Medicii se gândesc să intre în grevă dacă nu se rezolvă blocajele din sistemul informatic

de Elena Marinescu , 15 februarie 2016 - stire actualizata la ora 00:50, 15 februarie 2016
Medicii se gândesc să intre în grevă dacă nu se rezolvă blocajele din sistemul informatic

Medicii isi exprima nemulțumirea pe rețelele de socializare si se gândesc la greva după anunţul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate privind o defecţiune în sistemul de confirmare a semnării prin cardul de sănătate.

Astfel, potrivit CNAS, confirmarea utilizării serviciilor medicale, prescrierii reţetelor şi eliberării medicamentelor prin cardul de sănătate vor putea fi efectuate numai în modul offline începând de duminică până la remedierea unei probleme apărute la sistem.

Citeşte şi: Sistemul informatic din sănătate, din nou nefuncţional. Explicațiile președintelui CNAS

Mai mulţi medici şi farmacişti au făcut apel la declanşarea unei greve, dacă nu vor fi remediate aceste erori ale SIUI. "Sunteți de acord cu încetarea activității în semn de protest dacă mâine dimineață nu e rezolvată problema cardului?" - este întrebarea lansată de unul dintre administratorii paginii de Facebook, cu peste 30.000 de utilizatori, care, în vară a protestat public faţă de nivelul de salarizare al personalului din sănătate.  

Iată câteva comentarii:

i daca data asta a publicarii va fi peste ... sa zicem 4 zile,,, cum naiba facem sa tragem de cele 72 ore ca sa cuprinda 4 zile?"

"Deci nu se semneaza on line... si daca in 3 zile nu se remediaza... serviciile se pierd... Munca voluntara?"

"Ziua de mâine va fi voluntariat. Ca multe alte zile", 

"Nu, din ziua de mâine şi până la remediere suntem penali. Dacă nu facem consultaţii, nu dăm reţete, nu internăm, dăm de belea. Nu le semnăm şi validăm, altă belea"!

"Ar trebui să facem ce ziceam în vară-toamnă: PARAFA JOS! SAU DEMISIA! toţi odată. Că ajungem la IMA, AVC sau Obrejia". 

"Poate ar trebui DNA-ul să ajungă şi pe la Casa Naţională!"

"Ce faci cand transmiti toate consultatiile in ziua consultatiei, si te trezesti ca trei consultatii nu ti se platesc de catre CASMB pe motiv ca nu le-ai transmis in 72 de ore? Cica una a fost transmisa on line in alta zi decat ziua mea de cabinet, alta nu a fost transmisa deloc si alta...n-am inteles o iota din raspunsul doamnelor si domnilor de la SIUI. Am trimis print scren-ul cu raspunsul sistemului la ora transmiterii, unde e specificata ora transmiterii, ora validarii etc. celor de la CNAS. Nimic. Nu a contat decat ce au zis doamnele si domnii ca a zis sistemul. Nici o problema ca sistemul a trimis o eroare, ca eu le-am transmis bine si sistemul da erori, pur si simplu nu i-a interesat, nu s-au uitat! Ce sa fac, sa dau CNAS in judecata? CASMB? De 5 luni se intampla mizeria asta constant, primim raspuns ca nu sunt transmise in 72 de ore, dar niciun IT-ist din minunea asta de CNAS,CASMB sau cum s-o fi numind, nu vede, nu aude, ca inteleg ca Domnul Ciurchea nu intelege mintal si politic. Are limite. Nu de bun simt!".

"Trebuie sa se termine cu fantoma cardului de sanatate. Sa apara cardul cu banii asiguratilor pe el. Unde-i contributia oamenilor?"

"Toti ne dam cu parerea....vorbim in dreapta si stanga....medici , farma isti....hai la greva....sa facem ceva concret....astia asta urmaresc sa nu ne plateasca serviciile si daca pot de ce sa nu impute si bani pe retete.....ne las condusi de unii care ne injosesc si platiti din bani publici".

"Intrebarea e urmatoarea - mai stam mult sa ne intrebam ce facem maine sau rasturnam mamaliga rapid?"

"E nevoie de unitate : MF, medicii din ambulatoriu , medicii din spitale. Fără manifestații de strada, doar blocarea sistemului pana guvernul va înțelege ca chiar trebuie sa facă din sănătate o prioritate".

Comentarii

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design