-0.2 C
București
miercuri, 1 ianuarie 2025
AcasăSpecialO altă fetiță cu SHU, internată la spitalul ''Marie Curie''

O altă fetiță cu SHU, internată la spitalul ”Marie Curie”

O fetiţă de un an şi două luni, care prezintă o formă incompletă de sindrom hemolitic-uremic, a fost internată marţi la Spitalul ''Marie Curie'', informează Agerpres.

„Avem un pacient nou, o fetiţă venită în cursul după-amiezii de ieri, o fetiţă în vârstă de un an şi două luni, care vine de la Institutul Matei Balş. Are o formă incompletă de SHU. (…) Fetiţa care a venit de la 'Matei Balş' este din Bucureşti, este un copil care locuieşte aici şi care a stat internată la ei câteva zile, care a avut iniţial o diaree. Ea nu face dializă şi va fi urmărită în continuare starea clinică", a explicat miercuri Bălgrădean. 

Potrivit şefului Clinicii de pediatrie de la ''Marie Curie'', în cursul zile de miercuri va fi externat unul dintre copiii aduşi săptămâna trecută de la Feteşti, cel din Mioveni va pleca acasă joi. 

"La ora actuală, avem în spital internaţi 4 copii cu sindrom hemolitic-uremic. Primul dintre ei şi cel mai grav încă este fetiţa din Feteşti, cea care a ingerat sarmale. Ea a necesitat schimbarea cateterului de dializă în cursul zilei de ieri (n.r. marţi) şi va urma încă multă vreme acest tratament. Cel de-al doilea copil din Feteşti pleacă astăzi (n.r. miercuri) acasă pentru că este vorba de cel care a ingerat supă de carne, dar care este foarte bine şi evoluţia lui a fost bună. Copilul de la Mioveni va face în această zi examenul de rezonanţă magnetică şi mâine va pleca şi el acasă”, a explicat medicul Mihaela Bălgrădean.

Ea a spus că foarte importante în stabilirea diagnosticului sunt manifestările clinice, care însă nu sunt întotdeauna toate prezente la copiii cu sindrom hemolitic-uremic. 

"Această boală pe noi ne interesează prin manifestările ei clinice şi gravitatea lor. Aceste manifestări clinice nu sunt întotdeauna toate prezente la copiii cu SHU, mulţi dintre ei nu au insuficienţă renală acută, dar au celelalte manifestări ale bolii care sunt extrem de severe. Partea comună tuturor acestor copii este debutul cu diaree. De aceea ne aflăm în faţa unui SHU tipic. În condiţiile în care avem acest debut cu diaree în cazul unora dintre copii se depistează verotoxina, adică testul rapid de identificare a germenului pozitiv încă de la internare, în cazul altora nu este pozitiv acest test. În cazul unor copii se depistează tipul de bacterie E-coli, în cazul altora nu se depistează tipul respectiv de bacterie, respectiv cea care are toxina hemoragică. Este şi cazul deocamdată al copilului cel mai grav aflat internat la noi, care are o formă completă de SHU, care necesită măsuri de tratament deosebite, dar care nu a avut decât testul rapid pozitiv şi nu are încă identificată tulpina de E-coli cauzatoare de boală. (…) Dacă am aştepta rezultatele testelor de laborator care necesită un anume timp aceşti copii nu ar mai fi printre noi", a susţinut medicul. 

În ultima săptămână, mai mulți copii au fost aduși la Spitalul ''Marie Curie'' din Fetești și Argeș cu sindrom hemolitic-uremic. Medicii au stabilit că principala cauză a îmbolnăvirii este consumul de carne.

Cele mai citite

România, oficial în Spaţiul Schengen terestru: modificări majore la punctele de trecere a frontierei

Decizia marchează o etapă istorică pentru România și Bulgaria, care devin graniţe externe ale Spaţiului Schengen România şi Bulgaria au intrat, de la miezul nopţii,...

România, oficial în Spaţiul Schengen terestru: modificări majore la punctele de trecere a frontierei

Decizia marchează o etapă istorică pentru România și Bulgaria, care devin graniţe externe ale Spaţiului Schengen România şi Bulgaria au intrat, de la miezul nopţii,...

Ambasadorul Rusiei la București, găsit în stare de inconștiență

Diplomatul, în vârstă de 65 de ani, care are mai multe probleme medicale, a fost transportat cu o ambulanţă SMURD la Spitalul Floreasca, din...
Ultima oră
Pe aceeași temă