Partidele de la guvernare au respins în Parlament programul de construire a peste 500 de creșe, care urma să fie realizat de Executiv

de Mihai Diac , 19 aprilie 2017 - stire actualizata la ora 16:38, 19 aprilie 2017
Foto: www.satmareanul.net

Parlamentarii coaliției de guvernare PSD-ALDE, susținuți și de UDMR, au respins, miercuri, propunerea legislativă prin care Guvernul ar fi fost obligat ca, începând din 2017, într-o perioadă de 4 ani, să finanțeze cu 175 milioane de euro construcția a 554 de creșe în toată țara, informează Profit.ro.

Banii urmau să provină de la bugetul de stat.

Proiectul a fost respins miercuri de plenul Camerei Deputaților, în calitate de for decizional al Parlamentului, deși același act normativ fusese promovat în legislatura trecută cu sprijinul majorității PSD-UNPR și fusese aprobat de plenul Senatului.

Pentru a nu accepta această inițiativă legislativă, Guvernul Grindeanu a invocat, la rândul lui, argumentul că programul are în vedere realizarea de creșe numai în localități cu peste 10.000 locuitori, adică în doar 10 la sută dintre localități, întrucât 90 la sută dintre localități au mai puțin de 10.000 de locuitori.

Comentarii

  • Halal Banc

    19 aprilie 2017 18:42

    Liviu Dragnea a vrut sa faca 500 de crese dar daca majoritatea PSD-ALDE din Parlament nu au fost de acord... Cam asa cu tot programul de guvernare. Bietii ministri, vor intocmai sa indeplineasca ce au promis inainte de alegeri de au fost alesi de milioane de romani...insa ...bata-l ghinionul sa-l bata de ghinion... daca legea si constitutia trebuie respectate iar deputatii si senatorii se opun ...ce se poate face?! Dam si noi din umar...Asa e, au dreptate conducatorii astia ai nostri.

    raspunde comentariului
anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design