6.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialMS: abaterile în cazul copiilor cu sindrom hemolitic-uremic, în comisia de disciplină

MS: abaterile în cazul copiilor cu sindrom hemolitic-uremic, în comisia de disciplină

Toate abaterile în cazul copiilor cu sindrom hemolitic-uremic vor fi puse în evidenţă de controalele Corpului de control şi, la nevoie, vor intra în comisia de disciplină, a declarat luni, la Senat, ministrul Sănătăţii, Patriciu Achimaş-Cadariu, transmite Agerpres

“Discutăm pe lege. Aici mi-am exprimat foarte clar punctul de vedere vizavi de ceea ce s-a constatat până în acest moment. Toate abaterile care vor fi puse în evidenţă de controalele Corpului de control vor intra la nevoie în comisia de disciplină şi discutăm strict pe lege. (…) Sigur că am discutat cu autorităţile (locale – n.r.). Acolo este un Consiliu de Administraţie (la Spitalul din Piteşti – n.r.) care îşi face treaba. Membrii noştri din CA îşi fac treaba”, a precizat ministrul. 

Potrivit acestuia, se analizează culturile de E-coli identificate şi se compară cu cele de la copii. “Nu vorbim despre firme, vorbim în acest moment despre o cultură de E-coli pe care o analizăm şi pe care o comparăm cu cultura de E-coli de la copii. Se fac analize genetice în decurs de cinci zile, de vineri de când a început analiza la Institutul Cantacuzino. Vom avea un răspuns vizavi de asemănarea dintre aceste două culturi de E-coli”, a explicat demnitarul. 

El a spus că, anual, se înregistrează în spitalele de pediatrie mari aproximativ 10 cazuri de copii cu sindrom hemolitic-uremic. “Am analizat registrele spitalelor mari de pediatrie din Iaşi, Cluj, din Bucureşti, în medie pe an sunt cam 10 cazuri de SHU”, a spus ministrul. 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă