Studenții, specializați în modelare 3D

de Cristian Hagi , 08 septembrie 2014 - stire actualizata la ora 21:20, 08 septembrie 2014
Studenții, specializați în modelare 3D

Laboratorul de Cercetare în domeniul Realităţii Virtuale şi Augmentate (CeRVA) din cadrul Universităţii „Ovidius” din Constanţa a organizat în perioada 29 august 2014 – 8 septembrie 2014 a treia Școală de Vară de Medii Virtuale din România – „Virtual Heritage Edition” (creatiVE). Partenerul acestei ediții a fost Complexul Muzeal de Științe ale Naturii din Constanța.

Ediţia din 2014 a păstrat tematica aplicării realităţii virtuale în reconstrucţia virtuală a unor artefacte arheologice descoperite în Dobrogea, concentrându-se de această dată asupra morilor de vânt provenind din zona Tulcea. Scopul proiectului este de a iniţia şi specializa studenţi în modelarea 3D a reconstituirilor istorice, dar şi de a dezvolta spiritul de echipă al acestora.

Sesiunile de lucru s-au bucurat de prezența unor specialişti invitaţi din ţară şi din străinătate, care au ținut prelegeri cu tematicile: „Tehnici de navigare și interacțiune în mediile 3D” - Prof. Ștefan-Gheorghe Pentiuc (Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava), „Utilizarea realității augmentate în promovarea patrimoniului cultural” - Prof. Dragoș Datcu (TU Delft), „Tehnici de digitizare a artefactelor” - Prof. Călin Neamțu (Universitatea Tehnică din Cluj), „Modalități de interacțiune în realitate augmentată” - Prof. Dorian Gorgan (Universitatea Tehnică din Cluj), „Rolul morilor de vânt în dezvoltarea economică a Dobrogei” - Dr. Nicolae Papadopol (Complexul Muzeal de Științe ale Naturii din Constanța).

Activitățile practice ale proiectului au constat în modelare 3D bazată pe fotografii şi informaţii de pe sit-ul arheologic, procesare de imagini, tehnici de iluminare și texturare a obiectelor, dar și de animare a artefactelor.

Comentarii

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design