Blocul lui Dragnea din București e deținut de un teleormănean. Oficial, există doar un cabinet stomatologic în chirie | EXCLUSIVITATE

de Andrei Mărgăritescu , 11 februarie 2017 - stire actualizata la ora 11:53, 11 februarie 2017

Locuința din București a lui Liviu Dragnea este înconjurată de mister. Blocul de lux cu patru etaje în care se află apartamentul este deținut de un foarte discret om de afaceri născut în Teleorman. În acte, însă, imobilul nu este defalcat pe apartamente.

Blocul este construit și deținut de către persoana fizică Emil Mirea. Acționar în câteva firme, Mirea este cvasinecunoscut. Acesta nu a menționat în cartea funciară a imobilului vreo împărțire pe apartamente, etaje sau în orice alt fel a blocului.


Citește și: SITUAȚIE DUBIOASĂ. Casa baronului Liviu Dragnea nu e acasă. Șeful condamnat al PSD trebuie să explice sub ce formă legală stă în apartamentul a cărui adresă a fost devoalată


Blocul de lux cu patru etaje

Cartea funciară a imobilului (facsimil 1) în care locuiește la București Liviu Dragnea arată că blocul cu subsol, parter și patru etaje are o suprafață de 650 de metri pătrați. Terenul pe care a fost construit blocul este proprietatea lui Mirea Emil, conform aceluiași document. De altfel, conform unor documente publice ale Primăriei Municipiului București, autorizația de construire a fost cerută tot pe numele lui Emil Mirea, beneficiarul construcției.

Documentele de autorizare au fost cerute începând cu 2009, iar imobilul a fost definitivat cel târziu în 2013. Cert este că, la începutul anului 2014, parterul blocului a fost închiriat pentru o perioadă de zece ani firmei Dent-A-America Stomaclinic SRL. De altfel, cabinetul stomatologic deținut de această firmă chiar există și funcționează la această adresă.

Oficial, doar un cabinet stomatologic în chirie

Cartea funciară a imobilului, însă, nu menționează nici un alt contract de închiriere între proprietarul Emil Mirea și Liviu Dragnea, Irina Tănase (partenera de locuință a lui Liviu Dragnea, conform tabloidului “Can Can”) sau oricine altcineva. Ce este cert, însă, este că imobilul îi aparține în totalitate lui Emil Mirea. La fel de adevărat este că, dacă acesta ar fi închiriat vreun apartament sau o parte mai mică ori mai mare din imobil cuiva, nu ar fi avut obligația să notifice Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară București, dar era necesar să înregistreze contractul la ANAF. RL nu deține, însă, în acest moment informații referitoare la un eventual contract de închiriere semnat de Mirea și Dragnea.

Proprietarul, născut la Turnu Măgurele

Între proprietarul blocului, Emil Mirea, și Liviu Dragnea pare să existe o relație mai veche, bazată pe calitatea de conjudețeni și/sau concitadini. Conform “Monitorului oficial” (partea a IV-a, referitoare la acționariatul și managementul companiilor), Emil Mirea este născut pe 16 iulie 1955 la Turnu Măgurele, județul Teleorman (facsimil 2). Pare greu de crezut că, într-un oraș cu trei milioane de locuitori, Liviu Dragnea a ales pur întâmplător imobilul unui cetățean născut în Teleorman pentru a locui zi de zi. Însă nici Liviu Dragnea nu a comentat subiectul, nici Emil Mirea. Acesta din urmă a fost căutat de reporterii RL la toate companiile pe care le deține, dar secretariatele firmelor au ales să nu divulge numărul de telefon direct, iar Mirea a ales să nu contacteze RL. 

Dragnea, apartament la Turnu Măgurele

„România liberă“ a arătat ieri că locuința din București a lui Liviu Dragnea a declanșat un scandal monstru după ce jurnalistul RL Mircea Marian a publicat pe Facebook adresa parțială a imobilului (strada și numărul) în care se află apartamentul. Adresa blocului, însă, a fost devoalată încă din noiembrie 2016, după ce tabloidul “Can Can” a publicat un articol intitulat “Avem primele imagini cu iubita secretă a unuia dintre cei mai puternici politicieni din România! Șeful PSD s-a mutat cu fosta asistentă la un an de la divorțul de Bombonica!”.

Articolul era ilustrat cu mai multe fotografii ale blocului în care se află apartamentul din zona Pieței Domenii în care Dragnea și fosta asistentă ar locui împreună, conform “Can Can”. Totuși, Dragnea a amenințat că va depune plângere penală împotriva lui Mircea Marian pentru divulgarea de date cu caracter personal.

RL a scris, însă, că Liviu Dragnea nu deține, oficial, nici o locuință în București, ci doar un apartament și un “spațiu de producție” în Turnu Măgurele (conform declarației de avere a șefului PSD). 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comentarii

 • Costin Stefan

  20 iulie 2017 16:32

  INSULA DRAGNEA DE PE DUNARE. Comuna Seaca din Teleorman e situata la 15 km de Tr. Magurele, la 50 km de Alexandria si la 5 km de Dunare. Portiunea din drumul national DN 51A dintre Seaca si Tr. Magurele este aprox. paralela cu Dunarea. In dreptul comunei Seaca exista INSULA BELINA cu o suprafata de 210 ha, si un brat al Dunarii, BRATUL PAVEL, de 4,5 km si cu suprafata de 137 ha. Toate acestea au fost in administrarea Apelor Romane pana in 2013, cand Dragnea devenise ministru al M. Dezvoltarii si vicepremier in Guvernul Ponta, iar un apropiat al sau de pe langa Turnu Magurele, tanarul Adrian Gadea, il inlocuise pe Dragnea in postul de presedinte al CJT. Imediat dupa aceea, CJT a concesionat INSULA BELINA, BRATUL PAVEL si cateva sute de hectare de teren de pe malul Dunarii, exofirmei Tel Drum, in vederea infiintarii unui CENTRU TURISTIC TELORMANEAN pana in 2020, cu fonduri euro. Asa sa ne ajute Dumnezeu ! Dar ma tem ca o sa-l ajute numai pe Dragnea, daca o mai ramane pe afara.

  raspunde comentariului
 • PIRATU

  19 iulie 2017 12:47

  DOSARUL LUI DREAK-NEA CU ALEGERILE este la fel ca cel a lui NASTASE cu termopanele pentru a-i spala pe puscariasi EI DOI au FAPTE PENALE comise EXTREM DE GRAVE CU PERICOL SOCIAL DEOSEBIT DE GRAV care nu se pot prescrie. Pentru diminuarea MARII CORUPTII din RO printre altele sunt necesar cateva masuri administrative printre care sa se desfiinteze urgent CONSILIILE JUDETENE structuri pur mafiotice si inexistente in alte state civilizate care BARONIZEAZA Romania SARACIND populatia, dar si a JUDETULUI ILFOV - cea mai mare zona ciminogena din Ro CARE INCONJOARA CAPITALA in mod CIRCULAR ca o caracatita si unde se intinde ca o CIUMA - tot aici este si principala pepiniera a MAFIOTILOR si BANDITILOR autohtoni si straini . Aceste ANOMALII sau GROZAVII facute in numele democratiei sau descentralizarii aduc prejudicii enorme, grave, bunului mers al societatii romanesti. Pentru administrarea judetelor sunt suficiente PREFECTURILE , PRIMARIILE si CONSILIILE LOCALE, este adevarat ca, CONSILIILE JUDETENE sunt structuri POLITICO-MAFIOTE ce intretin si dezvolta MAREA CORUPTIE din Ro.In consiliile judetene se regasesc GUNOAIE UMANE, SEMIDOCTI, BANDITI, TICALOSI, ETC. Jud IF este intr-adevar o structura administrativa UICA in LUME cu un teritoriu distribuit circular in jurul capitaleI unde se cultiva si se dezvolta FAUNA MAFIOTA SI CEA CRIMINALA in detrimentul dezvoltarii normale a ZONEI METROPOLITANE.

  raspunde comentariului
 • Costin Stefan

  17 iulie 2017 21:58

  TREI INTREBARI. Cu ce bani si-a cumparat Patriciu rafinaria Petromidia ? Cu ce bani si-a infiintat Voiculescu cele trei mari companii in 1981 ? Cu ce bani si-a construit Dragnea blocul din Bucuresti ?

  raspunde comentariului
 • Iulica stoenica

  02 martie 2017 8:10

  La cotet cu hotii Dragnea este cel mai mare hot

  raspunde comentariului
 • Groza

  14 februarie 2017 9:34

  Noi am venit dintr-un regin unde asemenea increngaturi nu erau posibile pentru cei multi.La francezi este altfe.

  raspunde comentariului
 • BASARAB - VALILE LUPU

  13 februarie 2017 12:32

  I-L SUBESTIMATI PE DRAGNEA,DACA NU AR FII DICTATOR,ACEST GUVERN, PICA LA MOTIUNEVEZI PARASIREA SALI

  raspunde comentariului
 • antonia

  12 februarie 2017 16:49

  Nenorocitii ca Dragnea, impreuna cu amantele si loazele lor, locuiesc in apartamente de lux in tara si in cele mai scumpe locatii din lume, in timp ce studentii romani locuiesc in camine in camere cu alti 4 sau 5 colegi, iar in vacante muncesc pt. a se intretine la scoala.Cu toate astea, politicienii romani, nu sunt preocupati de aspecte de genul acesta, nici de saracia in care isi duc zilele majoritatea oamenilor acestei tari, nici de faptul ca suntem tara europeana in care in anul 2017 copiiii mor de rujeola???!!!!, in spitale se moare pe capete, scolile stau sa se darame, multi sunt nevoiti sa abandoneze scoala din cauza saraciei sau a faptlului ca drumul pana la scoala reprezinta o adevarata aventura!Grija cea mai mare a politicienilor infractori este sa voteze legi care sa-i salveze pe ei si loazele lor si sa-si puna la loc sigur banii furati din buzunarele noastre!TREBUIE SA PLECE SI SA DEA SOCOTEALA!

  raspunde comentariului
 • Costin Stefan

  12 februarie 2017 11:21

  Deratizarea tarii trebuie urgentata.Intelegem acum ca daca nu ramaneam sub dominatia pro-moscovitilor, industria tarii ar fi fost retehnologizata, fara sa fie vanduta la fier vechi pe spagi. Economia ar fi mers numai in sus si astazi am fi fost o tara europeana avansata. Se impune deci ca marii infractori politici, care au produs tarii prejudicii de zeci sau sute de milioane de euro si bruiaza relatiile Romaniei cu occidental, sa fie judecati si pedepsiti cu inchisoare si confiscarea averilor ilicite. Artizanii actiunilor actuale antistatale, Ponta, Dragnea, Tariceanu si Ghita, care au prejudiciat fiecare Romania cu sute de milioane de euro, sunt cu certitudine si jefuitori si vanzatori de tara.De ce nu sunt judecati pentru afacerile Cazahstan, Tel Drum, Sterling, etc ? Sa fie judecat Nastase pentru privatizarile talharesti, la care se estimeaza ca a incasat doua miliarde de euro. Sa fie judecat Voiculescu pentru sutele de milioane de euro furate de la Crescent si ADS, de unde exploateze 4859 ha de teren agricol din foste statiuni de cercetare, din 2001, si nu a dat statului redeventele din contractul incheiat in 2001 cu securistii de la ADS. Sa predea statului si cei 60 milioane de euro din dosarul ICA. Pana cand sunt oblojiti acesti guzgani de catre Justirie ?

  raspunde comentariului
 • Costin Stefan

  11 februarie 2017 18:00

  Exista la CdC= Curtea de Conturi un raport tinut secret, cu jaful infaptuit de Dragnea in tandem cu Ponta la MD. Raportul se refera doar la anii 2013 si 2014 supusi controlului.Cum a devenit ministru la MD, Dragnea i-a sugerat lui Ponta sa-i dea imputernicire prin OUG, sa poata distribui fonduri de la MD, prin simplu ordin de ministru, fara publicare in MO si fara HG. Imediat Guvernul Ponta a emis OUG 282013, prin care a infiintat Programul National de Dezvoltare Locala= PNDL, prin care Dragnea, doar pe baza de ordin personal, de ministru, poate distribui, dupa plac, fonduri de la MD catre firme agreate numai de el sau de PSD. Controlul CdC a gasit o lipsa contabila de 46 milioane de lei. A gasit ca firma Tel Drum a lui Dragnea a primit cei mai multi bani, 41,2 milioane de lei. Ca suma totala distribuita de Dragnea este de 531 milioane de euro. Ca au primit contracte fara licitatie foarte multe firme, ca Tancrad Braila, Zeus Arges, Salina Oradea, Vega Vrancea, etc. DNA stie ceva despre acest jaf ?

  raspunde comentariului
 • Costin Stefan

  11 februarie 2017 14:21

  Jaf practicat de Dragnea la M D R.Cu notatia PNDL = Programul National de Dezvoltare Locala poate fi citit si FURT CU ACTE IN REGULA. Pai, sa vedeti cum s-a aplicat PNDL la MINISTERUL DEZVOLTARII REGIONALE, cand ministru era Dragnea. In aprilie 2015, Curtea de Conturi a finalizat un audit al activitatii infractionale a PNDL, finantat de Dragnea cu aprobarea si sustinerea premierului Ponta, cu bani de la MINISTERUL DEZVOLTARII REGIONALE. Raportul pe 2013-2014 a Controlului Curtii de Conturi din 2015, ar trebui sa ajunga pe masa procurorilor DNA, fiindca s-a descoperit ca AU FOST ALOCATE 531 milioane de lei PNDL, prin contracte fara licitatie, prin incredintare directa.

  raspunde comentariului
 • Costin Stefan

  11 februarie 2017 14:18

  Furt de 9 mil euro de la Primaria Craiova.Pe 05-11-2013, Primaria Craiova a atribuit firmei Tel Drum un contract in val de 40 mil lei 8,9 milioane euro, din fonduri euro, pentru lucrari de construire, FARA AUTORIZATIE, pe strada RAULUI din Craiova. Lucrarile au durat din 26-03- 2014 pana pe 24-06-2016. Inspectoratul de Stat in Constructii ISC, la solicitarea GdS= Gazeta de Sud, a sesizat Parchetul local din Craiova, unde exista inregistrat cu greu dosarul penal nr 1272P2016, cu infractiuni privind Legea 501991. Cu Olguta vinde . Domnul vice ala mare avea tara-n buzunare.

  raspunde comentariului
 • Costin Stefan

  11 februarie 2017 14:13
 • Kurrupt

  11 februarie 2017 12:05

  Evident împielițatul nu a inclus camera secretă a seifului de 4 pe 4 în declarația de suprafață, acolo țin pizderii țeapa destinului, primită de la însuși Zamolxe, spaima curcubeului.

  raspunde comentariului
 • Cuminecăcătura Priori

  11 februarie 2017 10:58

  Au găsit kuriștii peștera întunecată a dragonului la subsolul blocului de lux. Cu bățul cel drept au măsurat lungimea și lățimea socotind suprafața la 666 de măsuri nelegiuite, a draccului pizderul...

  raspunde comentariului
 • EKOANST

  11 februarie 2017 10:37

  Care om de afaceri ,mai terminati cu acesti ''oameni de afaceri'' astia sunt hotii din gasca lui Dragnea.Dece le jucati in struna acestor borfasi ?

  raspunde comentariului
 • Costin Stefan

  10 februarie 2017 23:13

  In 1999, firma constructoare de drumuri Teldrum din Alexandria intra in proprietatea CJTeleorman= CJT, cu sigla Tel Drum. In 2000, Dragnea devine presedintele CJT. In aprilie 2002, presedintele CJT, Dragnea, cumpara firma Tel Drum de la CJT cu 4 miliarde de lei vechi,,cu banii luati de la Directi Protectiei Copilului din Alexandria. Privatizarea s-a facut deci cu bani furati de la o institutie la care Bombonica, sotia lui Dragnea, era incadrata ca asistenta. In actele contabile , Tel Drum valora de 5 ori mai mult, adica 20 miliarde lei. Dar firma a acumparato dragnea pe numele finului sau, Marian Fiscuci. Asa si cu blocul lui Dragnea, din Bucuresti. Este trecut pe numele altcuiva. Cel mai mare escroc din istorie. A cumparat Hotelul Turris din Turnu Magurele cu numai 200 mii de lei, pe numele sotiei.si costa 31 milioane de lei. ANAF le-a impus 7,5 milioane de euro, dar dosarul penal 631122012 sta bloat cu NUP de Nitu la PICCJ.

  raspunde comentariului
 • Costin Stefan

  10 februarie 2017 22:33

  Escrocheria secolului XXI se cheama Tel Drum. Cea mai mare escrocherie a lui D= Dragnea este afacerea Tel Drum= TD. In 1999, TD trece in propr. CJT. In 2001 D a det. CJT sa cumpere un utilaj scump tr pt asfaltari. In 2002, D a cumparat TD de la CJT, cu 4 miliarde lei in loc de 20 luati de la Protectia Copilului. L-a trecut insa proprietar pe finul sau Marian Fiscuci. Dupa privatizare, D a pus la dispozitia TD utilajul tr al CJT spre folosire cu redevente. Dupa aceea, Tel Drum A CASTIGAT MEREU, toate licitatiile pe motiv ca ERA SINGURA firma cu tr. Numai in 3 ani 2012-2014 TD a castigat 166 milioane de euro. Din 2002 pana in prezent, Tel Drum a castigat sute de milioane de euro, cu contracte trucate. Ar trebui ca DNA sa instrumenteze cazul..

  raspunde comentariului
 • Costin Stefan

  10 februarie 2017 22:30

  Haiducul de Teleorman risca 10 ani de puscarie.In procesul actual, Dragnea e acuzat ca, in calitate de sef al PSD si CJT, a impus directoarei Floarea Alesu, de la DGASPC, sau DPC= Directia Protejarii Copilului din Alexandria, sa angajeze fictiv doua pesediste, care activau la Secretariatul PSD, dar nu puteau fi remunerate de PSD. Bombonica, era de drept angajata la DPC si a sprijinit, alaturi de sotul ei, angajarea fictiva a celor doua pesediste Botorogeanu Adriana= BA si Stoica Anisia= SA, care au recunoscut tot in istanta si regreta ca a trebuit sa asculte de seful lor. BA a primit de la DPC 75593 lei si SA a primit 33019 lei, dupa 2005. Directoarea Alesu a declarat ca a fost fortata sa angajeze pe BA si SA, care nu au lucrat efectiv la DPC.

  raspunde comentariului
 • Costin Stefan

  10 februarie 2017 22:27

  Super-escrocul jefuitor de tara. S3 Dupa 2002, toate lucrarile de constructii ale CJT, le-a luat Tel Drum, prin licitatii trucate. In 2009, Dragnea a facut niste escrocherii, incat sotia sa a cumparat Hotelul Turris din Turnu Magurele cu numai 200 de mii de lei. Hotelul are 8 nivele si fusese reparat de firma Tel Drum in 2002-2003, cu 2 milioane de euro platiti din bugetul CJT.In 2011, ANAF-ul a descoperit hotia sotilor Dragnea si a trimiso pe Bombonica in judecata, pentru achitarea impunerii de 31 milioane de lei=7,5 mil de euro evaziune fiscala. Dosarul penal nr 631122012 a ajuns la ICCJ, dar Nitu l-a blocat la PICCJ cu NUP si sotii Dragnea nu au platit nimic pana in prezent.

  raspunde comentariului
 • Ene

  10 februarie 2017 9:25

  Probabil cladirea a pus-o pe un nume strain , ca doar e"mare gospodar" din salarul de bugetar a construit si o vila luxoasa . Un mare escroc.

  raspunde comentariului
 • ioan

  09 februarie 2017 19:28

  ceea ce face dragnea acum este exact cu ceea ce a facut putin in rusia. va rog sa vizionati filmul pe you tube, sub titlul "Vladimir Putin's Rise To Power - Full Documentary HD" sau pe linkul de mai jos. legalizand hotia practic transforma pe toti primari si functionarii din institutiile publice in cotizanti ai lui. a ademenit poporul cu 100 de lei si acum are la picioare tara noastra Romania. httpswww.youtube.comwatch?v=nY3Uz4ELwM0

  raspunde comentariului
 • Doru

  09 februarie 2017 12:02

  Trebuie neapărat să ne dăm peste cap ,să ne zbatem să obținem niste bube lui Dragnea. Eu am fost martor când șeful PSD a fost la un Mall la toaletă și nu a ridicat colacul la WC și a scăpat câțiva strop pe colac...ceea ce nu e moral și deontologic.MAI BINE VA PLATITI IMPOZITELE LA STAT CA NU ARE COLDEA BANI DE PENSIE !

  raspunde comentariului
  • keep walking

   09 februarie 2017 13:32

   Acum - daca ai fost martor la cele descrise, spune cam multe despre relatia ta privilegiata, sa spunem, cu dragnea. Ai incercat sa discuti si cu cei de la can-can, sa capeti si tu un ban pe astfel de povesti?

   raspunde comentariului
 • UMIL

  09 februarie 2017 11:54

  BOSS ARE HOTIA IN SANGE !

  raspunde comentariului
 • PSD-ul care lati ales - sa mincati ce ati ales. - asta este viata romanilor

  09 februarie 2017 11:47

  MAI DRAGILOR CARE DEMONSTRATI ACUM - DE CE ATI VOTAT PSD-UL

  raspunde comentariului
 • Si nu se poate afla?

  09 februarie 2017 8:10

  Ce este casa asta? Un cadou de la indivizii care beneficiaza, prin interpusi, de contracte de sute de milioane de euro? Cu siguranta va fi un foarte interesant subiect pentru jurnalisti si pentru intreg poporul.

  raspunde comentariului
  • ilex

   09 februarie 2017 10:09

   Omul sta la un prieten, mai grav este ca daca primeste banii de chirie de la Parlament - asta e frauda !

   raspunde comentariului
   • chirie

    09 februarie 2017 17:52

    Daca o fi casa lui e doar pe numele prietenului, cum sa isi plateasca chirie singur?

    raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design