3.5 C
București
joi, 26 decembrie 2024
AcasăInvestigații România LiberăNumărul muncitorilor români și bulgari din Germania a crescut cu 50%, dar...

Numărul muncitorilor români și bulgari din Germania a crescut cu 50%, dar salariile lor sunt cu 1.000 de euro mai mici

Numărul imigranților români și bulgari care au sosit în ultimul an în Germania a crescut cu 54,4% față de 2013, anunță Agenția federală pentru ocuparea forței de muncă din Germania, citată de Agerpres.

Astfel, numărul imigranților români și bulgari se ridică la 239.995. Frauke Wille, un purtător de cuvânt al Agenției, a descris această creștere ca nefiind una 'extraordinară', având în vedere că de la 1 ianuarie 2014 cetățenii din România și Bulgaria pot lucra fără restricții pe teritoriul Uniunii Europene.

Citește și: Ţigani, vagabonzi şi hoţi – aşa îi vad ziarele britanice pe români. Bulgarii au scăpat mult mai ieftin

Deși numărul muncitorilor români și bulgari a crescut, salariilor lor sunt semnificativ mai mici decât salariul mediu al unui muncitor german, remarcă staffingindustry.com. Dacă un muncitor german câștigă 2.920 de euro pe lună, un român sau un bulgar vor fi plătiți cu numai 1.860 de euro pe lună.

Imigranții sunt atrași de condițiile de muncă mai bune de pe piața muncii din Germania, în comparație cu cele oferite de economiile cu probleme din țările lor de origine.

În perioada mai 2013-mai 2014, 1,25 milioane de muncitori au sosit în Germania din Europa de Est și din Grecia, Italia, Spania și Portugalia, în timp ce în perioada mai 2012-mai 3013 au venit 1,07 milioane de muncitori, o creștere cu 16,8%.

Numărul imigranților sosiți din Grecia, Italia, Spania și Portugalia care în prezent au un loc de muncă în Germania a crescut cu 6,9% ajungând la 520.791. Numărul cetățenilor din Polonia, Ungaria, Cehia, Slovacia, Slovenia, Estonia, Letonia și Lituania care au sosit în Germania a crescut cu 17%, numărul total al celor care și-au găsit un loc de muncă în Germania ajungând la 492.989 de persoane.

Cele mai citite

București-Ilfov, regiunea cu cel mai scăzut risc de sărăcie din Uniunea Europeană

Cele mai mari riscuri de sărăcie au fost înregistrate în regiunea ultraperiferică franceză Guyane, Calabria și Sicilia Regiunea București-Ilfov este lider european în ceea ce...

România deschide ușa șoferilor non-UE: străini angajați pe Uber sau Bolt, din 2025

Germania a adoptat un model similar în primăvară, permițând susținerea examenului de calificare în 8 limbi, inclusiv română, ca răspuns la criza forței de...

YouTube, blocat de facto în Rusia: Traficul platformei s-a prăbușit cu 80%

Experții în securitate cibernetică consideră că această strategie reprezintă o formă treptată de cenzură Autoritățile ruse au început o blocare de facto a platformei YouTube,...
Ultima oră
Pe aceeași temă