități care nu pot fi folosite în spitale.

„Fetele i-au scos acul unui ministru pentru că le-a fost teamă că va leșina. S-a simțit rău. În rest, unul a donat 320 de militri, iar la ceilalți nu știu pe de rost cantitățile acum“, a menționat directoarea, care nu a dat mai multe detalii.

O pungă întreagă de sânge, care să poată fi utilizată în sala de operație, trebuie să aibă 450 de mililitri. Sub 300 de mililitri, sângele nu poate fi folosit pentru transfuzii.

Diana Goșa a precizat că acțiunea de încurajare a românilor a fost necesară, deoarece numărul de donatori de sânge a scăzut la jumătate după scandalul de corupție de la Centrul de Transfuzii din Slobozia, acolo unde directorul a fost arestat preventiv pentru că împreună cu alți angajați vindea pungile de sânge.

În fine, deși a negat vehement informațiile surselor noastre, directorul Institutului Național de Transfuzie Sanguină (INTS), dr. Andrei Rosin, prezent la acțiun, a recunoscut, fără să vrea, că angajații CTS București au încălcat regulamentul instituției doar pentru a permite ca acest moment electoral să aibă loc. Astfel, potrivit declarațiilor directorului INTS, în mod normal nici o persoană nu poate dona sânge după-amiaza.

“După donare, miniștrii erau destul de verzi la față, pentru că veniseră foarte târziu. Nu se donează la ora trei după amiaza. Programul de donare nu e degeaba de la ora 7 dimineața, corpul are un anumit bioritm și dacă ne batem joc de el, dăm de dracu”, a explicat, la șase zile de la eveniment, Andrei Rosin. Managerul a precizat că a avut chiar o discuție în contradictoriu pe această temă cu membrii guvernului prezenți la Centrul din București.

Pe de altă parte, Andrei Rosin a afirmat că demnitarilor le-a fost recoltată o eprubetă în plus, față de cele obligatorii, pentru un set de analize “cadou”. “În timpul donării, le-am recoltat câte o eprubetă de sânge în plus, să le facem și niște analize plătite de Casă (de Sănătate – n.r.), cadou”, a declarat directorul Institutului Național de Transfuzie Sanguină.

În fine, doctorul a confirmat că de la un punct încolo toată presa a fost scoasă din sala de donare unde se aflau cei patru demnitari. “După zece minute de filmare, pentru că nu mai era aer cu atâta presă acolo, am rugat cameramanii să iasă. Îmi leșinau cinci miniștri deodată”, a menționat Andrei Rosin.

Ministrul Finanțelor, Ioana Petrescu, și cel al Justiției, Robert Cazanciuc, nu au putut fi contactați.

Electoral. Ponta a donat la Tulcea

Premierul Victor Ponta a participat la rândul său la acțiunea de încurajare a românilor să doneze sânge, dar a făcut acest lucru la centrul de transfuzie sanguină din Tulcea. “E nevoie (de sânge – n.r.) în toată țara și, cu siguranță, campania de conștientizare este extrem de necesară. Poate chiar mai necesară decât cea cu gheața turnată în cap, deși și aceea are un scop extrem de nobil: de a strânge, de asemenea, fonduri pentru afecțiuni de grave”, a declarat Victor Ponta. Premierul a precizat că orice fel de asemenea campanii sunt foarte bune și “prin exemplul propriu și prin solicitările pe care le facem, e important să se transmită acest mesaj către toată lumea”.

Comentarii

 • adi

  31 august 2014 1:11

  Tipic comunistilor!!!! Se inscriu primii in CAP cu NIMIC!!!!!!

  raspunde comentariului
 • stan

  31 august 2014 1:08

  romanistan, tara de ca_k_t! cu cei mai multi prostovani! traiasca mincinosii si cu hotii, pt ca astia sunt cei mai iubiti in rromanistan! daca vine cutremurul catastrofal in rromanistan nu numai ca nu trimit un dollar in romanistan dar o sa ii opresc pe cat mai multi sa o faca romani sau straini! ma pis pe cei 7,4 milioane de cretini prostalaii care casca ochii la latrina 3! muriti draq prostalailor! nu va mai da psd pomana ulei si zahar, va da proteze!k_ca_tii draq!

  raspunde comentariului
 • stan

  31 august 2014 1:03

  traiasca mincinosii si cu hotii, pt ca astia sunt cei mai iubiti rromania! daca vine cutremurul catastrafol in rromanistan nu numai ca nu trimit un dollar in romanistan dar o sa ii opresc pe cat mai multi sa o faca romani sau straini! tara de ***!

  raspunde comentariului
 • Moderatie

  30 august 2014 11:29

  Cititi cu atentie articolul original, desi lung si incurcat, eu inteleg din el asa 1 ministru lua antibiotice refuzat la donare, 1 ministru avea problema de sanatate si l-au refuzat, restul de 3 au donat dar si aici nu-mi dau seama daca am inteles bine au donat sub limita de 300 ml care reiese din articol ca este sub minimul folosibil.Fara sa tin partea ministrilor, care poate stiau din start ca nu sunt eligibili, pare totusi o stire prelucrata si manipulatoare.Nu rog altceva decat sa cititi cu atentie articolul de mai sus si sa nu sarim cu criticile dure inainte sa fim siguri ca avem dreptate.

  raspunde comentariului
 • Dan

  29 august 2014 16:56

  Problema este de fapt mult mai grava si mult mai profunda. Eu am donat pana acum sange de 9 ori, incepand din 2005 cand se putea dona si la alte spitale. De cand donarile de sange se fac numai la CTS procesul a devenit unul extrem de greoi si din pacate umilitor, motiv pentru care de 3 ani nu am mai putut sa donez chiar daca am vrut ultima incercare a fost anul trecut dupa asa zisa modernizarea a CTS. Pe scurt marea problema este ca nu se respecta nici o ordine. Inainte de a dona trebuie sa faci 3 controale obligatorii la 3 cabinete diferite si acolo intra... cine poate pentru ca nimeni din sistem nu-si bate capul sa rezolve problema. Ca sa intelegeti ce inseamna asta trebuie sa mergeti acolo, eu va dau doar un indiciu sunt 2 categorii de donatori cei care o fac de dragul de a o face si cei disperati sa o faca fie pentru ca cineva din familia lor are nevoie de sange fie pentru ca au nevoie de cele 5 bonuri de masa pe care le primesc dupa donare. Eu cand ma duc sa donez nu vreau sa ma enervez aiurea asa ca ultima data dupa o ora de asteptare am plecat fara sa mai donez. Asa ca e usor de inteles pentru mine ca ministrii aia au ajuns acolo dupa amiaza si pun pariu ca au fost invitati la ora aia de conducerea CTS pentru ca daca ar fi urmat procedura normala ar fi fost jale in direct la tv. Daca Romania Libera vrea sa faca ceva care sa aduca o schimbare in bine atunci recomandarea mea este sa faca un reportaj la CTS si sa descrie pe larg cum decurge si cat dureaza procesul de donare in Bucuresti. Nu concediul sau munca agricola ma impiedica pe mine sa mai donez ci bataia de joc la care sunt supus de CTS.

  raspunde comentariului
 • DAC

  29 august 2014 9:24

  CE BINE CA NU STAU IN BUCURESTI CU ACESTI MINCINOSI.MA BUCUR CA NU AU DONAT EU PERSONAL MAI BINE AS MURI DECIT SA STIU CA AS PRIMI SINGE DONAT DE EI.

  raspunde comentariului
 • Toader Dima

  29 august 2014 8:06

  Pe principiul "Mircea fa-te ca lucrezi !" deputatul pitic cu suflet si mai mic nu scapa nicio ocazie sa arate sefilor de la Bucuresti ca el face treaba.Nu te opari degeaba ca nu mai impresionezi pe nimeni.La credibilitate ai 0,1 ! Lumea nu uita cind ai vrut sa-i iei locul lui ARAFAT ******* mica.Te-ai dus repede la Cotroceni atunci si-ai facut 3 ore anticamera pina ai fost trimis la plimbare.

  raspunde comentariului
 • fan Basescu

  28 august 2014 22:25

  Dobitocii de ministrii a plagiatorului sef,iau exemplu in furtisaguri de la seful lor. NEMERNICILOR !!! Pentru guvernarea voastra la tv cu punga cu popcorn o sa dati socotela !!

  raspunde comentariului
 • ALEXANDRA

  28 august 2014 19:31

  CARE SURSA V-A INFORMAT?CAND AU FOST FILMATI SE VEDEA CLAR CUM LI SE LUA SANGE.MAI RAU CA LA GRADINITA SUNTETI.NU E NIMIC CONCRET IN ACEST REPORTAJ CARE SA DOVEDEASCA ADEVARUL.RUSINE

  raspunde comentariului
 • viv

  28 august 2014 17:19

  Antonov-la 9.46Gelu-la 10.17Livia -la 10.31.V-ati mobilizat la lupta, sau esti unul si acelasi activist. Liana sa stii ca tupeul tau de a da lectii altora se aseamana cu musca care intra sub coada vacii...

  raspunde comentariului
 • maramuresanu

  28 august 2014 16:45

  Acesti indivizi nu sunt imorali ci amorali,adica nu au nici o urma de onoare sau rusine si,luand exemplul plagiatorului sef,Poanta,aplica teoria lor in practica adica minciuna si fatarnicia,zilnic!.Daca i-am numi magari ar insemna sa jignim bietele dobitoace !!

  raspunde comentariului
 • Radu

  28 august 2014 14:32

  De aceea sunt votati cu70,pentru circ,iar populimea crede si la toamna iar vor da girul mincinosului hot.La asa popor asa conducatori.

  raspunde comentariului
 • Ionescu Smaranda

  28 august 2014 13:55

  Confirma ca sunt un guvern al minciunii si manipularii. Lipsiti de rusine si de moralitate.

  raspunde comentariului
 • FAN BASESCU

  28 august 2014 12:04
 • goe

  28 august 2014 11:44

  De asta ne merge asa bine ! Guvernantii stiu doar sa mimeze guvernarea. Votati-i cu incredere ! In Teleorman si Dolj partidul aflat la guvernare va fi votat in unanimitate. Garanteaza Dragnea si Ponta.

  raspunde comentariului
 • aaa

  28 august 2014 9:57

  Flory, mai lasa-ne in pace cu aburelile tale. Vezi ca o sa ti se umple "casuta postala" de "scrisori" nedorite

  raspunde comentariului
 • aspida

  28 august 2014 9:52

  uite-ale ******** jigodii!primesc seturi de analize medicale "cadou"!

  raspunde comentariului
 • Flory

  28 august 2014 8:48

  Locuri de munca extrem de serioase!Contract legal si oferit imediat! Dovada platii este acum disponibila! Primele castiguri au fost deja trimise! Foarte multi oameni s-au convins de seriozitatea noastra! NU e MLM si NU e joc piramidal! Lucrati comod cate 3 ore pe zi, ca operator online, si castigati 300 de dolari lunar! Va transmitem detalii, dupa ce trimiteti textul "Info" la adresa de emailflorinatoleyahoo.ro

  raspunde comentariului
 • jean

  28 august 2014 8:45

  Acest gest cu simularea de a dona sange a unor demnitari ai statului roman a fost un test,Au pus pariu ca oricate gafe,talharii,proasta conducere a tarii ar face noi tinem cu ei ne solidarizam,chiar iubim aceste pesonaje de basm si vom vota in favoarea lor.Sunt sigur ca au castigat pariul.Jos Base chiorul astia sunt pentru noi,traiasca ponta si ai lui.

  raspunde comentariului
 • tibi

  28 august 2014 7:21

  in primul rand ar trbui spus ca poti dona sange doar daca inc nu ai mancat in ziua respectiva.Saracii ministrii, la ora 15 ei inca nu mancasera ?Le plang de mila Cred ca si la aia trei de la care au recoltat doar 300 ml , au oprit recoltarea deoarece si-au dat seama ca au uitat de aspectul asta si recoltarea era inutila, sangele nefiind utilizabil

  raspunde comentariului
  • Escu

   28 august 2014 9:07

   Esti pe dinafara. Dimpotriva, trebuie sa fii mancat si cu un anumit nivel al glicemiei. Nu trebuie sa fi fiumat, baut alcool cu minim 12h inainte de donare. Deci n-ai donat niciodata, habar n-ai !

   raspunde comentariului
 • Vasilescu Radu

  28 august 2014 7:13

  Parca acest medic Ciuhandru este mai bun,in loc sa practice meseria aleasa hop in politica si el,sunt mult mai multi bani de facut.Pai de ce sa demisioneze ptr.acest fapt marunt fata de alte multe hotii de mare anvergura facute de onorabili.Sa demisioneze cand oamenii,simpatizanti ai antenelo vor face o plimbare cu gadea,ciuvica,badea si mult altii la palatul Cotroceni,ca acolo canta cucuveaua,Base este de vina si in acest caz.

  raspunde comentariului
 • Moscopol

  28 august 2014 7:03

  Liana Epure gresesti,nu vezi lucrurile limpede,ce au facut acesti demnitari ai statului este josnic.Mai mult rau au facut ,oamenii de buna credinta care doneaza onorific, dupa acest episod sunt mai putini,cei impinsi de nevoia de bani sunt baza.Liana eu daca stiu ca este dificil sa donezi sange,i mi este frica sau alte motive,nu ma duc ,acesti oameni josnici au folosit si situatia tragica a unor bolnavi pentru propaganda politica.Este inuman, josnic,cum sa nu sanctionezi dur acest comportament.Acesti derbedei nu sunt crestini,cand vrei sa faci un bine semenilor nostri nu te lauzi,nu permiti alaiul de ziaristi dupa tine,o faci discret si cu bun simt.Cu modul tau de gandire trebuie sa mai reflectezi sau esti din aceasi categorie cu cei care mimeaza ca doneaza.

  raspunde comentariului
 • ANALISTUL

  28 august 2014 5:13

  NISTE HAIMANALE, NISTE DERBEDEI, NUMAI ASTFEL DE OAMENI SE DUC SA MINTA NATIA! IN LOC SA-I PREOCUPE SOARTA SISTEMULUI SANITAR, CA SA NU SE AJUNGA LA ASTFEL DE CRIZE, SE DAU FIE CU BARCA, FIE SE JOACA DEA DONATORII. ALTFEL BUNE SI FRUMOASE SI-N TOAMNA ASTEPTAM POMENILE ELECORALE.

  raspunde comentariului
 • ardeleanu'

  27 august 2014 23:29

  Măi Epure.Liana, nu te mai fandosi atât că știi tu ce înseamnă donarea a 450 de mililitri din sângele propriu, și nu mai fă propagandă în favoarea lor ! ...că nu e nici o filozofie. În afară de o ușoară stare de slăbiciune la final - timp de aproape o jumătate de oră - nimeni nu pățește nimic. Noi făceam donarea și apoi intram la programul de instrucție normal din serviciul militar ! ...sub comanda taților bolșevici ordinari, politruci și APeViști - și ei la fel de bine hrăniți ca și progeniturile lor acum - ai lui Koorlățean, Bănicioiu, Kazanciuk și harvărzistei ! ...iar cine nu se simte în stare să doneze sânge - din diverse motive, fizice sau psihice - SĂ N-O FACĂ. Nu i-a obligat nimeni - nici măcar nu le-a sugerat unul dintre noi, celor 5, și nici nu există prevederea asta în sarcinile lor de serviciu - să meargă să doneze. Și Koorlățean, și Bănicioiu, au - fiecare la înălțimea proprie - "tonajul" necesar să facă-față unei solicitări fizice minore, au destule kilograme în plus, gușa porcină tipică ariviștilor impostori ca ei, și sunt sigur că au băut ZILNIC destul vin roșu în ultima lună și au mâncat în consecință destulă carne ca să aibă acum un surplus de sânge în organismele lor de suine guvernamentale. Dar N-AU FOST ÎN STARE ! ...a spus bine Predoiu despre ei - "bărbați mici" ! ...mititei... mitici nevolnici... Ha,ha,ha !

  raspunde comentariului
 • angela

  27 august 2014 23:21

  Asta e elita natiunii ! Mai bine ne cotropea orice natie din EU exclus Bulgaria si tot era mai bine.

  raspunde comentariului
 • lia

  27 august 2014 22:45

  este josnic,minciuna la romini este ca mincatul piinii,zilnic aud minciuni ,

  raspunde comentariului
 • stiri cu si despre gunoaie

  27 august 2014 21:59

  stiri cu gunoaie

  raspunde comentariului
 • Victor Boshimanu

  27 august 2014 21:37

  Guvern de mincinosi, incapabili, nemernici, etc. Trebuie ca acest guvern sa plece definitiv. Tata socru, tanty daciana n-au donat sange?

  raspunde comentariului
 • gelu

  27 august 2014 21:30

  Doamne unde am avea noi norocul asta sa scapam de idiotii astia...? O contopista care nici nu stie pe ce lume e , si doi micinosi incapabili...Nu ne e dat noua asa lux...!

  raspunde comentariului
 • Flory

  27 august 2014 21:15

  Oferta serioasa de locuri de munca!Suntem deja un fenomen in extindere, pentru ca oamenii se conving zilnic de seriozitatea noastra! Oferim din start contract legal si dovada platii! Am trimis deja si primele castiguri! NU e MLM si NU e joc piramidal! Lucrati lejer 3 ore pe zi si castigati 300 dolari lunar, ca operator online! Pentru detalii, trimiteti textul Info la adresa de emailflorinatoleyahoo.ro

  raspunde comentariului
 • gaby 51

  27 august 2014 20:17

  Daca e adevarat, sa le fie rusine. Oricum romanii nu dadeau navala pentru ca au fost ei de,,par ezample".

  raspunde comentariului
 • Raspopitul

  27 august 2014 19:26

  Daca este asa, atunci sa-si ia fiecare cate o ****-n *** pentru minciuna dovedita. Auzi domnule trei natarai de ministri sa se comporte ca ultimele loaze. Adica, am spus ca donez, dar numai donez pentru ca sunt jmecher si fac circ la pulime.Bai acestia, chiar voua nu va este rusine?

  raspunde comentariului
 • http://oamenicasobolani.wordpress.com/

  27 august 2014 19:13

  Cum?... Nici sange nu au vampirii astia de donat?Pai, ce mai era de facut ca piramida insolentei si a nerusinarii sa intepe, in fine?... Trageti linie mai bine si descotorositi-va de astfel de elemente...Nu cred ca Romania a meritat sa se lase afisata cu asa liota!

  raspunde comentariului
 • reva

  27 august 2014 18:12

  CTS si spitalele se plang ca nu au sange si fac "campanii" care mi se par de toata jena. Plus ca sunt corupti pana in maduva. Te duci sa faci un gest de solidaritate si a doua zi citesti in ziar ca mafia ti-a vandut sangele.Nu am vazut o initiativa adevarata care sa aiba un rezultat concret la noi - doar plangaciosi si oportunisti vezi articol. In Romania doneaza numai cine o face pentru cineva apropiat si cei care au nevoie de beneficiile care vin cu actul respectiv. Cei care o fac ca un gest de solidaritate sunt prea putini si nu conteaza.Am plecat din RO de trei ani, si aici unde lucrez acum, centrul de transfuzii nu sta si asteapta sa venim noi la mama naibii. De trei ori pe an primim de la HR e-mail in care suntem anuntati ca in ziua Z, intre 0800 - 1230 am se doneaza sange in sala de sport a cladirii. Conditiile de eligibilitate sunt incluse in comunicare, ca nu se prezinte toti entuziastii si sa le piarda timpul la oamenii aia nu tratament medicamentos, nu sarcina, nu donat in utimele 4 sapt, etc....Cine este interesat sa doneze se inscrie pe lista dinainte. Nu exista recompensa sau alte beneficii.In ziua respectiva ne prezentam la sala de sport, completam formularul, ne consulta un doctor si dupa aia donam. 450 ml.Primim 2 biscuti si o sticla de apa plata 0.5 ml, pe care trebuie sa le consumam acolo inainte sa plecam.La noi in cladire lucreaza 300 de oameni, doneaza in medie 60 de fiecare data.Nu stiu ce inseama toata chestia asta pe partea de logistica si cine initiaza tot acest proces.... dar functioneaza foarte bine.

  raspunde comentariului
 • Recuperamdatorii FNI

  27 august 2014 18:11

  Firma noastră recuperează banii de la FNI,fara cheltuieli pentru DVS.Tel 0722728192,telfax 0230257760. www.recuperamdatorii.ro

  raspunde comentariului
 • Ironic

  27 august 2014 18:03

  K, hai sa-i votam

  raspunde comentariului
 • Bobut

  27 august 2014 16:14

  Stim Papahagi,stim de mult, numa ca tu ai aflat ultimul.

  raspunde comentariului
 • Popescu Constantin

  27 august 2014 15:31

  Correct gandit donarea sangelui unor ministrii din guvernul Ponta are categoric tenta si rostul de a castiga voturi -electoral.Sigur se demonstreaza demagogie ,minciuna , bataie de joc l-a adresa noastra a milioanelor de romani,in a fi crezuti prosti ,creduli si idioti prin a ne lua votul acest derbedeu ,plagiator care este foarte limitat si corupt! Babe ,mosnegi,pensionari ,pomanagii ,puturosi ,asistati pe nedrept de stat etc desteptati--va si nu le mai dati votul acestor comunisti corupti pana in maduva oaselor.

  raspunde comentariului
 • Dimijoarei Obt

  27 august 2014 14:42

  Bolsevicii astia se fac de tot ra ha t ul ! De 25 de ani mimeaza capitalismul !

  raspunde comentariului
 • E.Liana

  27 august 2014 14:17

  Am o intrebare scurta pentru voi toti astia care ii blamati pe demnitari ati donat vreodata in viata voastra sange?Stiti cat este de dificil si cat dureaza sa poti fizic preda 450 ml? Stiti cum te simti dupa acest episod?Eu va propun sa faceti si voi acest "exercitiu de imagine" si apoi mai discutam. Eu nu tin cu niciun partid politic, toti sunt la fel, nici unul mai bun, insa faptul ca au ales sa traga un semnal de alarma aspra unei probleme grave cu care ne confruntam este demn de laudat oricine ar fi persoana in speta, om obisnuit sau persoana publica demnitar, media etc.Cred ca mai bine faceti ceva pentru noi toti decat sa-i blamati atat pe astia. Demonstrati ca voi sunteti in stare sa donati complet si nu faceti asta doar odata. Deveniti donatori si simtiti-va mandri ca salvati vieti!Eu stiu ce inseamna si nu vorbesc din povesti, asa ca in loc sa va plangeti de scarba pe care v-o provoaca acest episod, mai bine va aliati si mergeti sa donati voi la CTSB sau oricare alt Centru de Transfuzie Sanguina din tara.

  raspunde comentariului
  • dark

   28 august 2014 16:10

   Eu am donat chiar ieri, nu e dificil in nici un fel, nu ma-m simtit cu nimic diferit dupa ce am donat. A durat cam 10 minute sa se umple punga cu sange, 15 minute stat pe spate dupa donare, plus aproximativ 50 minute procesul de dinaintea donarii completarea fisei, preluarea de sange pentru stabilirea glicemiei si a grupei de sange, plus asteptatul la rand, daca donezi intr-o perioada in care sunt mai putini donatori timpul este mult mai scurt.

   raspunde comentariului
  • Theodor Iliescu

   27 august 2014 15:43

   Pentru E. LianaDoamna draga - si eu am donat sange si stiu cum e - Nu e "cevagroaznic" si nici sfarsitul lumii !Dar nu de asta esra vorba !Era vorba de minciuna ordinara - farsa in fata televizoarelor a unor ministri ! Oameni pusi sa conduca o tara si sa fie exemple de.... Da ! Sunt exemple - dar nu de moralitate, cinste , daruire !Sunt exemple de gainari, mincinosi - ba si hoti - ca mai avem un govern "la racoare" chiar daca prim-ministrul A. Nastase a scapat - si ne da sfaturi cum sa ne purtam mai bine !!!!Rusine pentru asemenea pocitanii morale. Suntem o tara de imbecili daca acceptam asemenea lepadaturi mincinoase, proaste si imorale in fruntea tarii !Iar - mata E. Liana, mai gandeste inaite de a posta prostii !

   raspunde comentariului
 • Teodora

  27 august 2014 14:04

  Este foarte rusinos acest articol. Aruncati indoiala asupra unui gest frumos al romanilor, care in sfarsit au decis sa se alature si sa ii ajute pe toti cei care au nevoie de sange doar de dragul obtinerii unei audiente mai mari. Fara sa analizati mai departe, impactul la modul general, fara macar sa respectati o minima deontologie a profesiei care banuiesc ca va obliga sa scrieti corect. Mai exact, ma refer aici ca doamna doctor Gosa se numeste Doina si in prima parte ati reusit sa scrieti corect, dar in urmatoarele paragrafe devine Diana. Sa va fie rusine pentru ca asa ati considerat sa sustineti un demers care ar ajuta sute de romani suferinzi, care asteapta in spitale sa fie operati, dar in zadar din cauza ca nu este sange.

  raspunde comentariului
 • raul marius

  27 august 2014 12:39

  singele acestor derbedei mincinosi de servitori pontisti,si asa nu poate decit sa infecteze citiva oameni adevarati cu virusul comunisto-iliescian !!!

  raspunde comentariului
 • Alf

  27 august 2014 10:59

  V-ai fi ateptat ca ce produc ătia să fie altceva decât rebuturi?

  raspunde comentariului
 • gheorghe

  27 august 2014 10:41

  ponta minte nu a dat nici un gram de sange. in poza nici nu era conectat la aparatul de donare===dar na-am obisnuit cu minciunile lui--pristi suntem noi ca il credemcat priveste ziarul romania libera nu este basist sau plagiaturist. alte minciuni ale ciumeirosii ruse-psd

  raspunde comentariului
 • ardeleanuț

  27 august 2014 10:40

  Nevolnicia regățenească ridicată la nivel de politikă de stat... Ha,ha,ha ! ...dar uite ce minijupă are harvărzista în vederea evenimentului "sângeros"... Asta știe, și așa își menține postul...

  raspunde comentariului
 • o tara de mimi

  27 august 2014 10:39

  spuma politicienilor mimeaza guvernarea,mimeaza sacrificiul pt natia romana. Doar la mintit si furat fac totul concret,pe viu, ca la carte..

  raspunde comentariului
 • livia

  27 august 2014 10:31

  un ziar basist !!!

  raspunde comentariului
  • Alf

   27 august 2014 11:02

   Cine te pune să citeti altceva decât Tricolorul i Arici Pogonici, publicaii pe măsura pregătirii tale?

   raspunde comentariului
 • gelu

  27 august 2014 10:17

  Ziaristi de doi lei basisti, voi credeti ceea ce scrieti?.

  raspunde comentariului
  • aleluia

   27 august 2014 23:26

   "domnilor si doamnelor "care scriu ca e o stire Basista daca ati fi fost vreodata la donare de sange ati fi stiut ca orice donare de sange nu dureaza doar zece minute precum sa mentionat de catre presadeci e clar ca a fost o mimare

   raspunde comentariului
 • mircea

  27 august 2014 9:59

  guvern de bestii !

  raspunde comentariului
 • Antonov

  27 august 2014 9:46

  Sunteti niste oameni fara suflet,egoisti,fara suflet,mintiti si cand respirati ,articol de doi lei. Rusine!

  raspunde comentariului
 • dana

  27 august 2014 9:42

  este inspaimantator cum oameni pusi in anumite functii incalca orice regula pentru niste politicieni vremelnici, cu buna stiinta. pacaleala cu iz electoral ar trebui verificata la sange, in scripte. si mana la control.

  raspunde comentariului
 • ionita

  27 august 2014 9:23

  Toate guvernele Ponta au fost NAUCE,de proasta calitate,toate au mimat guvernarea,in ultimii 25 de an au fost cele mai incompetente,mai impotente.

  raspunde comentariului
 • Inapti si inepti

  27 august 2014 9:10

  Don Juan-ul Guvernului o fi avand ceva boli venerice iar umflatu alalalt n-are ce sa caute la sport !

  raspunde comentariului
 • rusine

  27 august 2014 9:05

  spurcata natie.

  raspunde comentariului
 • rusine

  27 august 2014 9:02

  spurcata natie .

  raspunde comentariului
 • Vasilescu Radu

  27 august 2014 8:56

  In Anglia a fost un caz cand un ministru a trecut pe culoarea rosie a semaforului,a fost oprit de politie.Cum a ajuns la birou a demisionat inainte sa afle presa,stia ca dupa acest fapt nu mai are scapare ,opinia bublica nu iarta.La noi totul este o bascalie acceptata si nesanctionata de noi.Bai ponta cum este turcul si pistolul,niste haimanale puse pe capatuiala repede si f mult.

  raspunde comentariului
 • Practica Negustoreasca.

  27 august 2014 8:52

  S-a efectuat un troc. Politicienii evident numai de la PSD ca traseistii PUNR nu au nevoie de electorat si inca nu stiu cu cine vor merge vin sa va ajute cu imaginea PSD, voi vedeti cum procedati ca la ora la care venim am mancat la guvern si sangele de acolo nu este folosibil, pentru ca nu este de calitate.Chiar daca pentru asa ceva nu voi da votul meu, trebuie sa recunosc ca acest exercitiu de imagine a fost dificil. Eu insa ma declar multumit avand in vedere faptul ca in urma acestui demers numarul donatorilor de sange s-a dublat, o categorie de bieti romani fiind usor de manipulat. Daca o vor mai face o data pana la alegeri mai salvam 1.000 sic de oameni.

  raspunde comentariului
 • costa

  27 august 2014 8:52

  Nimic nou sub soare de la bolsevicii astia. Totusi nu inteleg de ce nimeni nu o sfatuieste pe domnisoara de la finante sa se mai astimpere,astia o folosesc si o vor arunca. Chiar asa de ... naiva sa fie?

  raspunde comentariului
 • Ana

  27 august 2014 8:51

  Prin alte parti ale UE se doneaza seara, dica dupa 6 pm, adica dupa ce se intorc donatorii de la servici.

  raspunde comentariului
 • vasile

  27 august 2014 8:27

  Indivizii astia mimeaza si guvernarea, ce-i pentru ei sa mimeze o donare de sange ! Niste impostori, ar merita un picior in fund, sa se opreasca tocmai in Patagonia !

  raspunde comentariului
 • goe

  27 august 2014 8:23

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design