12.9 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialCare este cea mai performantă organizație de cercetare din România

Care este cea mai performantă organizație de cercetare din România

Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizică și Inginerie Nucleară „Horia Hulubei" a fost premiat în cadrul primei ediții Scopus Awards România ca fiind cea mai performantă organizație de cercetare din România.

Institutul „Horia Hulubei” a concurat pentru acest premiu cu Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj și Universitatea de Vest din Timișoara.

În cadrul galei a fost premiat și revista Journal of Gastrointestinal and Liver Diseases, care a concurat cu Balkan Journal of Geometry and its Applications și International Journal of Computers, Communication and Control.

Premiile Scopus sunt organizate de Elsevier pentru prima dată în România, în contextul creșterii performanțelor în domeniul cercetării din ultimii zece ani. Câștigătorii au fost selectați pe baza celor mai moderne metode de bibliometrie, din rândul a 84 de instituții din România evaluate pentru Premiile Scopus. 

 „Această ediție a Scopus Awards, prima organizată în România, recunoaște rezultatele excelente ale comunității academice și de cercetare din România, în contextul unei creșteri considerabile în acest domeniu, în ultimii 10 ani. Ne dorim, în acest mod, să sprijinim tot mai mult cercetarea în Europa de Est și să participăm la dezvoltarea continuă a cercetării românești în acest context”, declară Cătălin Teoharie, Country Development Manager la Elsevier pentru Europa de Sud-Est.  

Potrivit bazei de date Scopus, în România activează 50.000 de cercetători, care au publicat peste 75.000 de articole științifice în jurnalele de profil.

Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizică și Inginerie Nucleară „Horia Hulubei" din Măgurele a publicat în intervalul 2010 – 2014 peste 2.350 de articole indexate în baza de date Scopus. Cele mai multe articole științifice din România publicate în intervalul 2010 – 2014 au fost publicate în domeniile inginerie (20.000), fizică și astronomie (12.000) și medicină (11.000). Articole mai puține sunt în domenii ca biochimie, genetică și biologie moleculară (6.000), științe sociale (5.000) și mediu (4.000). Analiza a fost făcută în perioada 2010-2015.

Alexandra Jeles
Alexandra Jeleshttp://alexandra-jeles
Alexandra Jeles, redactor Rl online
Cele mai citite

Meci spectaculos între Jaqueline Cristian și cehoaica Barbora Krejcikova

Jaqueline Cristian, jucătoarea română de tenis, a obținut o victorie impresionantă în turneul WTA 1000 de la Madrid, asigurându-și un loc în runda a...

Crizele și economia

Organizările au, fiecare, o finalitate a cărei satisfacere asigură identitatea. Multe întâmpină azi dificultăți, dar și  crize.  Este criză atunci când dificultățile periclitează...

Pachetul de 61 de miliarde pentru Ucraina sau despre cum “era păcii s-a încheiat în Europa”

Congresul american a adoptat un pachet de 90 de miliarde de dolari pentru acordarea de ajutor militar Ucrainei, Israelului și Taiwanului. Fiindcă o reacție...
Ultima oră
Pe aceeași temă