20.5 C
București
vineri, 28 iunie 2024
AcasăInvestigații România Liberă198 de persoane care munceau la negru, depistate de Inspecţia Muncii

198 de persoane care munceau la negru, depistate de Inspecţia Muncii

Inspectorii de muncă au depistat 198 de persoane care munceau la negru, în ultimele cinci zile, informează un comunicat al Inspecției Muncii, remis redacției. Amenzile aplicate patronilor se ridică la peste două milioane de lei.

Inspecţia Muncii a făcut la nivel naţional, între 28 iulie și 1 august, controale în urma cărora s-au dat amenzi în valoare totală de 2.128.500 de lei.

Astfel  inspectorii au făcut 1.665 de controale, din care 1.558 au fost pentru munca fără forme legale. Ei au găsit 198 de persoane care lucrau fără forme legale şi s-au dat amenzi în domeniu de 1.643.000 lei, din care 1.075.000 de lei pentru muncă la negru.

"Au fost sancţionaţi 384 de angajatori. 30 de persoane fizice au fost sancţionate contravenţional deoarece au acceptat să muncească fără forme legale de angajare. Dintre acestea, 11 erau din judeţul Bihor".

Inspectorii de muncă au înaintat și patru propuneri de cercetare penală, pentru primirea la muncă a mai mult de cinci persoane fără contracte individuale de muncă. Dintre acestea, două au fost făcute de Inspectoratul Teritorial de Muncă Arad, iar celelalte două, de Inspectoratul Teritorial de muncă Constanţa.

IM mai precizează că, în aceeaşi perioadă, în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, au fost efectuate 1.257 de controale, în urma cărora 758 de angajatori au fost sancţionaţi. Amenzile aplicate se ridică la 485.500 de lei.

Cele mai citite

După Portugalia – Georgia, Kovesi are ce ancheta la EURO

Ilustrație: Marian Avramescu Procurorul șef european, Laura Codruța Kovesi, a stârnit emoțiile echipelor puse pe blaturi, prin prezența sa în tribune la Turneul Final...
Ultima oră
Pe aceeași temă