Secţia de Endocrinologie a Spitalului Clinic de Urgenţă din Craiova, cel mai mare spital din Oltenia, închisă din octombrie după ce mai mulţi pacienţi au fost depistaţi cu bacteria Clostridium Difficile, rămâne, în continuare, neoperativă
Activitatea Secţiei de Endocrinologie a fost suspendată în octombrie 2016, odată cu activitatea secţiilor Neurologie şi Diabet, după un control al Direcţiei de Sănătate Publică Dolj la care mai mulţi pacienţi au fost depistaţi cu bacteria Clostridium Difficile, transmite corespondentul Mediafax
Cu ocazia verificărilor, inspectorii sanitari au constatat şi că cele trei secţii aflate la etajul IX al Spitalului Judeţean sunt supraaglomerate şi au dat conducerii spitalului un termen de conformare de două săptămâni.
"În prezent, activitatea Secţiei de Endocrinologie din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova este suspendată temporar, potrivit Deciziei nr.14/06.10.2016, emisă de Serviciul de Control în Sănătate Publică din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Dolj”, se arată într-un răspuns al conducerii spitalului.
În 6 octombrie 2016, Direcţia de Sănătate Publică Dolj a suspendat activitatea secţiilor de Neurologie, Endocrinologie şi Diabet din cadrul Spitalului de Urgenţă din Craiova. Direcţia de Sănătate Publică Dolj a făcut o anchetă epidemiologică la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) din Craiova, după ce cinci pacienţi au fost depistaţi cu bacteria Clostridium Difficile, rezistentă la antibiotice, care provoacă diaree şi implicit deshidratare severă, putând duce la deces.
Pe lângă infecţii, inspectorii sanitari au constatat şi că secţiile sunt supraaglomerate.
“Secţiile sunt supraaglomerate. În acestă situaţie, dacă apare un caz de infecţie nosocomială, cum s-a şi întâmplat, nu îl pot izola. Aceste cazuri trebuie izolate într-un salon separat”, declara, la vremea respectivă, pentru MEDIAFAX, dr. Ştefan Popescu, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Dolj.