Patronii clinicii SANADOR, vizați de o anchetă penală

de Ondine Ghergut , 28 ianuarie 2016 - stire actualizata la ora 08:23, 29 ianuarie 2016
Patronii clinicii SANADOR, vizați de o anchetă penală

Patronii clinicii SANADOR sunt suspectați de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București  că ar fi făcut plăți pentru servicii fictive unei firme fantomă, prejudiciul fiind de circa 300.000 de euro. Serviciile fictive ar fi fost aducerea în România a unor răniți în conflictele din Libia.

Suspiciunea pentru care s-a început urmărirea penală "in rem" este de săvârșirea infracțiunii de  evaziune fiscală prin evidențierea, în acte contabile sau în documente legale, a unor cheltuieli care nu au la bază operațiuni reale.

Reprezentanții Sanador au anunțat că au pus la dispoziția autorităților toate datele solicitate și vor coopera în vederea soluționării dosarului.

Regretăm imaginile și comentariile transmise de diferite publicații media, care nu au corespuns realității. Fiind o anchetă în desfășurare, vom putea reveni cu mai multe informații la momentul soluționării acesteia. Activitatea clinicilor și a spitalului Sanador se desfășoară în condiții normale”, se arată în comunicatul Sanador.

Procurorii, ajutați de polițiști, au făcut, joi, șase percheziții domiciliare și la sediile Sanador din Capitală, de unde au ridicat documente. 

 Surse judiciare susțin că Sanador ar  fi încheiat un contract cu o firmă fantomă, care se angaja să aducă răniți din Libia - zonă de conflict -, pentru a fi tratați de clinica românească. Firma fantomă este românească, dar anchetatorii nu i-au mai găsit sediul, însă au descoperit că este în procedură de radiere. Nu ar fi fost  găsiți  nici proprietarii și administratorul "fantomei",  mai spun sursele noastre. 

După ce anchetatorii vor evalua documentele ridicate la percheziții, vor decide pe cine vor cita la audieri.

 

Comentarii

 • dandy

  28 ianuarie 2016 14:38

  Asa se fac 'afacerile" in Romanika, zgarcitii dau "tunuri". Pai de unde atatea masini de firma si sedii in centru ?

  raspunde comentariului
 • OXI

  28 ianuarie 2016 13:47

  uite asa o sa plece toti din tara!!! multe din corporatii au inceput deja sa plece ... si ramane vidul promisiunilor capitalului romanesc.

  raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design