8.9 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăInvestigații România LiberăPonta se răzgândește în privința amnistiei pentru pensionarii care au dat șpagă

Ponta se răzgândește în privința amnistiei pentru pensionarii care au dat șpagă

Premierul Victor Ponta a declarat, vineri, la B1 TV, că vor mai beneficia de amnistie doar mamele și pensionarii care au primit bani în plus din cauza unor erori ai unor funcționari, nu și cei care au dat mită pentru pensionare anticipată, cum anunțase, joi, în ședința de Guvern.

Vineri, premierul a anunțat o lege de amnistie fiscală pentru persoanele care au beneficiat de diverse forme de sprijin, pensii sau indemnizaţii pentru mame şi sunt obligate acum, din cauza unor erori administrative, sunt obligați să returneze banii.

Citește și: Ponta promite amnistie pentru persoanele obligate să restituie bani din erori administrative

"În proiectul de lege se va spune foarte clar: ce nereguli s-au făcut până la ziua adoptării legii intră sub amnistie, cine greşeşte de acum încolo plăteşte. Sub incidenţa legii vor intra toate acele persoane care au beneficiat de diverse forme de sprijin – fie pensii, fie cum au fost indemnizaţiile pentru mame – în care, din erori – vorbesc de partea administrativă, partea penală nu intră la Guvern – trebuie să dea nişte bani înapoi", a spus Ponta.

Întrebat de presă dacă pensionarii vor beneficia de amnistie indiferent dacă au dat mită sau nu pentru a primi pensii, Ponta a precizat că nu trebuie făcută o confuzie între amnistia fiscală şi cea penală.

Citește și: Ponta vrea amnistierea pensionarilor anchetați pentru că au dat șpagă doctorițelor de la Pitești

Premierul Victor Ponta a anunțat, joi, în ședința de Guvern, că Executivul va aproba un act normativ pentru amnistierea pensionarilor care trebuie să returneze statului o parte din banii încasaţi anterior, motivând că nu dorește ca și alți oameni să se sinucidă.

Patru pensionari s-au sinucis, până acum, de frica închisorii. Ei au fost audiați pentru că ar fi dat bani celor două doctorițe de la Casa Județeană de Pensii Argeș pentru pensionări pe caz de boală.

În luna iunie, două doctorițe de la Casa Județeană de Pensii Argeș, Iulia Maria Mihai, medic-şef al Serviciului de expertiză a capacităţii de muncă din cadrul Casei Judeţene de Pensii Argeş, şi Camelia Săndulescu, medic, au fost arestate, fiind acuzate că au luat mită sumte cuprinse între 100 și 200 de lei, pentru a aproba dosare de pensionare pe caz de boală.

Ancheta de la Pitești vizează 800 de pensionari.

Citește și: DNA face noi precizări în dosarul pensiilor ilegale din Argeș

Cele mai citite

Dacă luptătorii împotriva cancerului sunt antrenați, de ce luptătorii împotriva propagandei sunt uciși?

Dacă limfocitele T-Helper pot fi antrenate în laborator pentru a lupta împotriva cancerului, de ce nu ar exista un factor imun și contra propagandei,...

Dacă luptătorii împotriva cancerului sunt antrenați, de ce luptătorii împotriva propagandei sunt uciși?

Dacă limfocitele T-Helper pot fi antrenate în laborator pentru a lupta împotriva cancerului, de ce nu ar exista un factor imun și contra propagandei,...

Universitatea Craiova are un nou antrenor. “Bine ai venit în noua ta casă, Mister!”

Costel Gâlcă este noul antrenor al Universității Craiova. Anunțul a fost făcut în cursul zilei de 17 aprilie. Gâlcă devine astfel cel de-al 5-lea antrenor...
Ultima oră
Pe aceeași temă