30 C
București
miercuri, 26 iunie 2024
AcasăSpecialMinisterul Sănătății promite o strategie pentru reducerea mortalității infantile

Ministerul Sănătății promite o strategie pentru reducerea mortalității infantile

Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, s-a întâlnit astăzi la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii “M. S. Curie”cu medicii italieni şi români care colaborează în domeniul chirurgiei cardiovasculare pediatrice și a promis un plan concret de dezvoltare şi de o strategie clară pentru dezvoltarea acestui sector.

“În luna iulie, am semnat extinderea Programului de cooperare între Ministerul Sănătăţii şi Clinica San Donato, program în cadrul căruia echipe de medici italieni şi români operează copii cu malformaţii congenitale cardiace în cadrul spitalelor din România. A fost o decizie înţeleaptă deoarece proiectul este unul de succes. Într-un an au fost efectuate 60 de intervenţii. Practic au fost salvaţi, aici, acasă, 60 de copii cu malformaţii cardiace fără a mai fi necesar transferul lor în unităţi sanitare din alte ţări. Am stabilit astăzi că vom continua acest program şi îl vom dezvolta la nivel naţional” a declarat Nicolae Bănicioiu, ministrul Sănătăţii.

Astfel, copiii cu probleme cardiace vor fi în continuare trataţi la cele mai înalte standarde medicale în cadrul Spitalului “Maria Curie” din București, dar şi în alte centre medicale din Iaşi, Timişoara, Târgu Mureş şi Cluj.

Ministrul Sănătăţii a mai spus că este nevoie de un plan concret de dezvoltare şi de o strategie clară pentru dezvoltarea acestui sector.

Numărul anual de copii cu probleme cardiace, printre nou-născuți, este de aproximativ 2.000 de cazuri noi pe an. Mortalitatea infantilă datorată malformaţiilor congenitale ale sistemului circulator reprezintă peste 11% din totalul deceselor copiilor cu vârstă sub 1 an.

IRCCS Policlinico San Donato a fost fondată în 1969. Spitalul este recunoscut pentru expertiza şi dotările din domeniul cardiochirurgiei pediatrice, dar şi a altor specialităţi.

Medicii specialişti italieni vin în România pentru a efectua operații de chirurgie pediatrică și pentru a pregăti viitorii medici chirurgi şi anestezişti români pentru efectuarea unor intervenţii de acest tip.

Cele mai citite

Dorin Recean, premierul Republicii Moldova: Azi am trecut într-o nouă etapă

Uniunea Europeană a deschis oficial negocierile de aderare cu Republica Moldova. Premierul Dorin Recean: Azi am trecut într-o nouă etapă, care ne apropie semnificativ de...

Cod galben de furtuni în 10 județe, până mâine dimineață. HARTA

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o atenţionare Cod galben de instabilitate atmosferică, valabilă până joi dimineaţa în zece judeţe din vest.Astfel, în...

A fost ales noul secretar general al NATO

Cele 32 de state membre ale NATO l-au numit astăzi pe prim-ministrul interimar olandez Mark Rutte în postul de secretar general al Alianţei, pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă