6.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialFond de urgenţă din partea SUA pentru combaterea virusului Zika

Fond de urgenţă din partea SUA pentru combaterea virusului Zika

Administraţia prezidenţială a SUA a informat luni, printr-un comunicat de presă, că va cere Congresului să aloce 1,8 miliarde de dolari ca fond de urgenţă pentru combaterea virusului Zika, a cărui răspândire pe continentul american este preocupantă, relatează luni DPA şi AFP, citate de Agerpres

Banii vor fi destinaţi pe de o parte, dezvoltării unui vaccin împotriva acestui virus transmis de ţânţari şi suspectat de provocarea unor malformaţii la nou-născuţi, şi, pe de alta, pentru consolidarea capacităţii de diagnosticare a virusului în sistemul de sănătate publică. 

“Vestea bună este că acesta nu este ca Ebola. Oamenii nu mor de Zika. O mulţime de oameni care îl iau nici măcar nu ştiu că îl au”, a declarat preşedintele american, Barack Obama, într-un interviu la CBS News. “Nu ar trebui să existe panică în această privinţă”, a adăugat şeful de la Casa Albă, menţionând că relaţia dintre virusul Zika şi microcefalie nu a fost dovedită încă. 

La 1 februarie, la finalul reuniunii unui comitet de urgenţă legat de virusul Zika, Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a declarat că ”recenta creştere a numărului de cazuri de microcefalie şi de alte afecţiuni neurologice înregistrate în Brazilia, după o situaţie asemănătoare petrecută în Polinezia Franceză în 2014, reprezintă o urgenţă globală de sănătate publică”. Totodată, OMS a avertizat că numărul celor infectaţi cu Zika ar putea ajunge la patru milioane în următoarele 12 luni.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă